malaga0 Re: soczewica i soja 02.07.10, 14:18 wie ktos kiedy można? bo w koncu w soi i soczewicy jest mnostwo biala ( nawet wegetarainie jedza zamiast białka) ( uwielbiam zupke z soczewicy i soi) Link Zgłoś
matya Re: soczewica i soja 02.07.10, 15:31 soczewica jest podawana jako znakomite zrodlo skrobi w III fazie (to pamietam bo tez lubie soczeicowa zupe), soja chyba juz od II dozwolona ale tego nie jestem pewna na 100% Link Zgłoś
aga_piet Re: soczewica i soja 02.07.10, 16:07 Ejjj... a gdzie wyczytałyście o dozwoloności soi w II fazie? Przecież to takie samo strączkowe jak groch czy fasola, no bez jaj. Może pomyliło Wam się z tofu - produktem uzyskiwanym z mleka sojowego. Link Zgłoś
aga_piet SORKI 02.07.10, 16:14 No sorki, wisi jak wół w książce soja w II fazie jako dozwolona. Dziwne to dla mnie bardzo ale tłumaczę to dużą zawartością białka w soi, może dlatego Dukan potraktował ją łagodniej niż inne strączkowe. Link Zgłoś
imasumak W książce jak wół jest napisane, że soję od I fazy 02.07.10, 16:18 można. Jest w tabeli produktów dozwolonych (str 41 "Metody doktora Dukana") Link Zgłoś
malaga0 Re: W książce jak wół jest napisane, że soję od I 02.07.10, 16:22 JUTRO MAM ZAMIAR KUPIC TĘ KSIĄZKE Link Zgłoś
pola.a Re: W książce jak wół jest napisane, że soję od I 02.07.10, 16:26 Mam wrażenie, że tych książek jest z 5 przynajmniej;-). Link Zgłoś
imasumak Są dwie podstawowe: 02.07.10, 17:20 "Nie mogę schudnąć" i "Metoda doktora Dukana". Ta druga jest ulepszoną wersją pierwszej i w niej właśnie na str 41 jest tabela dozwolonych produktów w I fazie, w kolejności pierwszej od dołu jest wymieniona soja. Link Zgłoś
malaga0 Re: Są dwie podstawowe: 02.07.10, 17:51 dzięki. szkoda ze soczewica jest w 3 fazie. ale i tak okey że soja jest dozwolona Link Zgłoś