dorota.28 09.10.03, 10:26 ponieważ ja powoli dobijam do tego wieku, mam pytanie: czy już ktoś przekroczył, czy też niedługo przekraczać będzie i jak to jest, czy na prawdę strasznie się to przeżywa, czy totalny luz? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
balkan Re: trzydziestka 09.10.03, 10:40 Ja do trzyciestki mam niecałe 2 lata i w zasadzie zupełnie mi to nie przeszkadza... chociaż... tydzień temu zaczęłam kurs angielskiego i zdecydowanie zawyżam śrenią wieku, która beze mnie wyniosłaby ok. 23 lata... a na dodatek bez przerwy słyszę: no w twoim wieku to już dawno powinnaś mieć dziecko... czy po trzydziestce będzie gorzej? nie sądzę... może być tylko lepiej..) Odpowiedz Link
maniek2000 Re: trzydziestka 09.10.03, 10:42 ja w przyszlym roku bede obchodzil jubileusz takowy... hmmm.. mysle ze oprocz tego, ze to juz inaczej brzmi jak sie mowi, ze ma sie 30 lub 30-kilka nic sie nie zmieni mam nadzieje. wszystko i tak zalezy od naszego nastawienia do zycia, naszych pragnien, marzen i tego czy chcemy je spelniac... moze wlasnie po 30-stce uda nam sie spelnic jakies dzieciece marzenia choc oczywiscie przy takim jubileuszu mozna, a moze i trzeba... zadac sobie pytanie, jak wygladalo moje zycie dotychczas, co bylo OK co moze bylo zle, co zmienic, a moze totalna zmiana i rzucenie tego wszystkiego w diably i rzucenie sie w przepasc podrozy, poznawania swiata i ludzi... no ale jesli nie zdecydujemy sie na takie, to wszystko bedzie tak jak od ostatnich kilku lat od ktorych tkwimy w swiecie wstawania do pracy... chodzenia na zakupy, sprzatania domu, wychodzenia na piwko, spotykania znajomych, wyjazdow na wakacje i calej masy czynnosci ktore robic chcemy lub musimy uff... to sie napisalem maniek Odpowiedz Link
zz_beatka Re: trzydziestka 09.10.03, 10:51 ja juz dawno przekroczyłam ten próg. ale w środku wciąż mam 19. Odpowiedz Link
nauma Re: trzydziestka 09.10.03, 11:42 Przekroczyłem 30tkę w maju. I miałem doła. Czas leci, a ja nic jeszcze nie dokonałem. I kondycja już nie ta... Ale dołować zacznę pewnie dopiero za 10 lat, to już będzie poczatek smugi cienia. Póki co zerkam w lustro i widzę gościa o facjacie 20latka, a w oczach mojej panny widzę, że często zachowuję się jak niczym nie skrępowany młodzian. I dobrze jest. A do tego mam dostać podwyżkę Odpowiedz Link
czarna33 Re: trzydziestka 09.10.03, 11:48 Minela jakis czas temu i nawet bardzo nie bolalo Odpowiedz Link
brookie Re: trzydziestka 09.10.03, 12:00 Do trzydziestki niecale 4 lata. Nie wiem jak sie bede czula w 30 urodziny. Mysle, ze tak samo jakbym obchodzila 20-ktores. Odpowiedz Link
sharlotka Re: trzydziestka 09.10.03, 12:39 30-tke skonczylam ponad rok temu... nie czuje tego, ba nawet nie czuje, ze wygladam na 31... ale ludzie dookola dopytuja sie kiedy dzieci, etc. wiele tez nie osiagnelam, ale po cichu tak sobie mowie, ze jeszcze samo najlepsze przede mna... Odpowiedz Link
brookie Re: trzydziestka 09.10.03, 12:50 Dopytywanie o dzieci jest denerwujace. Nie kazdy chce je miec. Ja mam jedno i slyszalam juz pytania kiedy nastepne. Nie planuje wiecej. Odpowiedz Link
sharlotka Re: trzydziestka 09.10.03, 13:15 brookie napisa?a: > Dopytywanie o dzieci jest denerwujace. Nie kazdy chce je miec. Ja mam jedno i > slyszalam juz pytania kiedy nastepne. Nie planuje wiecej. Wiesz Brookie, mnie juz to nie irytuje (w wykonaniu rodziny), natomiast glupie miny obcych jeszcze denerwuja.. nie zamierzam miec dzieci... troche z przyczyn ode mnie nie zaleznych... i wez to powiedz rodzinie... ale udalo sie.. i powiedzialam..... nie skomentowano tego. pewnie jeszcze wszystko przede mna.... Odpowiedz Link
brookie Re: trzydziestka 09.10.03, 13:42 Presja na posiadanie dzieci jest i bedzie. Presja czesto zniecheca. Mamy rozne powody na nie posiadanie potomka. To pewnie nie jest forum na tego typu tematy, ale powiem Ci, ze fizycznie nie jestem stworzona do macierzynstwa. Ciesze sie, ze mam kochanego synka ale ciaza kosztowala poglebienie wady kregoslupa z dziecinstwa i cc zaplanowane na 3 tygodnie przed terminem. Odpowiedz Link
sharlotka Re: trzydziestka 09.10.03, 13:59 brookie napisa?a: > Presja na posiadanie dzieci jest i bedzie. Presja czesto zniecheca. > Mamy rozne powody na nie posiadanie potomka. To pewnie nie jest forum na tego > typu tematy, ale powiem Ci, ze fizycznie nie jestem stworzona do > macierzynstwa. Ciesze sie, ze mam kochanego synka ale ciaza kosztowala > poglebienie wady kregoslupa z dziecinstwa i cc zaplanowane na 3 tygodnie przed > terminem. masz racje Brookie... ja nie jestem stworzona fizycznie i emocjonalnie.... mam w sobie za duzo bolu i nie chce nikomu tego przekazywac dalej.... rozumiem Twoj wybor i calkowicie go przyjmuje... nie daje sie tej presji.... pozdrawiam sh. Odpowiedz Link
brookie Re: trzydziestka 09.10.03, 14:05 Pozdrawiam Cie goraco. Jesli czujesz potrzebe to napisz na moj adres brookie@gazeta.pl. Odpowiedz Link
sharlotka Re: trzydziestka 09.10.03, 14:15 brookie napisa?a: > Pozdrawiam Cie goraco. Jesli czujesz potrzebe to napisz na moj adres > brookie@gazeta.pl. Brookie, odezwe sie... nie wiem czy dzis. Dziekuje i rowniez Ciebie pozdrawiam. sh. Odpowiedz Link
anahella 30-tka to super wiek 09.10.03, 14:59 Na nic nie jestes juz na mloda i jeszcze na nic nie jestes za stara. Korzystaj z zycia bo za 5-10 lat juz beda sie w Tobie budzily hamulce. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: 30-tka to super wiek 09.10.03, 16:27 Zapraszam do forum 40+, zobaczcie ile jest w nas energii forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=12248 Odpowiedz Link
gwiazda20 Re: trzydziestka 09.10.03, 16:34 Jubileusz jeszcze przede mną. Dopiero w listopadzie będzie rocznica 30 latek. Słyszałem podzielone zdania na temat przysłowiowego DOŁA. Ja mam nadzieję, że nie będą go miał, a może się mylę. Pozdrawiam serdecznie wszystkich przed i po trzydziestce. Trzymajcie się ciepło. Odpowiedz Link