Dodaj do ulubionych

IDOL - program czy niesmaczny żart?

31.10.03, 12:10
Z Onet.pl

Legendarny producent Beatlesów, George Martin skrytykował modę na programy
telewizyjne poszukujące nowych talentów muzycznych, ponieważ jego zdaniem są
one po prostu okrutne.

Martin mówi, że programy w stylu Idola przynoszą korzyści jedynie sędziom
i szefom telewizji, podczas gdy ich uczestnicy są często ośmieszani.
Spragnieni sukcesu ludzie często zostają bezlitośnie krytykowani i widać jak
ogromnie ich to przygnębia.

Martin mówi: "Nie chcę oglądać w telewizji takiego okrucieństwa. Takie
programy jak Idol opierają się na upokarzaniu ludzi. Mogę się założyć o to,
że to nie uczestnicy odnoszą największe korzyści. Największa kasę dostają
właśnie ci, którzy ich krytykują".
Obserwuj wątek
    • gacus2 Re: IDOL - program czy niesmaczny żart? 31.10.03, 12:14
      Nie podoba mi sie w Idolu wszystko- beznadziejni jurorzy, kiepscy uczestnicy (
      w wiekszosci)...
      • sharlotka Re: IDOL - program czy niesmaczny z˙art? 31.10.03, 12:22
        podziwiam ludzi, ktorzy po 2 edycjach idola, widzac co sie tam dzieje, nadal ida i wychodza splakani, ze ktos tam z jury ich brzydko potraktowal....
        i podziwiam jury za ich niekiedy kamienne twarze i chec uczestniczenia w tej szopce - musza za to dostawac niezla kase (tak mysle)....
        generalnie odrzucaja mnie takie programy...
        i szkoda, ze jest to jedna z niewielu drog, gdzie ktos fajnie spiewajacy i majacy cos w tej materii do powiedzenia, moze sie pokazac byc na chwile
        zaistniec...
        a niektorzy na prawde swietnie spiewaja......
        • impostor Re: IDOL - program czy niesmaczny z˙art? 31.10.03, 12:36
          smieszne jest dodatkowo to, ze ogrom wywalonej na te programy kasy nijak sie ma
          do efektow. no bo popatrzmy - nasz pierwszy "idol" czyli alicja j. - zenada,
          szymon w. - jak wyzej. edycja 2.: zalewski-cisza, chcial byc ostoja metalu w
          Polsce (za to pije jego zdrowie), ale jak znam swiat, faszystowskie korporacje
          muzyczne sfinansuja mu granie jakiegos szajsu, albo figa. i tyle bedzie jego
          metalowania. a szkoda, bo chlopak na prawde fajnie spiewa...

pozdrawiam.
          • very_famous Re: IDOL - program czy niesmaczny z˙art? 31.10.03, 18:39
            Właśnie co z płytą Zalewskiego??? Miała być we wrześniu a tu jutro listopad, a
            o płycie nic nikt nie wie. Szkoda bo on ma głos bardzo niepokojący...
        • thomasch Re: IDOL - program czy niesmaczny z˙art? 01.11.03, 10:20
          sharlotka napisała:

> podziwiam ludzi, ktorzy po 2 edycjach idola, widzac co sie tam dzieje, nadal
          id
          > a i wychodza splakani, ze ktos tam z jury ich brzydko potraktowal....

A ja ich nie podziwiam, tylko współczuję głupoty. Idąc tam każdy przecież wie
          na czym to polega. Od pewnego czasu tego wcale nie oglądam (a zdarzyło mi się
          może ze 4 razy).
    • geograf Re: IDOL - program czy niesmaczny żart? 31.10.03, 15:06
      ludzie chcą igrzysk i dowartościowania się-a więc TV im to serwuje.
      Że nieskuteczne?Że osmieszające?a kogo,poza wystąpującymi i ich
      rodzinami,znajomymi, to obchodzi?
      Osobiście nie wyglądam i jedynie myślę,że może komuś doda ten program skrzydeł,
      komuś odetnie, może kogoś ktoś wyłuska,może nie...
    • anahella Re: IDOL - program czy niesmaczny żart? 01.11.03, 00:06
      Ogladalam kiedys cos podobnego w formie ale jakze innego w tresci. Jean Paul
      Gaultier oglosil casting dla modeli do prezentowania nowej kolekcji. Ludzie
      mieli byc naturszczykami wybiegu.

Zeszla sie "banda oszolomow" - no mowie Wam, takiej kupy swirow to ja jeszcze
      nie widzialamsmile))) Atmosfera super, sam kreator byl uprzejmy DLA KAZDEGO, nie
      bylo komentarzy, ponizania, wysmiewania. Tak naprawde to byl film dokumentalny
      o tym castingu i pokazie kolecji. Widac tworcy tych programow tez go widzieli,
      tyle ze pojechali to tym co sie sprzedaje najlepiej - a najlepiej sprzedaja sie
      negatywne emocje. Smutne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka