muza24 15.08.10, 20:46 czy mazeina to inna nazwa mąki/skrobii kukurydzianej? czy stosuje się ją w takiej samej ilości jak mąkę/skrobię? do czego głównie używacie mazeiny/mąki/skrobii? Link Zgłoś Obserwuj wątek
iberka Re: mazeina 15.08.10, 21:02 mazeina to skrobia NIE mąka kukurydziana. Może być stosowana np.do zagęszczania czy też do ciast iza Link Zgłoś
kk345 Re: mazeina 15.08.10, 21:07 Zacytuję zdanie z nagłówka forum: "UWAGA: zeby nie zasmiecac niepotrzebnie forum, jesli masz jakies pytanie, SKORZYSTAJ NAJPIERW Z WYSZUKIWARKI - może odpowiedz na nie juz jest?" Akurat to pytanie pojawia się regularnie, jak pociąg transsyberyjski.... Link Zgłoś
kk345 Re: zgadzam się z KK, poza tym maizena nie mazein 15.08.10, 21:48 >poza tym maizena nie mazeina A ta literówka pojawia się tu tak regularnie, że podejrzewam, że za chwilę wejdzie do oficjalnego słownika...:) Link Zgłoś
bryanowa-1 Re: mazeina 15.08.10, 22:51 to skorobia kukurydziana.ja uzywam jej tylko do zrobienia budyniu rumowo-kakaowego 1 łyzke stołowa dziennie wolno.do niczego innego nie uzywam bo odwykłam od maki:) Link Zgłoś
mess8385 Re: mazeina 16.08.10, 08:50 no, ja jeszcze nałogowo do naleśników- mniam mniam, jak oblaty w smaku wychodzą:):) a ja kocham słodkości Link Zgłoś