free_nutka 01.05.10, 20:18 Czy któraś z Was miała poczucie ciągnięcia w nerce lub nerkach? piję dużo, ale od wczoraj ciągle czuję jedną nerkę. Robiłam badania po 10 dniach diety,tydzień temu i wyszedł za wysoki mocznik, ale kreatynina ok. Link Zgłoś Obserwuj wątek
gusia210 Re: ból nerki 01.05.10, 20:20 wiekszość z nas przez to przechodziła.Pij dużo wody.Powinno przejść ale kontroluj to badaniami. Link Zgłoś
chce_schudnac Re: ból nerki 01.05.10, 21:00 Wlasnie znalazlam, ze: "Wysokim stężeniom mocznika we krwi pacjentów towarzyszy wiele objawów klinicznych mocznicy - zaburzenia świadomości (ospałość, śpiączka), wymioty, zaburzenia krzepliwości krwi (krwawienia) lub nasilony świąd skóry. Stężenie mocznika we krwi jest proporcjonalne do ilości spożytych w diecie białek." tu Nie jestem lekarzem, nie znam sie na tym ale wedlug mnie picie wiecej plynow nie rozwiaze problemu. Na twoim miejscu nie dietowalabym sobie tak beztrosko, konsultowalas wyniki z lekarzem czy pani w labie ci je przeczytala przez telefon? Czy lekarz wie, ze jestes na diecie i na jakiej? Nerka to nie plomba w zebie, nie tak lawo wymienic. A jak juz musisz (???) to raczej skoncentrowala bym sie na warzywach a bialka traktowala jako dodatek. Link Zgłoś
bgoralska1972 Re: ból nerki 01.05.10, 21:52 A probowałaś wode jana. ona jest dla nerkowców. Ja piłam w ciązy jak miałam za duży poziom mocznika. Link Zgłoś
free_nutka Re: ból nerki 02.05.10, 14:31 Też przeczytałam,że wysoki poziom mocznika wskazuje na zawartość białka w diecie czyli jest logiczne ,że może byc go więcej.Kreatynina daje obraz czy nerki dzialają-filtrują dobrze. jeśli jest ok to chyba w porządku. Idę do lekarza we wtorek, zobaczymy co powie. a co do wody Jana też mi ktoś polecał, to dobry pomysł.na pewno nie zaszkodzi:-) Link Zgłoś
pani_chuda Re: ból nerki 02.05.10, 14:37 free_nutka napisała: > Czy któraś z Was miała poczucie ciągnięcia w nerce lub nerkach? piję dużo, ale > od wczoraj ciągle czuję jedną nerkę. Witaj, miałam ten sam problem, tyle, że ból czułam w obu nerkach. Piję od początku bardzo dużo, 1,5-3 litrów wody dziennie. Spanikowałam i po 3 dniach bólu poszłam do lekarza. Kazał mi zbadać mocz, kreatyninę, przy okazji alat i zlecił usg. Wszystkie wyniki prawidłowe. Okazało się, że u mnie to problem od kręgosłupa, bo ból nasilał się przy dłuższym staniu czy chodzeniu i przy opukiwaniu nerki nie bolały. Zaczęłam chodzić na masaż i problem minął. Ale cały czas piję dużo. Link Zgłoś
misia_2000 Re: ból nerki 03.05.10, 21:53 dziwczyny tez mam podobny problem , boli mnie dosc czesto w okolicach nerek z tym ze nie wiem czy to sa nerki bo kiedys lekarz mi powiedział ze nerki nie bola. Ale to jest taki silny ból ze wstac z łózka nie moge i az mnie skreca.Jutro lece do lekarza po skierowanie na badanko krwi , moczu w tym kreatyniny i cholesterolu:P. Juz nie wspomne o tym ze sikam prawie punktualnie co 2 godizny i starsznie mnie to meczy ale pecherz o dziwo mnie nie boli:P Link Zgłoś
krasulas Re: ból nerki 04.05.10, 20:43 również miałam takie bóle - dokładnie 2 dni - wcześniej nie piłam zgodnie z zasadą diety - moja wina wróciłam do 2 litrów dziennie i zaraz potem zaczęłam chorować i tak mam do dzisiaj - wyleczona infekcja gardłowa antybiotykiem i zaraz kolejna z tymi samymi objawami mam skierowanie na badania, ale co z tego - jak z infekcją ich robić nie będę Link Zgłoś
pani_chuda Re: ból nerki 04.05.10, 21:04 misia_2000 daj znać koniecznie jak Twoje wyniki Jestem ciekawa, bo moja lekarka mówi, że wiele ma pacjentek na diecie proteinowej bo to teraz popularna dieta i skuteczna i NIGDY jeszcze nie miała przypadku, żeby tak szybko nerkom krzywdę zrobić. Tym bardziej przy naprawdę sporym piciu wody. Link Zgłoś
lilka208 Re: ból nerki 29.08.10, 15:22 a jak sie objawia bol nerek i po której stronie boli? Link Zgłoś
blue.marlena Re: ból nerki 29.08.10, 15:27 ból w okolicy początku bioder, po obu stronach, ja to mam od wczoraj.... Link Zgłoś
lilka208 Re: ból nerki 29.08.10, 15:50 mni ecos kłuje od wczoraj po prawej stronie z tylu plecow i dlatego pytam ,bo ktos mi powiedzial ze nerki to bola po lewej stronie a wątroba po prawej, tak czy tak ide we wtorek zrobic badania Link Zgłoś
lilka208 Re: ból nerki 29.08.10, 15:52 w sumie to przez dwa dni troche sie n adzwigalam i myslałam że to jakis postrzal ale teraz sie zastanawiam czy to nie nerki Link Zgłoś
ven.to Re: ból nerki 29.08.10, 16:08 nerki nie mogą bolec i po jednej stronie i po drugiej, chyba że masz tylko jedną :) z mojego doświadczenia wynika ze jak nerki bolą to sama wiesz że to one, tego nie da się z niczym pomylic ;) bolą przy ruchu, mniej bolą przy spoczynku ale bolą cały czas. Z kręgosłupem w odcinku lędźwiowym jest tak że (o ile nie masz zaawansowanej dyskopatii ) ułożywszy sie w dogodnej pozycji czujesz ulgę (np. robiąc koci grzbiet). przy nerkach takiej pozycji nie znajdziesz. do lekarza marsz! Link Zgłoś
lilka208 Re: ból nerki 29.08.10, 16:17 mnie bola tak przez pare minut ze 2 - 3 razy dziennie ( nie wiemn co to) przed dieta tez tak mialam nieraz a badania miesiac temu robiłam i były idealne robiłam je bedac na 3 fazie ale po niedzieli powtorze we wtorek Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ból nerki 29.08.10, 19:38 Ból nerek da się pomylić np. z promieniującym bólem jajnika. Ja tak miałam, ból nerek znałam z przeszłości, więc kiedy bolało to myślałam, że nerki, a okazała się boleć torbiel na jajniku... Wszystkie dziewczyny z boleściami tak czy siak na badania marsz, bo ze zdrowiem żartów nie ma. Link Zgłoś
ven.to Re: ból nerki 29.08.10, 20:51 a no widzisz. Mnie nigdy jajnik nie bolał to nawet nie wiem :) Link Zgłoś
nancy_callahan Re: ból nerki 30.08.10, 09:49 ve.to szczęśliwaś, że nigdy nie zaznałaś bólu jajnika - ja włąśnie przeżywam powtórkę tej watpliwej rozrywki... Link Zgłoś
66doris Re: ból nerki 29.08.10, 21:23 misia_2000 napisała: > dziwczyny tez mam podobny problem , boli mnie dosc czesto w > okolicach nerek z tym ze nie wiem czy to sa nerki bo kiedys lekarz > mi powiedział ze nerki nie bola. Ale to jest taki silny ból ze wstac > z łózka nie moge i az mnie skreca.Jutro lece do lekarza po > skierowanie na badanko krwi , moczu w tym kreatyniny i > cholesterolu:P. Juz nie wspomne o tym ze sikam prawie punktualnie co > 2 godizny i starsznie mnie to meczy ale pecherz o dziwo mnie nie > boli:P Koniecznie zrób badania, bo to może być piasek albo kamyki. Ja miałam. Bolało strasznie - jak bóle porodowe. Link Zgłoś
lilka208 Re: ból nerki 30.08.10, 09:14 jutro robię badania ,po odbiorze i wizyty u lekarza dam znac co i jak Link Zgłoś
lilka208 Re: ból nerki 01.09.10, 14:08 badania wszystkie wyszły dobre, oprócz leukocytów troch e zanizone, powiedzial mi lekarz z eto nie ma nic wspólnego z bialkiem, tylko organizm moze byc osłabiony, i mam zrobic powtórne badania za miesiąc. myślalam ze dostne jakies lekarstwo na podwyższenie to ponoc nic sie nie zazywa dziwne no nie? Link Zgłoś
grzechru Re: ból nerki 27.07.15, 16:40 Przyczyn bólu nerek może być bardzo wiele (123zdrowie.pl/bol-nerek-najczestsze-przyczyny/). U mnie okazało się, że to był wynik anemii... Link Zgłoś
kaga9 SPAMER 27.07.15, 20:36 forum.gazeta.pl/forumSearch.do?pageNumber=1&query=&author=grzechru&title=&forum= Link Zgłoś