anetajoanna
14.04.11, 01:21
WITAM Pania DR , jestem mama 2 latka, od 4 miesiaca zycia jest na nutramigenie. synek maił kupki rzadkie, rany w zagieciach łokci, kolanek , twarz wysypaa i popekwne uszy - WSZYSTKO WYLECZONE teraz jedynie od czasu do czasu pekaja uszka i pojawia sie katar- ale to teraz nie iwm czy cos z powietrza nie uczula???. Rozszezajac diete szukajac alergenu wyeliminowałam poczatkowo marchew, jabłko, jajko, kurczaka. Obecnie synek nie je dalej jajka, cytrusów, mleka i jego przetworów. 2 miesiace temu próba z jogurtem zakanczyła sie mega katarem. Zrobiłam niedawno test z krwi poziom IGE 170 - ORAZ panel pokarmowy i prosiłabym o komentarz. pediatra pod , ktorego jestesmy opieka pozwoliła stopniowo wprowadzac nowosci 1 co 2 tygodnie... narazie od 5 dni masełko i nic niepokojacego sie ni dzieje.
wyniki:
białko jaja kurzego 3
zółtko jaja 1
mleko 3
drożdże piekarskie 0
maka pszenna 1
maka żytnia 1
ryż 0
orzech ziemn 0
soja 2
orzech laskowy 2
migdał 1
jabłko 0
kiwi 0
morela 0
pomidor 0
marchew 0
ziemniak 2
seler 0
dorsz 0
krewetka 0
skala klasy badania do 6
popadłam juz chyba w paranoje i we wszystkim sie doszukuje potencjalnego WROGA no i brakuje juz pomysłów na urozmaicanie posiłkow... tym bardziej , ze rano i i wieczor jest nutramigen z kaszka - wogóle nie je chleba, wedlin bo po tym tez były wysypki- zal mi troche synka ,ze nie moze jesc wszystkiego - nie zna smaku czekoaldy, serka i wielu innych rzeczy, ale chciabym uniknac w przyszłosci tez MARSZU ALERGICZNEGO... wiec prosze o rade co robic
moje pytanie czy synek dalej nie moze jesc nabiału, jajek (chodzi o wynik na poziomie 2- 3 czy to duuza alergia i jak postepowac odstawic całkowicie te produkty i kiedy podjac znowu próbe ???- a co z macznymi rzeczami i ten ziemniak??? dziekuje za odpowiedz