Dodaj do ulubionych

6,5 - ocena schematu

19.10.10, 12:11
jako, że muszę wrócić do pracy za 2 tyg. mały musi wytrzymać beze mnie 8h. teraz schemat wygląda następująco:
10 -kaszka holle jaglana na wodzie + owoce ze słoiczka
13- obiadek ze słoiczka lub to co sama ugotuję
poza tym pierś.
dodam, ze synek wazy 9300. Proszę o skorygowanie, podpowiedz, co powinnam dodać, odjąć.
i jeszcze pytanie ile ml wody powinien wypijać 6,5 m-czny maluch?.
Obserwuj wątek
    • ma_niusia Re: 6,5 - ocena schematu 19.10.10, 12:20
      Jeśli dostaje pierś na żądanie to nie musi wogóle pić wody. Mój był na mm i w tym okresie wypijał na dobę max 100ml wody.

Co do schematu to moim zdaniem ok, tylko czy sprawdziłaś wcześniej, że te dwa posiłki wystarczają na te 8h Twojej nieobecności?
      • neutana Re: 6,5 - ocena schematu 19.10.10, 14:06
        hmmm, ciagle sprawdzamy, starcza, ale czasem domaga się piersi.
        aco jakby nei starczało, kaszke podam wczesniej obiad tez, poweidzmy 9-12 i potem co? owoc?
        • ma_niusia Re: 6,5 - ocena schematu 19.10.10, 14:14
          Ja osobiście w takiej sytuacji podałabym drugi raz zupkę. Oczywiście jeśli nie ma możliwości podania mleka (obojetne czy odciągany pokarm czy mm, bo jeśli byłaby taka możliwość to podałabym 9 - mleko, 12 - kasza, później obiadek).
          Podałabym zupkę, bo dziecko jak widzę przybiera na wadze lepiej niż dobrze, więc nie dawałabym nic kalorycznego typu kolejna kaszka, owoc - ewentualnie tak, ale weź pod uwagę, że nie jest zbyt sycący a owoce same w sobie zawierją cukier. Zupka jest sycąca ale niekoniecznie tucząca, więc ja w takiej sytuacji zdecydowałabym się ewentualnie na drugą zupkę. Warzyw w diecie nigdy nie za dużo :-)
    • k.nowicka_ekspert Re: 6,5 - ocena schematu 19.10.10, 15:02
      Witam! Zwiekszyłabym ilość owoców do pełnego posiłku, utrzymała pierś :) Waga synka mówi sama za siebie:) Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka