Dodaj do ulubionych

zagraniczne słodkości

07.01.11, 23:46
cóż.....no.....nie jest dobrze i potrzebuję ratunku. Widziałma na allegro galaretki czy budynie do dukania i mam pytanie czy tam zamawiacie czy może macie dostęp osobiście? chetnie poprosiłabym o zakupy bez marży allegrowej :)

iza
Obserwuj wątek
    • magdziorek84 Re: zagraniczne słodkości 08.01.11, 11:16
      o ile dobrze pamietam dziewczyny kiedys pisały, że te galaretki nie są dostepne w sklepach stacjonarnych. A budyń taki tylko ze skrobi i barwników kupisz np w Aldi. Za marne grosze:)
      • iwona402 Re: zagraniczne słodkości 08.01.11, 11:54
        Mieszkam w małym powiatowym miasteczku, trudno tu cokolwiek kupić odpowiedniego do dukania, no może jedynie czasem jest chudy twarog w sklepie osiedlowym, albo trochę dalej mogę w Lidlu zaopatrzyć sie w jogurt naturalny, twarog, słodzik Cologran i zaprawę do napojów. Otręby , galaretki, skrobię kukurydzianą, ksylitol, białko jaj w proszku, Huxol, odtłuszczone mleko kupiłam na Allegro. Starałam się znaleźć takiego sprzedającego, który miał jak najwięcej potrzebnych mi rzeczy, aby jak najmniej zapłacic za przesyłkę. Przez Allegro pomimo dodatkowej kwoty za wysłanie i tak często jest dużo taniej niż w zwykłym sklepie.
    • agulag76 Re: zagraniczne słodkości 08.01.11, 13:22
      Galaretek bez cukru nigdzie nie spotkałam i kupowałam na allegro, ale budyń na skrobii kukurydzianej i bez cukru dostaniesz w Aldi (Albona - 3 smaki) i w Lidlu (Belbake - 2 smaki). A galaretke można samemu zrobić z żelatyny i zaprawy owocowej (na słodziku i bez owoców :) do wody (Tesco, Carrefour, Lidl)
      • ven.to Re: zagraniczne słodkości 08.01.11, 14:42
        i budyń i kisiel i galaretkę - wszystko można sobie zrobić w domu. Budyń i kisiel ze skrobii; galaretkę z żelatyny. Kup sobie dla koloru jakiś syrop 0%; owocową, aromatyzowaną, herbatę; kwasek cytrynowy i słodzik do smaku, jak trafisz to jakieś fajne aromaty czy barwniki. Masz dokładnie to samo co w gotowcach :) tanio, smacznie i wg indywidualnych zapotrzebowań :)
        • kotwtrampkach Re: zagraniczne słodkości 09.01.11, 01:09
          albo żelatynę do maślanki/kefiru/twarozku rozmiksowanego i jest super deser ;-) w trakcie wlewania rozpuszczonej żelatyny dobrze uzyć miksera i posłodzikowac trochę wiecej niż normalnie (jest taki dwukolorowy deser, chyba zebra?)
          :-)
      • iberka budyń lidlowy 10.01.11, 00:36
        byłam dziś i tak rzuciłam aokiem ale on ma ogrom węglowodanów, dozwolony jest naprawdę? w składzie była skrobia ale nie napisano jaka konkretnie a ziemniaczanej nie można ( na takiej jest tradycyjny budyń). To ja już nic nie wiem :/
        zatem galaretki zamówię a na budyń poczekam co orzekniecie ;)
        sama robić nie będę, motywacja mi siadła, świętowałam dłuuugo za długo i teraz nie wiem jak wrócić do dukana :((((((((((((((((((((((((

iza
        • agulag76 Re: budyń lidlowy 11.01.11, 21:18
          na opisach słowackim, węgierskim wyraźnie zaznaczone że to skrobia kukurydziana
    • iberka Re: zagraniczne słodkości 11.01.11, 13:18
      i jak z tymi węglowodanami w budyniu lidlowym? mogą być?

iza
      • agulag76 Re: zagraniczne słodkości 11.01.11, 21:17
        Jak sprawdzisz sobie w tabeli wartości odżywczych skrobię kukurydzianą to zauważysz że to same węglowodany - więc w budyniu raczej nic innego nie znajdziesz - pomijając że paczuszka budyniu to jakieś 2 łyżki tej skrobii

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka