xsenia.pl 21.10.10, 12:47 moja coreczka ma 1.9 miesiecy.bardzo duzo pije.daje jej do picia miete, rumianek, kompociki z jablek i wode. czy dobrze robie.co jescze warto dawc dziecku do picia.dosladzam miodem tylko nie wiem czy dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monia76 Re: co dawac do picia 21.10.10, 16:53 nie bardzo rozumiem z Twego postu w jakim wieku jest córka - niespełna 2 miesiące czy 2 lata? tak czy inaczej, dzieciom nie powinno sie dosladzac napojow. podawaj jej sama wode. Odpowiedz Link Zgłoś
xsenia.pl Re: co dawac do picia 21.10.10, 19:01 napisalam coreczka ma prawie 2 latka, ale sama wode to mi sie wydaje troszke lekka przesada.przeciez mieta czy rumianek nie powinny zaszkodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
monia76 Re: co dawac do picia 22.10.10, 10:02 w jakim sensie przesada? jasne, ze herbatki nie powinny zaszkodzic, ale przyzwyczajasz dziecko do 'smaku', zamiast uczyc pic wode, ktora jest najzdrowsza. mozliwe rowniez, ze dlatego coreczka duzo pije, bo podkrecasz jej pragnienie dając napoje smakowe i słodkie. Odpowiedz Link Zgłoś
k.nowicka_ekspert Re: co dawac do picia 23.10.10, 13:14 Witam! Można podawać herbatki z suszonych owoców/maliny, lipy/, a także naturalną kawę zbożową przygotowaną np. na mleku modyfikowanym. W menu są niesłodzone soczki, które można trochę rozcieńczać wodą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
k.nowicka_ekspert Re: co dawac do picia 23.10.10, 13:18 Witam! Dodam jeszcze, że staramy się. by maluch pił czystą wodę, bez dodatku cukru, a nawet miodu/silny alergen/ - takie przyzwyczajenie procentuje w starszym wieku:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś