mess8385 Re: ile weglowodanów? 06.07.10, 20:56 jak najmniejszy, niektórzy pisali że suma gram tluszczów i węgli nie powinna przekraczać ilości gram białka w produkcie ale w niektórtch prod.to wręcz nierealne, załóżmy ze jak najmniejsza i tyle, kilka gram na 100gr produktu:) Link Zgłoś
ksiezniczkaa Re: ile weglowodanów? 06.07.10, 21:00 jak najmniej czyli można przyjąc ze poniżej 10 ? Link Zgłoś
mess8385 Re: ile weglowodanów? 06.07.10, 21:06 w jogurcie mam 4,8-bialko5,2 , w serku 3-białko 19, w musztardzie 8 (ale to sporadycznie i tyci uzywane:)i białka 4 ) tak więc chyba tak, ale ja dukanuję od 2 tyg więc może weteranki doradzą lepiej. wytrwałości:):) staram się wybierac produkty jak najmniej węglowe:)a nadrobi i dostarczy się węgli w dni PW z warzywek więc luz:) Link Zgłoś
ksiezniczkaa Re: ile weglowodanów? 06.07.10, 21:12 ja tez od 21.06 i niecałe 2kg wiec gdzies robie bląd :( Link Zgłoś
mess8385 Re: ile weglowodanów? 06.07.10, 21:21 a bmi masz jaki, bo jak na suwaczku widac mąż mój maila spory wiec i sporo do zrzucenia i napewno szybciej i bardziej widoczne efekty, ja chce zrzucic z 3 kilo góra i mi kg tylko spadł w tym samym okresie i jedząc to samo, więc nie ma zasady, każdy organizm inny:) Link Zgłoś
mess8385 Re: ile weglowodanów? 06.07.10, 21:28 aha, dodam że ja bez slodkości zyć nie mogę:):) i od moze 3go dnia jemy codziennie sernik, piernik, mufinki, w PW raz ciasto rabarbarowe zrobiła:)Mniam, często jugurt 1% jem z kakao i slodzikiem:) ser dialy chudy ze slodzikiem i jogurtem:) ale waga i tak spada, po PW się pełniej czuję ale juz wiem że nie wolno się wtedy wazyc mi bo doly lapię, więc tak- mamy system 4na3, zeby sie nie pogubic:) od pn do czw PP a weekendy czyli od pt do nd PW- polecam jest ok, wczoraj byliśmy na grillu, zjedliśmy kurę z grilla, steki wolowe, do tego wiejski lekki i gitara- objedzeni jak świnki, a no i cola 0%:):) spokojnie, cierpliwości, na forum nie raz znajdziesz ze cierpliwość popłaca, dziewczyny nie poddały się mimo przestojów itp i rezultat w efekcie wyśmienity. Wytrwałości, dasz radę:):) Link Zgłoś
ven.to Re: ile weglowodanów? 06.07.10, 21:34 czekaj, a to nie Ty zafundowałaś sobie 7 dniowe wejscie I fazy? Bo jak tak no to wiesz, przestoje będę dłuższe, nie da rady. Musisz cierpliwie czekac :) i efekt będzie, na pewno Link Zgłoś
ksiezniczkaa Re: ile weglowodanów? 06.07.10, 21:36 jeśli chodzi o mnie to mialam 4 dni I fazy i tam spadło 1kg Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: ile weglowodanów? 06.07.10, 23:38 pytanie w czym te węglowodany?? i na pewno nie 10%, bo tyle to w niczym:))... jeśli uważasz , że robisz jakies błędy (chociaz niekoniecznie, bo kazdyt chudnie trochę inaczej), to spisz swój jadłospis... poradzimy. [url=http://straznik.dieta.pl/][img] http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=54824c2e10dbe0871.png [/img][/url] Na diecie od 25 stycznia 2010 III faza od 20 czerwca 2010 Link Zgłoś
