swieczkaf
13.03.11, 23:26
Pani Doktor, proszę o ocenę schematu i odp. na kilka pytań. Obawiam się, że mała je za dużo. Z góry dziękuję za odpowiedź. Moja córeczka ma 9 miesięcy i tydzień. Ma skazę białkową i jako mm podaję jej Bebilon Pepti.
ok 9 - kleik kukurydziany na wodzie 125 ml - gęsty tak, żeby można było podawać łyżeczką
11 - 125 ml mm (4 łyżki)
14 - obiadek - generalnie robię sama - mięsko (indyk, cielęcina) + warzywka (marchewka, pietruszka, seler, zamiennie szpinak, brokuły, kalafior, buraczki - czy mogę podawać brukselkę, fasolkę szparagową,? + łyżka masła extra (oliwą z oliwek pluła) - wszystko gotowane na parze i rozdrobnione z ok 100 ml wody - mała miała uczulenie na żółtko, zalecenie pediatry odstawić, ale dawać codziennie mięso - wychodzi ok 200 -250 ml (raz w tygodniu podaję słoiczek) pytania - czy powinnam dodać jakąś kaszę, ryż?, co z rybą? kiedy wprowadzić mniej rozdrobnione produkty?
15:00 - nie zawsze podaję banana albo starte jabłko albo słoiczek z morelkami, śliwkami itp
po 16:00, 16:30 pierś
18:00 - jeżeli nie jadła owoców o 15 to podaję teraz, czasem do rączki brokuła, ale raczej się nim bawi, czasem biszkopty te lubi
19:40 - sinlac (125 ml wody +5 łyżek) + 2 herbatniki glutenowe + ugotowane we wrzątku przez minutę suszone śliwki - wszystko razem zmiksowane - mała ma problemy z zaparciami albo z wypróżnieniem - daję też ok 125 ml wody (chętnie pije)
do usypiania pierś
Mała budzi się w nocy raz ok 5 rano - daję mm, albo wcale - przed sinlacem potrafiła się budzić nawet 5 razy.
I jeszcze jedno pytanie czy mogę już jej podawać większą dawkę glutenu np. trochę bułki własnej roboty, miękką cześć ze środka, makaron itp.?
Dziękuję za odpowiedź.