Dodaj do ulubionych

Sposób na absolutny brak zaparc

08.09.10, 11:12
Od kiedy regularnie jem chlebek Klary, codziennie, a najpóźniej co drugi dzien, bez problemów, odwiedzam toaletę. Ot i cała tajemnica. Jestem wniebowzięta!
Tak tylko chciałam się podzielic radością bo cierpiałam na nie tyle czasu... ;)
Obserwuj wątek
    • nancy_callahan Re: Sposób na absolutny brak zaparc 08.09.10, 11:18
      Jak na razie u mnie chlebek Klary też sprawdza się w tym względzie znakomice:)
      A wcześniej i na diecie i przed nią miałam niemałe problemy..
      • mia44 Re: Sposób na absolutny brak zaparc 10.09.10, 20:55
        U mnie też zaobserwowałam znaczne ułatwienie sprawy po spożyciu chlebka.
    • mamalideczki Re: Sposób na absolutny brak zaparc 08.09.10, 11:20
      Niestety, nie jestem w stanie upiec sobie chlebka (nie mam gdzie). Zauważyłam u siebie, że im więcej jem, tym częściej się wypróżniam, a po obżarstwie to idę jeszcze tego samego dnia.
      • mercy2 Re: Sposób na absolutny brak zaparc 08.09.10, 11:24
        u mnie chlebek nie działa :(
    • mess8385 Re: Sposób na absolutny brak zaparc 08.09.10, 12:23
      u mnie- co już pisałam ale powtórzę:)- podziałała na rozruch szklanka ciepłej przegotowanej wody na czczo i kapuch kiszona na PW, a teraz to już się uregulowało i jak przed dietą tak i teraz , co rano "idę z wizytą":)
    • mama-ola Re: Sposób na absolutny brak zaparc 08.09.10, 12:23
      Wydaje mi się, że dobre są pod tym względem otręby na sucho - po prostu zaczerpnąć z opakowania dużą łychą i popić letnią wodą.
      • mama-ola Re: Sposób na absolutny brak zaparc 08.09.10, 12:23
        No i kawa rozpuszczalna też ma podobno takie "właściwości".
        • duk_duk Re: Sposób na absolutny brak zaparc 08.09.10, 12:51
          na mnie to kawa działa oj działa :D W sumie to działa głównie jak jestem w domu - w weekend, albo jak pracuję na popołudnia i spokojnie rano popijam kawkę ( rozpuszczalną ) to po połowie kubka już biegnę do łazienki:) Co ciekawe kiedy "połykam" kawę na szybko pzed wyjściem do pracy to takiego efektu nie ma. Chyba jestem zaprogramowana jakoś i na szybko nie mogę :D

Otrębów nie próbowałam... bo nie wiem gdzie to cholerstwo w Niemczech znaleźć i jak się wabi :(
          • nancy_callahan Re: Sposób na absolutny brak zaparc 08.09.10, 13:00
            duk_duk
            to jak Ty dietujesz bez otrębów? są obowiązkowe...
            • duk_duk Re: Sposób na absolutny brak zaparc 08.09.10, 13:19
              nancy no cóż... nie mam to i bez dietuję... na razie na D niecałe 2 tygodnie więc wielkiego strachu ni ma... zaparć nie mam, za chlebem nie tęsknię więc jakoś sobie bez tych otrąb radzę. Niedlugo wybywam na wizytę do Polski wtedy kupię na zapas... w tym dziwnym kraju chyba można otreby spotkać tylko w specjalistycznym sklepie eko czy cośa ja niestety takiego nie mam w promieniu 30 km.. no i w sumie nawet nie wiedziałabym o co spytać a tlumaczyć babce że ja chcę "takie resztki po wymieleniu pszenicy" to już widze ten wyraz twarzy:D

Plus dla niemców że bez cukru to oni mają prawie wszystko : budyń, galaretkę, ichniejszy odpowiednik naszego kiślu, skrobii ziemniaczanej nie znalazłam - tutaj króluje kukurydziana jako standard.
              • mania_28 Re: Sposób na absolutny brak zaparc 10.09.10, 23:04
                Otręby to Kleie po niemiecku
              • mania_28 Re: Sposób na absolutny brak zaparc 10.09.10, 23:08
                i jeszcze link - sadzę, że w Kauflandzie bez problemu je kupisz:
                www.koelln.de/produkte/6/index.html
                • duk_duk Re: Sposób na absolutny brak zaparc 10.09.10, 23:36
                  mania dziękiiiiiiiiiiiiiiii wielkie:] jutro sie zaotrebuje:]
        • mia44 Re: Sposób na absolutny brak zaparc 10.09.10, 20:56
          Raczej naturalna a nie rozpuszczalna. Tak mi się przynajmniej wydaje.
    • ryza_malpa1 Re: Sposób na absolutny brak zaparc 08.09.10, 12:30
      FAjka i kawa działa identycznie ;)

]
      • mess8385 Re: Sposób na absolutny brak zaparc 08.09.10, 12:31
        :) fakt, niestety:)
        • lilka208 Re: Sposób na absolutny brak zaparc 08.09.10, 13:45
          nigdy nie miałam z tym problemu ani przed dieta ani w cZasie :) ani po :D NIE PAMIETAM ZEBYM KIEDYKOLWIEK JAKIEGOS DNIA NIE BYŁA W WC ( MOJ ORGANIZM TAK WIDOCZNIE MA)
          • shiva772 Re: Jakby ktoś ciągle miał problem 10.09.10, 21:00
            Jakby ktoś ciągle miał problem po SAMYM chlebku Klary - to polecam - chlebek Klary z rolmopsami firmy Contimax a tuż po tym pysznym i wykwintnym daniu robimy sobie nutelle light i zjadamy całą porcję - bez żółtka też jest super. Wypróżnienie gwarantowane w ciągu około godziny. Tylko należy być w okolicy toalety bo wypróżnienie jest nieoczekiwanie napastliwe ;)
    • madzioreck Re: Sposób na absolutny brak zaparc 11.09.10, 02:07
      Prawda jest taka, że na każdego działa coś innego... ja nie mam problemów nawet na PP, a kiedy przez pierwszych kilka dni diety coś tam się zablokowało, sprawę rozwiązywało zjedzenie kilku ogórków kiszonych albo papryki, otręby natomiast w tej sprawie zdają się nie mieć u mnie znaczenia...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka