Dodaj do ulubionych

10m co z nabialu

06.11.13, 09:37
Lada dzien konczymy 10m. NIestety badz stety bardzo duzo jeszcze piersia a zupki i warzywa nie sa przez synka kochane ( jak kto ma czas moze poczytac moj watek 8,5 m glownie piers).
Poniewaz pomalu mysle o odstawianiu szczegolnie w dzien bo wieczorem i w nocy to jeszcze mamy palny na troche:) to powiedzcie co takimu nie jadkowi by dac czy mozna np.serek wiejski? jogurt natualny mu nie posmakowal ale Danio nawet tak tyle ze to pewnie duzo cukru a on i tak glownie na sloikach bo moje mu nie smakuja choc probujemy codziennie.
Obserwuj wątek
    • ilianna Re: 10m co z nabialu 06.11.13, 15:13
      Spróbuj Bielucha. Albo zwykły biały ser np. zmieszany z owocami.
      • cirrii Re: 10m co z nabialu 07.11.13, 21:16
        a nabiał to nie po skonczeniu roku?
    • tulimatka Re: 10m co z nabialu 08.11.13, 00:16
      Mój synek też nie akceptował jogurtu naturalnego ale podeszłam go podstępem ;-) Dałam mu właśnie o zgrozo! Danio, a potem każdego dnia systematycznie mieszałam danio z jogurtem naturalnym aż po ok tygodniu-dwóch doszliśmy do czystego jogurtu. Jakoś to łyknął i teraz jest miłośnikiem jogurtów naturalnych. Bielucha też polecam, albo plasterek sera typu mozzarella.
    • agnieszka.lelen Re: 10m co z nabialu 10.11.13, 11:08
      Można próbować serek wiejski, jogurty, kefiry ale również potrawy ze zwykłym twarogiem. Warto próbować przyrządzać różne potrawy z udziałem nabiału (również mleka)- z owocami, budynie, zapiekanki, kluski, pierogi, placuszki, naleśniki. Danio nie jest produktem przeznaczonym dla niemowląt, może być dodatkiem. Natomiast może Pani korzystać również z gotowych deserów mleczno-owocowych np.: Owoce& Jogurt HIPP; Owocowe Duety HIPP czy Ryż mleczny z jabłkami HIPP.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka