ewelina811014 24.02.10, 20:30 jestem na diecie i narazie daję radę ale 7 marca idę do mamy na urodziny będzie pyszny obiad ,tort i co mam zrobić skusić się czy iść ze swoim prowiantem (mama nie obrazi się bo wie ze jestem na diecie) ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
pierzak_w_szpilkach Re: proszę o radę 24.02.10, 20:49 Zależy jaki efekt chcesz osiągnąć, który to będzie Twój dzień i której fazy... Niektórzy wolą zgrzeszyć i tym samym nie stracić ochoty do diety, inni (np. ja :D)mogą taki grzech uznać za 'ciężki' i zrobić sobie dyspensę. Nie ryzykuj ;) Link Zgłoś
maniaczytania Re: proszę o radę 24.02.10, 21:53 Ewelina - ja bym ulegla pokusie, oczywiscie kontrolowanie, zeby za bardzo nie poplynac. W trakcie diety bylam na weselu i nawet kawaleczek tortu zjadlam. Sam Dukan w ksiazce napisal, ze moga sie zdarzyc okolicznosci, w ktorych ulegniemy, zaleca wtedy przez nastepne kilka dni sie nie wazyc, bardziej restrykcyjnie jesc przez pare dni i pic duzo wody. Link Zgłoś
pierzak_w_szpilkach Re: proszę o radę 24.02.10, 22:07 Zgadzam się z przedmówczynią, jeśli tylko wiesz, że nie zaszkodzisz sobie w konsekwentnym dietowaniu :) Link Zgłoś
l.e.a A u mnie w maju komunia synka 24.02.10, 22:33 Dla mnie tragedia ale chyba ciasta nie tknę, samo mięso z warzywami będę jeść ;P Link Zgłoś
ka_enigma Re: A u mnie w maju komunia synka 25.02.10, 07:53 Ja bym się skusiła ale np. nie zjadła ziemniaków tylko mięsko i warzywa. Co do tortu - to jak ktoś mnie kusi słodkością to mu odpowiadam "wolałabym zjeść kanapkę" :):) Miałam dwie takie okazje - dziesiąta rocznica poznania mojego narzeczonego (poszliśmy do knajpy meksykańskiej: tortilla z kurczakiem, sałatki i cola light + kilka sztuk nachosów kukurydzianych) a w walentynki poszliśmy do pizzy-hut i zjadłam barek sałatkowy (z sosami!!) i dwa kawałki pizzy na cienkim cieście. Po tych grzeszkach nie wróciłam na I fazę a następnego dnia waga różniła się o 0,1. Minęły dwa i trzy tygodnie i waga spada sobie dalej swoim tempem. Link Zgłoś
ewelina811014 Re: proszę o radę 25.02.10, 08:16 dziękuję dziewczyny za poradę stwierdziłam ze zjem samo mięso z surówką tym bardziej ze ma być polędwiczka pieczona z pieczarkami a bez ziemniaków można się obejść a tortu skubnę troszkę od męża tak tylko symbolicznie. Link Zgłoś
jmama Re: proszę o radę 25.02.10, 09:16 25 marca mój synuś kończy roczek a ja będę wtedy miała ok. 30 dnia 2 fazy i torcika na pewno spróbuję, szampana się napiję, sałatkę może jakąś dunkanowską zrobię - zobaczymy. Najbardziej się boję, że po takim dniu rozpusty zacznę grzeszyć zamiast posłusznie wrócić do dietki. Link Zgłoś