skiela1 01.09.08, 19:20 jaka ceche charakteru najbardziej sobie cenicie u innych? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
info-tw Re: Cecha charakteru 01.09.08, 23:04 jeśli pytasz tylko o jedną cechę to Ci nie odpowiem Odpowiedz Link
uyu Re: Cecha charakteru 01.09.08, 23:35 powsciagliwosc w sensie nie absorbowania innych soba i nie wlazenia innym z butami w zyciorys. Takt to za malo na to by okreslic zjawisko. Odpowiedz Link
info-tw Re: Cecha charakteru 01.09.08, 23:39 uyu napisała: > nie wlazenia > innym z butami w zyciorys. Takt to za malo na to by okreslic > zjawisko. Pod tym się podpiszę, doznałam na własnej skórze na szczęście tylko w necie. Odpowiedz Link
info-tw Re: Cecha charakteru 02.09.08, 00:16 a wymuszona lojalność? jeśli nie zgadzasz się z poglądami kogoś? Odpowiedz Link
andziaos Re: Cecha charakteru 02.09.08, 00:25 ale czy nie zgadzanie się z czyimiś poglądami ma coś wspólnego z lojalnością ? Odpowiedz Link
andziaos Re: Cecha charakteru 02.09.08, 00:26 dla mnie uczciwość - w każdym tego słowa sensie Odpowiedz Link
info-tw Re: Cecha charakteru 02.09.08, 08:12 Bywa tak, że ludzie, których uważamy za swoich przyjaciół ewentualnie bliskich znajomych domagają się od nas czegoś sprzecznego z naszymi pryncypiami, jakby przyjaźń upoważniała ich do łamania naszych wewnętrznych praw a przecież nie wolno wymagać od kogoś aby robił dla nas coś, co według niego jest złe. Odpowiedz Link
gimel4 Re: Cecha charakteru 02.09.08, 10:08 lojalność, ale nie w sensie zgadzania się z moim zdaniem czy głupiego poklasku. Lojalność, to w moim rozumieniu umiejętność bycia w porządku wobec ludzi, zawiera się w tym szczerość, dobra rada, pomoc w potrzebie, nieobrabianie czterech liter, niekopanie dołków. I nie powstrzymama się przed podaniem drugiej cechy, która w parze z lojalnością tworzy niemal ideał: poczucie humoru. Odpowiedz Link
leftt Re: Cecha charakteru 02.09.08, 10:54 Słowność i solidność. Ewentualny brak tych cech u ludzi, z którymi współpracuję jest po prostu męczący. Odpowiedz Link
info-tw Re: Cecha charakteru 02.09.08, 11:45 powiedziałam NIE, zarzucono mi brak lojalnośi Odpowiedz Link
gimel4 Re: Cecha charakteru 02.09.08, 11:52 mówienie NIe nie jest dla mnie tożsame z brakiem lojalności. Oczywiście zawsze diabeł tkwi w szczegółach, ale nie chodzi mi o jednomyślność - to wg. mnie inna cecha Odpowiedz Link
menippe Re: Cecha charakteru 02.09.08, 13:31 Prostolinijność której w obecnych czasach coraz mniej,tak się chyba nie da zyć.To jest zbyt proste.jeżeli spotkasz na swej drodze człowieka prostolinijnego,nie zapomnisz go nigdy. Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Cecha charakteru 02.09.08, 14:12 info-tw napisała: > powiedziałam NIE, zarzucono mi brak lojalnośi Wobec tego to nie są ludzie warci miana przyjaciół,widzą tylko czubek własnego nosa Odpowiedz Link
fungus_amungus Re: Cecha charakteru 03.09.08, 23:02 pasję (nie wiem czy to cecha charakteru, ale cenię ludzi którzy mają pasję w sobie) A jak powyższe się nie kwalifikuje to hmmm...prawdziwosc??Bycie sobą?? Nie-bycie-sztucznym - cos w ten deseń Odpowiedz Link
agulaszek Re: Cecha charakteru 03.09.08, 23:36 cierpliwość, poczucie humoru i autoironię Odpowiedz Link