IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 20:19
Witam Jaka inna kaszke glutenową, od kaszy manny mogłabym podać córce??.Dodam ze teraz córka skonczy 10 miesięcy,wcześniej podawałam jej gluten,ale musiałam przerwać z racji luźnych kupek i pani doktor za jakiś czas kazała mi ponowie go wprowadzić,więc podałam ale sytuacja była podobna jw.Słyszałam ze jeżeli dziecko wcześniej miało takie problemy z glutenem to można spróbować właśnie w 10 miesiącu.Aha i chciałam jeszcze dodać,że jak dawałam córce chlebek czy biszkopta glutenowego to kupki były normalne,a niestety po kaszce mannie kupki były luźne.Dziękuje za odpowiedz pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ma_niusia Re: gluten 01.02.11, 09:08
      Luźne kupki mogą pojawiać się w pierwszych dniach ekspozycji na gluten (u Synka znajomej pojawiały się przez dwa tygodnie, potem już było wszystko ok) i jeśli to jest jedyny objaw to nie ma się czym przejmować!
      Proponuję teraz spróbować zacząć od płatków owsianych, które zawierają bardzo niewielkie ilości glutenu. Następna w kolejności kasza jęczmienna lub płatki jęczmienne, a dopiero później produkty pszenne.
    • agnieszka.lelen Re: gluten 02.02.11, 21:06
      Witam! Każdą inną : jęczmienną, owsianą, no i oczywiście jaglaną itd. Jeżeli dziecko je chleb i inne produkty z mąki pszennej (przecież gluten w nich otrzymuje) i nie ma żadnych objawów, dobrze rośnie to proszę się nie zamartwiać. pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka