altu 17.11.03, 11:14 U mnie już zaczął padać śnieg. Co prawda, śnieg z deszczem, ale oznacza tylko jedno: zima nadeszła... Brrr... Posiłkuję się gorrącą herbatą z cytryną... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dorota.28 Re: Pada śnieg... 17.11.03, 11:40 gdzie ten śnieg? u mnie leje, zmokłam strasznie Odpowiedz Link
very_famous Re: Pada śnieg... 17.11.03, 11:45 To szybko ściągaj przemoczone ubranie i wypij coś rozgrzewającego ) Bo się przeziębisz. Odpowiedz Link
brookie Re: Pada śnieg... 17.11.03, 12:26 Przyslijcie mi prosze zdjecie sniegu. Pokaze mojemu malemu. Odpowiedz Link
dorota.28 Re: Pada śnieg... 17.11.03, 12:29 brookie napisała: > Przyslijcie mi prosze zdjecie sniegu. Pokaze mojemu malemu. obojętnie jakie? Odpowiedz Link
geograf Re: Pada śnieg... 31.12.03, 07:35 wczoraj po południu była podobno śnieżyca we Wrocławiu dzisiaj w nocy posypało śniegiem nad Łodzią, z czego też moja oczy sie radują wyglądając za okiennice znając życie w Wawie albo już spadł opad,albo własnie to czyni... miłego dnia podróż z zaśnieżonymi polami za oknem bedzie miłą dla mych oczu Odpowiedz Link
wgfc Re: Pada śnieg... 31.12.03, 07:48 Geograf napisał: > dzisiaj w nocy posypało śniegiem nad Łodzią, z czego też > moja oczy sie radują wyglądając za okiennice U mnie niestety za oknem paskudnie. Ciemno i deszcz leje > miłego dnia Z tym się zgadzam Miłego dnia! > podróż z zaśnieżonymi polami za oknem bedzie miłą dla mych oczu Jeśli będzie śnieg na polach, to tak Odpowiedz Link
jackussi Re: Pada śnieg... 31.12.03, 07:53 A w Warszawie zaczął padać zamarzający deszcz jk Odpowiedz Link
adhamah Re: Pada śnieg... 31.12.03, 08:37 U mnie pada śnieg, ale za oknem jest +1. Zresztą i tak jest mi wszystko jedno. Odpowiedz Link
wgfc Re: Pada śnieg... 31.12.03, 09:26 adhamah napisał: > U mnie pada śnieg, ale za oknem jest +1. U mnie ta sama temperatura za oknem, zaczyna padać śnieg, a raczej 'deszcz ze śniegiem' Odpowiedz Link
altu Re: Pada śnieg... 31.12.03, 10:03 Pada, pada śnieg! Jeszcze jest taki "niedojrzały" ... ale jest... cieszę się jak dzieciak! Odpowiedz Link
altu Re: Pada śnieg... 05.01.04, 14:42 Znowu pada. A właściwie pruszy... Taki delikatny śnieżek, leci prosto z nieba... Odpowiedz Link
candycandy Re: Pada śnieg... 05.01.04, 14:48 U mnie jak zaczęło padać w Sylwestra to śnieżyło do soboty. I fajnie bo wreszcie mamy zimę. Od stycznia Odpowiedz Link
altu Re: Pada śnieg... 08.01.04, 11:05 Od samego rana pada śnieg. Przy odśnieżaniu poduszkowca zauważyłam, że ma on dosyć fajną i taką niespotykaną, klejącą się konsystencję. Każdy płatek jest osobno, taki sterczący i wyzywajaco do świata nastroszony... a razem tworzą taką puchową chmurkę... Wreszcie zima... Odpowiedz Link
altu Re: Pada śnieg... 12.01.04, 12:27 I znowu pada... Ogromne płatki, niemalże pótoracentymetrowe... Ale fajowsko... Odpowiedz Link
martuha Re: Pada śnieg... 12.01.04, 13:52 wyszlam z domu normalnie, wrocilam jako balwanek! Odpowiedz Link
gacus2 Re: Pada śnieg... 12.01.04, 15:14 A najgorsze ejst to , ze mam tylko mój czepek kolejowy- oj zimno będzie. A jak sytuacja na mieście? Korki? Odpowiedz Link
wgfc Re: Pada śnieg... 12.01.04, 16:29 Gacus2 napisał: > mam tylko mój czepek kolejowy Nie chwal się Odpowiedz Link
geograf Re: Pada śnieg... 12.01.04, 20:16 dzisiaj opady były urocze: gdy wisadałem do tramwaju była ulewa (ok. 9.43), gdy przesiadałem sie do autobusu zaczał padać śnieg z deszczem (ok. 9.52) gdy wysiadłem z autobusu padały grube płatki śniegu (ok. 10.05)... świetna pogoda Odpowiedz Link
sloggi Re: Pada śnieg... 13.01.04, 09:16 Za oknem wirują płatki śniegu, może do 16-tej będzie znów pięknie i biało? Odpowiedz Link
altu Re: Pada śnieg... 13.01.04, 09:39 i znowu bedzie sie dzialo... zima zaskoczy drogowcow... korki sie porobia straszne.. Odpowiedz Link
vars2 Re: Pada śnieg... 13.01.04, 09:54 Pada śnieg puszysty , biały, miękki.... Podaj dłoń w tą, cichą, jasną chwilę! Wszystko zło, przysypie dobry śnieg.... Odpowiedz Link
altu Re: Pada śnieg... 16.01.04, 09:16 Pada śnieg... cholerny śnieg... mam juz go ddosyć... wrrrr Odpowiedz Link
geograf Re: Pada śnieg... 17.01.04, 12:17 wczoraj była przemiła zawierucha Własnie na TVN24 jest prognoza pogody. Prezenter jest w Bad Gastein-w dolinie Angeltar (Kraj Salzburski) Ale sypie...też tak chcę! (tylko niech ten śnieg utrzyma się dłuyżej,niż 1 dzień.... Odpowiedz Link
czarna33 Re: Pada śnieg... 17.01.04, 12:22 Wczoraj spacerowałam z epsem i było pół na pół,czyli czarno-biało.Dzisiaj sobie spaceruję a tu takie piękne cudoPuszysty..bieluśki ...a w lesie jak cudnie Odpowiedz Link
geograf Re: Pada śnieg... 17.01.04, 14:42 yyyy..na Lubelszczyźnie leży śnieg?? w Polsce centralnej wszystko się stopiło...i styczniowa aura i realia bardziej wiosnę przypominają,aniżeli środek zimy Odpowiedz Link
wgfc Re: Pada śnieg... 17.01.04, 17:49 Geograf napisał: > yyyy..na Lubelszczyźnie leży śnieg?? Tam tak mają Zawsze się śmieję z kumpla ze wschodu, że mieszka na końcu świata, gdy opowiada mi, że do niego przez śnieg nie da się do jechać (a w reszcie kraju śniegu nie ma)... Odpowiedz Link
wgfc Re: Pada śnieg... 27.01.04, 12:48 Pada śnieg. Płatki powolutku spadają z góry, tak jakby były jeszcze śpiące. Widać przez okno dokładnie ich puszystość i delikatność. Wiatr gdzieś sobie poleciał, nie chce mu się dziś rozdmuchiwać tych małych śniegowych piórek, więc spada im się bardzo komfortowo. Nie wiem jak pan Bóg zaplanował, ale jeśli dalej będzie tak jak teraz to do wieczora wszytko tu w pobliżu przykryte będzie znowu pięknym białym puszkiem. Szkoda tylko, że nie słychać dzwoniących dzwonków sań. Odpowiedz Link
wgfc Re: Pada śnieg... 30.01.04, 12:50 No i stało się. Słoneczko zniknęło, niebo błyskawicznie spochmurniało. Zaczęło sypać śniegiem. Ale nie tak spokojnie, jak ostatnio. Śnieg sypie, wiatrzysko dmucha... Odpowiedz Link
altu Re: Pada śnieg... 30.01.04, 13:16 Padało rano... i to mocno.. teraz padać przestalo, za to temperatura podskoczyła i sie wszystko roztapia... Odpowiedz Link
vika411 Re: Pada śnieg... 30.01.04, 13:30 A tu wali wielkimi platami!!!>(((( Brrrrr! nie cierpie zimy!!!! Odpowiedz Link
wgfc Re: Pada śnieg... 30.01.04, 14:05 Radio powiedziało: "Nad Łodzią przechodzi właśnie gęsta śnieżyca". Geograf: strzeż się. Odpowiedz Link
wgfc Re: Pada śnieg... 30.01.04, 16:39 Ok. 20 min. temu radio powiedziało: "Po Łodzi przyszła kolej na Warszawę". Sloggi i inni: strzeżcie się. /przyjdę tu później bo sprzątam/ Odpowiedz Link
geograf Re: Pada śnieg... 30.01.04, 18:51 dokładnie. Około 14 przez Łódź rpzetoczyła się prawdziwa BURZA śnieżna pioruny i grzmoty oczywiście były,a świat widzialny był tylko do jakichś 50 metrów Takie opady śniegu to ja lubię... szkoda,że zapowiadają ocieplenie i to takie powyżej 0 stopni Odpowiedz Link
adhamah Re: Pada śnieg... 09.02.04, 08:49 już sporo napadało, ale chyba powoli się topi Odpowiedz Link
wgfc Re: Pada śnieg... 26.03.04, 00:50 Pada, ale taki z deszczem, właściwie od rana. Nawet zrobiło się troszkę biało. Paskudna plucha i okropnie zimno dziś było. Wolę wiosnę. Odpowiedz Link