Dodaj do ulubionych

powrót do pracy

IP: *.elblag.vectranet.pl 29.06.12, 14:02
Witam
1 sierpnia wracam do pracy.Synek będzie miał 7,5 miesiąca.Do tej pory karmiłam piersią synka na żądanie.Dodatkowo dostawał codziennie obiadek-cały mały słoiczek oraz owoce-cały mały słoiczek. zdarzała się też kaszka z owocami na moim mleku, lub kaszka na moim mleku plus owoce. Ale odkąd wrócę do pracy będę karmić rano przed pracą, i jak wrócę po 7 godzinach.W nocy nie karmię,ponieważ synek przesypia 10-11 godz bez przerwy.Nie dam rady odciągać mleka więc chciałam je zastąpić modyfikowanym. Jak często trzeba wtedy podawać to mleko i ile ml?I jakie jest najlepsze? czy lepiej zamiast mleka podawać kaszki mleczne na wodzie?proszę o odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: milka Re: powrót do pracy IP: *.play-internet.pl 30.06.12, 22:56
      Witaj, ja wróciłam do pracy jak mały miał 8 miesięcy, nigdy nie karmiony łyżeczką, tylko blw, do picia woda z kubka, po pracy/w nocy pierś do woli. Jak mnie nie było to nie było mleka, nic nie ściągałam. Nie ma potrzeby dawać mm ani kaszek na mleku, pierś wystarczy. Kaszki mleczne? Całkowiie zbędne. Mój synek też przesypiał noce zanim poszłam do pracy, jak już poszłam, to przestał niestety i zaczął nadrabiać mleko w nocy;) Powodzenia:)
    • agnieszka.lelen Re: powrót do pracy 04.07.12, 21:31
      Warto choć częściowo zachować karmienie piersią - poranne, po południu aż do wieczora i wieczorem. być może w związku z rozłąką z mamą dziecko zacznie budzić się w nocy (i domagać się ssania piersi i bliskości z matką). Uzupełnienie mieszanką zależy od liczby i efektywności karmień z piersi; można przyjąć ,że dobowo dziecko ma wypić ok. 500ml mleka. Może Pani podawać np.: 1-2 porcję kaszy mlecznej. Najlepszym mlekiem jest niewątpliwie mleko matki- to jest wzorzec; natomiast może Pani spróbować mleko stworzone na wzór mleka matki np.: HIPP Combiotik.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka