Dodaj do ulubionych

Pierwszy dzień pierwszy raz

04.10.10, 07:48
Witajcie. Zaczynam dziś swoje dietowanie. Zainspirowała mnie przyjaciółka, która jest już na Dukanie tydzień i waga jej spada. Mam sporo do zgubienia i po cichutku liczę na wasze wsparcie.
Dziękuję za kompendium wiedzy jakie tu zebrałyście, była bardzo pomocna. To zaczyam. Dzis rano kawa i twaróg.
Obserwuj wątek
    • jolusia2604 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 09:42
      Witaj. Ja też dzisiaj zaczynam, a więc starujemy razem. Założyłam sobie 4 dni I fazy, a ty ile masz? Też dzisiaj miałam na śniadanie twaróg tylko z filetem z indyka (takie zawijane koreczki). Wczoraj upiekłam chleby Klary i zamroziłam, mam je chyba na cały miesiąc.
    • isteria Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 09:42
      Witaj! :-)

Pewnie, że będziemy Cię wspierać. Na pewno Ci się uda!
      POWODZENIA!
      Pisz jak Ci idzie dietka.
      • she_she_84 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 10:44
        ja tez dzis zaczelam, bede ci kibicowac ;)
    • konkursowe2 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 11:42
      hej dziewczyny. Mam 7 dni 1 fazy i troszke sie boje. Uwielbiam owoce pieczywo i slodycze.
      Jak znosicie ich brak?
      Na obiad mam dzis pieczona piers indyka, korniszona i kefir, czy to ok?
      a uprawiacie sporty, basen lub cwiczycie?
      • jolusia2604 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 12:09
        Nie wiem czy w I fazie można korniszona. Dziś na obiad mam kurczaka z grilla, wczoraj peklowałam go w jogurcie z przyprawami, plus sosik jogurtowy o smaku czosnkowym.
        Za chwilę na kilometr będę śmierdzieć czosnkiem.
    • madzioreck Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 12:28
      Witam nowe dukanki, trzymam kciuki i życzę powodzenia :)
      W I fazie można korniszona, ale najlepiej jest w tej I fazie odpuścić sobie ogólnie wszelkie produkty tolerowane, to tylko kilka dni. Ale 1 mały korniszon będzie OK :)
      Z aktywnością fizyczną, jeśli nie uprawiało się jej do tej pory, też lepiej się te parę dni wstrzymać, możecie się różnie czuć, organizm jest lekko zszokowany nagłą zmianą diety i różnie reaguje się na brak węglowodanów.
      • monika1248 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 12:47
        Ja też od dziś startuję.To nie pierwszy raz,poległam tak ze 2 miesiące temu.Mam zamiar pozbyć się 5 kg,zaczynam od 4 dni protein.Trzymam za nas kciuki sporo nas zaczyna dzisiaj więc razem i ze wsparciem weteranek musi się udać.Pozdrawiam.
        • lilka208 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 12:50
          trzymam kciuki dziewczyny za was. powodzenia :)
    • konkursowe2 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 18:40
      Pierwszy dzień już się kończy. Nie byłam głodna, ale mam chęć na słodycze i owoce.
      Czy muszę kupić już błonnik? A cole light można pić? Jak sobie radzicie?
      • jolusia2604 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 19:01
        Niestety u mnie gorzej, jestem głodna i wszystkiego co jem to mi nie smakuję. Non stop werbuje przepisy co zjeść. Pepsi „zero” mam już dawno przygotowane, rybki wędzone dopiero jutro dojadą. Ogólnie humor do bani. Nie tęsknie ani trochę za słodyczami, ale marzę o pomidorówce.
    • 2111m Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 18:55
      Ja równiez dzisiaj zaczęłam i do 17 było ok a teraz mam taką ochotę na słodycze, że nie wiem czy wytrzymam,jeszcze jestem przed samą M :(
      Mam zamair być 5 dni na fazie uderzeniowej.
      Trzymam za nas kciuki
      ps.zrobiłam dzisiaj placki z otrąb i wiecie co? są przepyszne
      • monika1248 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 19:14
        Ja czuję się super bo się zawziełam muszę schudnąć byłam nawet na pilatesie i kupiłam karnet coby nie mieć wymówki,muszę ,muszę dać radę.
        • konkursowe2 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 04.10.10, 19:38
          super, brawo. Ja wykupie na basen:) tak trzymac.
    • konkursowe2 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 05.10.10, 09:32
      Dzień drugi. Rano kawa i 2 jajka na twardo. Na drugie śniadanie naszykowałam twaróg z jougurtem. Ale ide na spotkanie służbowe i tam będzie super jedzonko. Co za pech.
      • jolusia2604 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 05.10.10, 09:43
        Dziś kilogram mniej – zostało jeszcze 9.
        Śniadanie – jajecznica z szynką, II śniadanie – tuńczyk w sosie własnym. Obiad – kotleciki z indyka.
      • monika1248 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 05.10.10, 09:46
        Ja dzisiaj na sniadanko wtrąbiłam owsiankę a dalszy jadłospis planuję bo cały dzień poza domem będę.Fajnie się czuję ze świadomoscią że jestem na diecie,głupie co?,ale w końcu robię coś dla siebie.Pozdrowionka.
      • mess8385 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 05.10.10, 10:45
        nie podchodź do tego co za pech, tylko masz szczęście że dajesz radę i w końcu wzięłaś się za siebie. NAprawdę mimo tłoku na forum niewiele osób daje radę wytrzymać do końca nie mówiąc już o w ogóle podjęciu decyzji pracy nad sobą, zadbania o zdrowie figurę i kondycję- reżim i zakazy wiele osób przerażają i nie potrafią się podporządkować, więc się ciesz i bądz z siebie dumna:) słodkości dukanowych masz jakieś 100 przepisów więc można spokojnie dać sobie radę, ja też wcześniej mogłam żyć tylko owocami i słodyczami cały dzień, ale wierz mi, przy odrobinie chęci wszystko jest możliwe:) powodzenia i pomyślnych dukanowych wypieków- serniczki, pierniczki, mufinki, placuszki w-zki, ciasta rabarbarowe na PW, powodzenia!!!!!:):):)
        • jolusia2604 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 05.10.10, 19:10
          Mam uśmiech od ucha do ucha, zjadłam wędzonego halibuta pychaaaa z chlebkiem Klary. Nawet serek homogenizowany na podwieczorek mi smakował. Chyba rybki tak na mnie działają, żyć nie umierać. Czekam tylko na słodzik do pieczenia i zobaczymy jaki to sernik wyjdzie.
          Ps. Jak tam dziewczyny, u was coś cicho - konkursowe2, she_she_84, monika1248, 2111m
    • konkursowe2 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 05.10.10, 21:44
      hej dziewczyny, jak się trzymacie? Mam suchość w ustach, pije wode ale nie pomaga. Co to znaczy? Czy to znak, ze dieta dziala?
      • 2111m Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 06.10.10, 08:43
        Ja mam też straszną suchość,Dukan pisze w książce,ze to typowe na początku diety.Mnie rano kołuje się strasznie w głowie odkąd zaczęłam się odchudzać
        • anja_maciejka Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 06.10.10, 08:55
          A w głowie też mi sie kręciło-ale przeszło. Nie wiem jak długo jesteś na diecie-to może być reakcja na odstawienie cukru i ograniczenie soli. Sprawdź ciśnienie może?
    • anja_maciejka Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 06.10.10, 08:55
      Suchość przejdzie sama, pij tylko zalecana ilość. Ja nie znalazłam na nia żadnego sposobu poza przeczekaniem.
    • aneczka.krk Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 06.10.10, 09:19
      hej dziewczyny ja też od poniedziałku jestem na tej diecie ale dopiero dziś trafiłam na wasz wątek. nie mam pojecia co robie nie tak w poniedziałek rano sie zważyłam było 77.7 a dziś rano czyli po 2 pełnych dniach stosowania diety niczym nie zgrzeszyłam ale to niczym mam 78.5 ryczeć mi sie chce i jak człowiek ma sie nie poddawać już mam dość a to dopiero początek:(
      • aneczka.krk Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 06.10.10, 09:29
        zapomniałam dodać ze mam okres. czy to może mieć jakiś wpływ?
        • nancy_callahan Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 06.10.10, 09:35
          aneczka.krk
          oczywiście, że okres ma wpływ na zatrzymywanie wody w organiźmie, a tym samym na wagę, poczekaj, 3-4 dnia okresu waga powinna spaść. Pamiętaj, że I faza to utrata właśnie nagromadzonejw organiźmie wody, a u Ciebie skoro zbiegła się w czasie z okresem to hormony przeszkadzają:)
          Przeczekaj, nie grzesz, będzie dobrze.
      • konkursowe2 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 06.10.10, 09:30
        hej, nie martw sie. Po pierwse waz sie o tej samej porze, raz dziennie wystarczy. Po drugie, moze jestes przed okresem, kobiety wtedy kumuluja wode i waga rosnie. Mi spad 1 kilogram a to juz dzis 3 dzien. Wysycha mi w usta i wargi mam suche, ratuje sie Tisane do ust. Mam powoli dosc tego nabialu.
      • jolusia2604 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 06.10.10, 09:31
        Może zatrzymała ci się woda, nie przejmuj się i daj sobie 10 dni, zobaczysz czy waga spadnie. Dziś rano też się bałam wyższej wagi, dostałam w nocy ataku głodu i zjadłam rybkę wędzoną, ale na szczęście ubyło 0,5 kg
        65 – 63,5 ----
        • monika1248 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 06.10.10, 10:41
          Jestem,jestem i wszystko ok.Zjadłam rano jajecznicę,teraz kawka.Przymierzam się do chlebka Klary ale nie mam foremek we właściwych rozmiarach,co tu wykombinować?Serniczek to już kilka razy robiłam jakiś czas temu jest super. Polecam też kajzerki to dopiero rewelka .Warzyć będę się jutro i zobaczę jak ze spadkiem.Trzymajcie się.
          • jolusia2604 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 07.10.10, 08:49
            Czwarty dzień diety – mówcie do mnie rybka – na śniadanie łosoś wędzony na zimno, na drugie śniadanie sałatka z tuńczykiem, na kolację ryba wędzona (wczoraj był pstrąg). Dzisiaj na obiad krewetki na ostro grillowane (tu podziękowania dla duk_duk).
            Koleżanka kupiła słodzik do domu, abym mogła bez problemu pić u niej kawę.
            Nie cierpię na tej diecie, w porównaniu do mojej ostatniej diety nisko kalorycznej, ta jest rewelacyjna, na tamtej schudłam przez miesiąc 3 kg, a tu całe trzy dni minęły i 2 kg. Boje się bardzo efektu jojo , po tamtej diecie jeszcze bardziej przytyłam, ale książka Dukana wszystko mi wytłumaczyła, dziękuję za trzecią fazę.
            65 --
            • monika1248 Re: Pierwszy dzień pierwszy raz 07.10.10, 10:42
              No hej.U mnie też spadek ale nie wiem dokładnie jaki bo nie zważyłam się się 1-go dnia.Dzisiaj na wadze 57.7,we wtorek było 58,3 .Generalnie jest ok staram się jeść 4,5 posiłków a z tym zawsze miałam problem.No,od jutra przechodzę na 2 fazę i nie bardzo wiem jaki system wybrać ale raczej 1/1 będzie mnie mniej kusić.Jutro będę miała problem bo siostra ma urodziny i co do jedzenia nie martwię się bo wiem że dam radę to niestety z alkoholem może być problem.Te wszystkie" psiapsióły" co nie pijesz? wiecie jak to jest.Co do diety to się nie przyznam nawet bo dopiero by się zaczęło.Pozdrawiam.
    • jolusia2604 II faza 08.10.10, 08:50
      Dziś zaczynam II fazę. Wieczorem czułam się źle, byłam zmęczona i wszystko mnie bolało. Waga też nie chciała współpracować – głupie ubzdurałam sobie, że pewnie zjadłam coś niedozwolonego, dlatego waga nie spadła. Nie wiem jaką szynkę mogę.
      65---63,2------55 brzuch 96----91cm.
      • nancy_callahan Re: II faza 08.10.10, 10:05
        jolusia
        szynkę możesz wieprzową. ale tylko odtłuszczoną i gotowaną a nie wędzoną.
        Np. w lidlu jest taka marki Dulano, ma tylko 2 czy 3 % tłuszczu
    • jolusia2604 Re: ?????? 08.10.10, 19:41
      Kurcze dziewczyny zostałam sama, wątek ma umrzeć śmiercią naturalną?
      • aneczka.krk Re: ?????? 09.10.10, 09:43
        nie niech nie umiera:P
        dziewczyny dzieki za wsparcie i miałyście racje...
        dziś rano sie zważyłam i już jest 74.9 czyli spadła waga o 2.8 kg :)
        i chyba sobie przedłuże to pierwsza faze do 10 dni bo oprócz suchości w ustach to bardzo dobrze sie na niej czuje :)
        bede was odwiedzac ale nie obiecuje że bede codziennie
        trzymam za nas wszystkie kciuki
        • jolusia2604 Re: ?????? 09.10.10, 10:05
          Tylko nie poddawaj się przy zastojach, bo to jest całkiem naturalne, że może waga stać, a potem runie w dół. Dziś robię ten super sterniczek ze zdjęcia. Mnie też na razie jest dobrze na tej diecie. Boje się tylko, że robię sobie takie ogromne nadzieje, a jak wiadoma - nadzieja matka głupich.
          • aneczka.krk Re: ?????? 14.10.10, 09:57
            jednak watek podumiera a gdzie jego założycielka?
            jolusia2604 jak sie trzymasz? grzeszysz;P?
            ja wczoraj zgrzeszyłam zjadłam 3 winogronka takie malutkie:(
            a dzisiaj wchodze w II fazę i chce zacząć od dziś A6W ale nie wiem czy sie pozbieram
            a ty coś ćwiczysz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka