sibeliuss 25.07.08, 18:08 Ile w nas dumy? Jak często czujemy się urażeni? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mma_ramotswe Re: Duma 25.07.08, 19:22 Dumy we mnie zero. Urażona czuję się co chwilę. Ciekawe Odpowiedz Link
skiela1 Re: Duma 26.07.08, 11:01 sibeliuss napisał: > Ile w nas dumy? Nie mam dumy we krwi. Odpowiedz Link
no_okki Re: Duma 26.07.08, 11:09 sibeliuss napisał: > Ile w nas dumy? > Jak często czujemy się urażeni? = nawet sporo; ale zwykłej, ludzkiej, naturalnej Odpowiedz Link
weekenda Re: Duma 26.07.08, 11:30 dumy z zrozumieniu pychy u mnie nie znajdziesz Ale jestem pełna dumy w sensie poczucia wartości z takiej jaką jestem! ooo tak! jestem DUMNA z siebie! Nikt nie jest w stanie mnie urazić. Odpowiedz Link
info-tw Re: Duma 26.07.08, 12:21 Co do dumy, podpisuję się pod Weekendom. Urazić mnie łatwo, nie lubię głupich żartów pod moim adresem, uważam, że nawet żart powinien mieć swój poziom, nie należy klepać ozorem byle tylko coś powiedzieć. Odpowiedz Link
weekenda Re: Duma 26.07.08, 13:53 potrafi Cię urazić jakiś debil bez wychowania, taktu i rozumu? no coś Ty... Odpowiedz Link
info-tw Re: Duma 26.07.08, 14:01 Z takimi nie dyskutuję. Niestety czasem również ludzie rozumni mielą ozorem bez zastanowienia. Odpowiedz Link
weekenda Re: Duma 26.07.08, 14:18 każdemu zadarzy się co chlapnąć. Gdyby człek się zawsze kontrolował to by oszalał. Ale po to mamy ozór aby zapytać się o co chodzi. Co ten ktoś miał na myśli. No i dlaczego tak powiedział. A od mądrego człowieka, jeśli wygłosi krytykę na mój temat, zawsze przyjmę uwagę. Idealna nie jestem, rozumów wszystkich nie zjadłam - może ma rację? Nie czuję się wówczas urażona ale zastanawiam się nad sobą. Moze trzeba popracować nad tym czy owym u siebie? Odpowiedz Link
info-tw Re: Duma 26.07.08, 14:38 weekenda napisała: > A od mądrego człowieka, jeśli wygłosi krytykę na mój temat, zawsze > przyjmę uwagę. Idealna nie jestem, rozumów wszystkich nie zjadłam - > może ma rację? Nie czuję się wówczas urażona ale zastanawiam się nad > sobą. Moze trzeba popracować nad tym czy owym u siebie? Mi jednak chodziło o to w jaki sposób niektórzy żartują, coś co dla jednych jest śmieszne dla mnie czasem żenujące, bez "dobrego smaku", wręcz obraźliwe i wcale nie śmieszy. Co do krytyki, słucham, przyjmuję, zastanawiam się nad nią o ile osoba krytykująca ma rację. Odpowiedz Link
mi.ka.n Re: Duma 27.07.08, 08:51 Jak mam powód to potrafię być dumna z siebie.A urazów doznaje co raz.Jestem za wrazliwa by puszczac je zawsze płazem. Odpowiedz Link
moonflour Re: Duma 27.07.08, 13:30 "Duma i uprzedzenie"to dwa stany emocjonalne które dawkowane nieodpowiednio są żenujące u osob które się nimi kierują. Odpowiedz Link
mabiwy Re: Duma 28.07.08, 01:10 duma - pozytyw uprzedzenie - negatyw? nie zawsze żenua - niekoniecznie Odpowiedz Link
moonflour Re: Duma 28.07.08, 12:26 mabiwy napisał: > duma - pozytyw jzeli to prawdziwa "duma"nie przerost ego.Mogłabym sypac przykładami........... Odpowiedz Link