ksiezniczkaa do slimakpokazrogi 09.07.10, 10:24 slimakpokazrogi napisała: > pytanie w czym te węglowodany?? i na pewno nie 10%, bo tyle to w > niczym:))... > jeśli uważasz , że robisz jakies błędy (chociaz niekoniecznie, bo > kazdyt chudnie trochę inaczej), to spisz swój jadłospis... poradzimy. ś: owsianka ze szklanka mleka p: kawałek chudego sera ok 100g, kawa o: piers z kurczaka w ziołach ( w dni PW z cebulka, pieczarkami, papryka, marchewka)lub wątróbka lub płat ryby p:jogurt naturalny 150g k: 2 jajka ( albo jajecznica albo na twardo z łososiem) wydaje mi sie ze za mało <?> Link Zgłoś
madzioreck Re: ile weglowodanów? 06.07.10, 23:52 W dozwolonym mięsie nie zawracamy sobie rozczochranej ilością węgli. W nabiale - wśród nabiału o dozwolonej zawartości tłuszczu, do tych powiedzmy 3%, nie widziałam więcej węgli nić 6%, ale lepiej mniej węgli a więcej tłuszczu. Czyli, jeśli masz do wyboru jogurt po 3% w i tł, i taki 0,1% tł., a 6% węgli, to lepiej wziąć ten pierwszy. Choć ja o tym nie wiedziałam na początku (o tych węglach, znaczy) i całą uderzeniówkę żarłam ten drugi ;) Link Zgłoś
ven.to Re: ile weglowodanów? 07.07.10, 08:53 no w mięsie nie ma co sobie liczyć węglowodanów bo ich tam zasadniczo nie ma :) Madzioreck - dlaczego lepiej więcej tłuszczu niż węgli? Ja bym powiedziała że na odwrót. Wybieramy np. jogurty na mleku odtłuszczonym. Jak wrócę do domu to zajrzę do książki i poszukam ale tam chyba była mowa o przetworach mlecznych w których co prawda jest mało cukru ale są na bazie mleka pełnego i tych nie jemy. Wybieramy produkty 0 % tłuszczu a nie 0% węglowodanów. Link Zgłoś
ven.to sprostowanie 07.07.10, 09:17 tzn. oczywiście w takiej sytuacji jak piszesz - jogurt 3% tłuszczu i węgli vs 0.1% tłuszczu a 6% węgli - wybieram oczywiście ten pierwszy bo mogę zjeść nabiał do tych 3% tłuszczu, a węgli zdecydowanie mniej. Ale kiedy np. byłoby 0% tłuszczu, węgli 6% a 5% tłuszczu, węgli 4% - wybieram ten pierwszy. Innymi słowy - zależy mi żeby tłuszcz zmieścić w 3% a węgli żeby było jak najmniej. Z tym że priorytetem jest tłuszcz do 3%. Ni i zdecydowanie wybieram produkty bogate w białko - jogurt to u mnie sporadyczna przekąska, tylko w momentach podbramkowych kiedy nie mam nic do jedzenia, a czas juz na posiłek Link Zgłoś
madzioreck Re: sprostowanie 07.07.10, 10:00 Nie no, jasne, że unikamy jednego i drugiego, ale z dwojga złego, jak to mówią na dieta.pl, lepiej tłusto niż słodko ;) Link Zgłoś
ven.to Re: sprostowanie 07.07.10, 11:06 i to się odnosi właśnie do dukana? Tzn że coś co ma mniejszą zawartość węglowodanów jest lepsze od tego co ma mniejszą zawartość tłuszczy? Link Zgłoś
blue.marlena Re: sprostowanie 07.07.10, 11:15 moim zdaniem Dukan mówi o tym, że najgorsze w tej diecie są tłuszcze Link Zgłoś
madzioreck Re: sprostowanie 07.07.10, 12:20 Ja mówię o obserwacjach prowadzonych przez doświadczonych. Dukan nie pisze również ani słowa o ograniczaniu nabiału, a wiemy, jak jest, kiedy je się go więcej niż mięsa... Link Zgłoś
elka-marcin Re: sprostowanie 08.07.10, 15:43 tz. jak jest kiedy jemy więcej nabiału niz mięsa??? bo ja zabardzo nie lubię mięsa... ;-(( Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: sprostowanie 08.07.10, 16:19 za duża ilośc nabiału może doprowadzić do zastoju- jakby nie było nabiał ma węglowodanyy, a mięso nie. Link Zgłoś
ksiezniczkaa Re: sprostowanie 08.07.10, 16:35 to zapewne za dużo jem nabiału, ale jak tu jeść więcej mięsa? jem zazwyczaj na obiad siers lub watrobke, a nabial bardzo lubie, choc unikam go na kolaje, wtedy jajeczko Link Zgłoś
krewetka pytanie 08.07.10, 18:28 czy na kolacje moge zjeść serek wiejski, który ma 5% tłuszczu 2% wegli, 11% białka ? Link Zgłoś
slimakpokazrogi Re: pytanie 08.07.10, 19:28 powiem tak, jak koniecznie musisz, to zjedz, ale serki light mają raczej 3% tłuszczu i taki byłby lepszy. Ale oczywiście nie dajmy się zwariować... I z tym nabiałam też nie przesadzajmy - jeśli ktoś chudnie w normie, to nie musi nabiału ograniczać, skoro lubi go jeść... Link Zgłoś
ksiezniczkaa Re: pytanie 08.07.10, 19:42 ja patrze na mój serek wiejski to ma 5%t, 2%w, 11%b, serek homo 3%t, 9%w, 9%b - to chyba lepszy serek wiejski? Link Zgłoś
ven.to Re: pytanie 09.07.10, 08:09 ja bym nie zjadła ani tego ani tego :D pod przymusem chyba wiejski ale tylko dla tego że ma najwięcej białka Link Zgłoś
ven.to Re: pytanie 09.07.10, 10:16 gdybym miała wybierać - ani to, ani to. Serków, twarożków, spełniających wymogi dukana jest na rynku od groma. homogenizowanych nie jem innych niż naturalnych bo tylko one spełniają te wymogi. jogurty light raz na dzień możesz jeżeli rytmicznie chudniesz. Ja nie należę do tych szczęśliwców więc ich nie jem. Wszystko co jem spełnia wymogi dukańskie a wybierać na prawdę jest w czym. Link Zgłoś
ksiezniczkaa Re: pytanie 09.07.10, 10:21 Serków, twarożków, spełniających wymogi > dukana jest na rynku od groma. homogenizowanych nie jem innych niż naturalnych > bo tylko one spełniają te wymogi. to te podane wyżej nie spełniają?????to czego maja za mało ( za dużo?) bo jak patrzyłam to Piątnica ma podobne wartości wiec nie rozumiem Link Zgłoś
ven.to Re: pytanie 09.07.10, 10:42 tłuszczu i węglowodanów :) np piątnica serek wiejski: Wartość energetyczna w 100 g: 81,00 kcal Białko w 100 g: 11,00 g Węglowodany w 100 g: 2,40 g Tłuszcz w 100 g: 3,00 g Ten jest dobry A ten który masz jest z pełnego mleka, nie dla nas - my dukanowcy mamy wybierać nabiał chudy. Po prostu zanim kupisz - przeczytaj etykietę. Skorzystaj z linków "zakupowych" na górze. Można też wziąć pod uwagę ekonomię - zamiast kupować serek naturalny homo i płacić za każde opakowanie małego - kupić jeden kg. I tak go zjesz :) Albo twaróg mielony, 1 kg za 10 zł. dodajesz słodzik, jaki chcesz aromat i jesz go na deser a od homogenizowanego nie odróżnisz. A skład masz wymarzony dla dukanowców prawie 20 g białka, tłuszczu i węgli tyle co kot napłakał. Link Zgłoś