ewcik035 07.02.11, 19:34 Czy lepiej ugotowac zupke z warzyw świeżych ,czy może lepiej kupić mrożonki? Co o tym myślicie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma_niusia Re: Zupka 08.02.11, 11:06 Dopóki miałam dostęp do świeżych warzyw z ogródka Babci - gotowałam z takich. Kiedy nie mam takiej możliwości, korzystam wyłącznie z mrożonek - poza tym to wygodniejsze, tam jarzyny już gotowe, tylko zalać wrzątkiem i gotować :-) Z mrożonek gotuję odkąd Młody skończył 9 miesięcy, bo wcześniej jadł tylko słoiczkowe obiadki. Odkąd skończył rok, sporadycznie zdarzy mi się gotowac obiad z warzyw ze straganu, ale nigdy nie kupuję w marketach. Noi w mrożonkach jest spory wybór, różne sezonowe i nietypowe warzywa, można dowolnie łączyć mieszać, albo kupić gotową mieszankę, zalać wrzątkiem, parę minut i gotowe :-) Mrożonki są kontrolowane, ważne tylko aby zwrócić uwagę czy w samym sklepie były odpowiednio przechowywane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja79 Re: Zupka IP: *.home.aster.pl 08.02.11, 15:28 Gotowałam ze świeżych ale głównie w lecie. Dodatkowo wiele warzyw i owoców sama mroziłam i dodawałam taki do zupy, czy obiadku. Jak nie miałam, lub chciałam odmiany stosowałam warzywa mrożone. Patrz tylko aby mrożonki nie były zbite, bo wtedy znaczy że były źle przechowywane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lelen Re: Zupka 12.02.11, 18:03 Obecnie warzywa "świeże" to warzywa przechowywane od jesieni albo hodowane w mało naturalnych warunkach - zależy skąd pochodzą i jak są przechowywane. Mrożonki zwykle są produkowane w sezonie zbiorów. można też skorzystać z gotowych zupek, objętych gwarancją producenta (np.: Hipp z upraw ekologicznych BIO). pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś