atram77 03.12.10, 07:49 myślicie ze w dniach PW można wciągnąć rybkę po japońsku? Link Zgłoś Obserwuj wątek
nancy_callahan Re: ryba po japońsku? 03.12.10, 09:17 ja nie wiem co Ty masz na myśli pod pojęciem ryby po japońsku, ale jeżeli to co ja to chyba te Twopje posty (wvczorajszy o danio i ten) stanowią jawną prowokację. Ja jako rybę po japońsku znam danie garmażeryjne składające się ze śledzia nadzianego sałatką jarzynową z majonezem, jajkiem i w galarecie. Chyba oczywiste jest, że majonez nie jest na liście produktów dozwolonych? Link Zgłoś
kasandra1012 Re: ryba po japońsku? 03.12.10, 10:37 a ja myslę, że chodzilo o inna rybkę po japońsku, którą tez bardzo lubiłam. Poniżej przepis, myślę, że jakby go troszke zmodyfikować może by się nadała : Ryba po japońsku Składniki • 1 kg filetów • 1,5 szklanki mąki • 2 jajka • 0,5 litra wody • 2 szklanki wody • 4 łyżki ketchupu • 1/3 szklanki octu • 1 puszeczka koncentratu pomidorowego • 2 łyżki cukru • sól, pieprz, Vegeta • 4 duże cebule • słoik papryki konserwowej • słoik ogórków korniszonów Etapy przygotowania 1. Rybę podzielić na kawałki, posypać Vegetą i odstawić na kilkanście minut. 2. Z mąki, wody i jajek ubić ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczać w cieście i obsmażyć. 3. Z dwóch szklanek wody, ketchupu, koncentratu, octu, cukru, soli i pieprzu przygotować zalewę- zagotować. 4. Cebule, papryke i ogórki pokroić w cienkie paseczki. 5. Do naczynia kłaść warstwami ryba, warzywa, ryba, warzywa... , całość zalać gorącą zalewą. Odstawić żeby się "przegryzło" Link Zgłoś
atram77 Re: ryba po japońsku? 03.12.10, 11:55 dzięki Kasandra właśnie o taką rybkę mi chodziło:)) oj... nie ukrywam ze troche dosyc mam tego jedzenia dukanowskiego:(( a to dopiero miesiąc minął. Nosi mnie na jakies niezdrowe i niedukanowe jedzenie:)) jakis baton czy rogalik star food nadziewany na maksa sztuczna czekoladą:)) hm... mniam.... pocieszam się ze jestem przed okresem i to minie:)) ale samą rybkę robioną po japońsku....? Link Zgłoś
aleksandra_b Re: ryba po japońsku? 03.12.10, 12:04 Musiałabyś wywalić (albo zastąpić) mąkę, cukier i keczup. Ale to w końcu Twoja decyzja, czy chcesz dukanować, czy nie. ;) Link Zgłoś
marinka3 Re: atram77 03.12.10, 17:23 Ja jestem od 22 listopada i powiem ci że jestem w szoku że tak szybko mi poleciało ,niestety teraz mam zastój.POZDRAWIAM. Link Zgłoś