IP: *.olsztyn.mm.pl 07.05.14, 13:36
Synek ma 7 miesięcy.
Niedługo sezon na truskawki,mogę mu zacząć podawać jak tylko się zacznie?
Jadł z owoców swieżych jabłka i banany,ze słoiczków morele,sliwki winogrona.
Truskawek się trochę boje.
Jak to zrobić podać surowe do buzi,rozgniesć.podać jedną i ile czasu czekać żeby cos zauważyć ?
Obserwuj wątek
    • ilianna Re: Truskawki 07.05.14, 14:55
      Moja dostała jak miała 6,5 msc, ale w rodzinie alergików brak, ona też nie wykazywała skłonności do żadnych alergii. Dostała do łapy, ale była na blw. I pokochała :D. Możesz dodać do kaszy albo dać łyżeczką trochę rozgniecione.
    • Gość: niuniek3 Re: Truskawki IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.14, 20:13
      Czemu nie. Z jednym ale - te ze straganu są polewane specjalnymi środkami żeby się nie psuly. Mojego syna sypie po kupionych truskawkach zawsze. Na działce u babci zje kilogram na raz i nic.
    • yumemi Re: Truskawki 08.05.14, 15:01
      Moje dzieci jadly wszelkie owoce dostepne od momentu kiedy potrafily je wziac do reki i jesc:) Truskawki, jezyny i wszelkie inne.
      Wazne zeby jak ze wszystkim, zachowac umiar.
    • agnieszka.lelen Re: Truskawki 15.05.14, 20:40
      Jeśli nie ma alergii to można spróbować, z tym, że najlepiej by były to owoce naprawdę świeże i najlepiej z regionalnych upraw.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
    • agnieszka.lelen Re: Truskawki 15.05.14, 20:41
      na początek bezpieczniej jest podać "w czymś" czyli np.: rozgniecione w kaszy czy ugotować kisiel.
      Pozdrawiam. Agnieszka Leleń
      lekarz w Klinice Pediatrii i Żywienia IP Centrum Zdrowia Dziecka w Warszawie
      • kochamjesien79 Re: Truskawki 02.06.14, 14:56
        A półrocznemu dziecku mogę dać truskawki??? Od 2 tygodni rozszerzam jej dietę. Je ziemniaki, marchew, jabłka, odrobinę glutenu.
        Jej siostra jest alergiczką, u małej nic na razie nie widzę. Karmie ją piersią, truskawki jem i u niej na razie nic się nie dzieje.
        Może to jednak jeszcze za wcześnie???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka