Dodaj do ulubionych

proteinowy czwartek

10.09.10, 10:00
zauważyłam ,dziewczyny że odkąd jestem na diecie po proteinowym czwartku waga jesz zawsze mniejsza niz dzien wczeniej i to prawie ok kilograma , jednak ten czwartek jest potrzebny, kto kilo potem przez te 6 dni wraca na miejsce a potem czwartek robi swoje, tez tak macie?
Obserwuj wątek
    • ciri1971 Re: proteinowy czwartek 10.09.10, 10:18
      Przewaznie tak, chociaż ostatnio waga w tygodniu nie wzrosła i po czwartku nie spadła:). Czyli poziom jest utrzymany cały czas taki sam.

Lilka, a czy Ty nie masz wrażenia, że czas tak szybko leci i co chwila jest proteinowy czwartek?;)
      • lilka208 Re: proteinowy czwartek 10.09.10, 10:33
        żebyś wiedziala ani sie oglądnęlam a tu czwartek, ja tych czwartkow za bardzo nie trawie (bo nie przepadam za mięsem pod czysta postacią ale zjadam wtedy nabiału wiecej
    • mama-ola Re: proteinowy czwartek 10.09.10, 10:41
      > tez tak macie?

Dokładnie tak mam :) Grzeszę cały tydzień i w proteinowy dzień pokutuję.
    • a.agena Re: proteinowy czwartek 10.09.10, 10:44
      lilka208 napisała:

> zauważyłam ,dziewczyny że odkąd jestem na diecie po proteinowym czwartku waga
      > jesz zawsze mniejsza niz dzien wczeniej i to prawie ok kilograma , jednak te
      > n czwartek jest potrzebny, kto kilo potem przez te 6 dni wraca na miejsce a po
      > tem czwartek robi swoje, tez tak macie?

Nie. Wahania wagi w obrębie tygodnia ok. 200g +/-. Protoczwartek nie ma w tym wielkiego udziału.

a.a
    • guga181 Re: proteinowy czwartek 15.09.10, 20:44
      u mnie są wahnięcia w obrębie kilograma, ale jakoś nie zdołałam ustalić zależności, albo organizm działa mi z opóźnieniem, czasem spada po uczcie, a po proteinach stoi...., ale zgadzam się, że czwartek wydaje się bywać tak ze 3 razy w tygodniu:)
    • aga_a24 Re: proteinowy czwartek 16.09.10, 12:27
      Mam pytanko:
      czy tylko czwartek, czy obojętnie jaki dzień tygodnia sobie ustalamy, byle zawsze ten sam?
      • rubeus Re: proteinowy czwartek 16.09.10, 13:58
        dr. D. podaje czwartek jako przykład, ale pisze aby wybrać sobie 1 dzień tygodnia na stałe.

Mi czwartek jakoś nie pasuje koncepcyjnie i jak przejdę na III fazę, to ustawię osbie poniedziałek . Dzień idealny :-)
      • lilka208 Re: proteinowy czwartek 16.09.10, 14:01
        obojętny jaki dzień no i powinien byc ten sm np czwartek lub poniedzialek lub inny. ja mam dzisiaj i mam go już dosć a gdzie tam do wieczora. wiem ze diety chyba bym nie powtorzyla przez te dni pp i pw , wole sie pilnowac teraz niż potem zaczynac od nowa
    • dolmadakia Re: proteinowy czwartek 16.09.10, 14:09
      Ja mam poniedziałek lub wtorek,a i to jestem zadowolona,jak mi się uda,bo strrrrrasznie ciężko mi ten dzień przychodzi:-( od połowy maja /III faza/ udało mi się zaledwie parę razy.Juz od dawna powinnam być w IV,ale juz chwilami nie wiem która to:-) Własciwie jem wszystko ale w małych ilościach /słodycze,pieczywo/ i tak jakby "obok" potraw dukanowych.
      Eee,dobrze jest jak jest,ważę sie codzień,czy po dniu proteinowym czy po grzesznym waga taka sama.Byle tak dalej...
      • aga_a24 Re: proteinowy czwartek 16.09.10, 14:58
        właśnie wyczytałam w książce,że najlepiej czwartek, a jak nie to środa, bądź piątek
        Alejak piszecie ze wsio ryba, to ok

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka