07.02.11, 19:34
Czy lepiej ugotowac zupke z warzyw świeżych ,czy może lepiej kupić mrożonki? Co o tym myślicie
Obserwuj wątek
    • ma_niusia Re: Zupka 08.02.11, 11:06
      Dopóki miałam dostęp do świeżych warzyw z ogródka Babci - gotowałam z takich. Kiedy nie mam takiej możliwości, korzystam wyłącznie z mrożonek - poza tym to wygodniejsze, tam jarzyny już gotowe, tylko zalać wrzątkiem i gotować :-) Z mrożonek gotuję odkąd Młody skończył 9 miesięcy, bo wcześniej jadł tylko słoiczkowe obiadki. Odkąd skończył rok, sporadycznie zdarzy mi się gotowac obiad z warzyw ze straganu, ale nigdy nie kupuję w marketach. Noi w mrożonkach jest spory wybór, różne sezonowe i nietypowe warzywa, można dowolnie łączyć mieszać, albo kupić gotową mieszankę, zalać wrzątkiem, parę minut i gotowe :-) Mrożonki są kontrolowane, ważne tylko aby zwrócić uwagę czy w samym sklepie były odpowiednio przechowywane.
    • Gość: Patrycja79 Re: Zupka IP: *.home.aster.pl 08.02.11, 15:28
      Gotowałam ze świeżych ale głównie w lecie. Dodatkowo wiele warzyw i owoców sama mroziłam i dodawałam taki do zupy, czy obiadku. Jak nie miałam, lub chciałam odmiany stosowałam warzywa mrożone. Patrz tylko aby mrożonki nie były zbite, bo wtedy znaczy że były źle przechowywane.
      Pozdrawiam
    • agnieszka.lelen Re: Zupka 12.02.11, 18:03
      Obecnie warzywa "świeże" to warzywa przechowywane od jesieni albo hodowane w mało naturalnych warunkach - zależy skąd pochodzą i jak są przechowywane. Mrożonki zwykle są produkowane w sezonie zbiorów. można też skorzystać z gotowych zupek, objętych gwarancją producenta (np.: Hipp z upraw ekologicznych BIO). pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka