Dodaj do ulubionych

Chleb/bułki/placki z otrębów?

06.02.11, 19:51
Przeczytałam 2 ksiazki zeby nie było.
Ile dziennie mozna tego zjesc? trzeba przeliczyc na 2 łyzki otrebów owsianych? a jak w plackach jest +1 łyzka pszennych to tez mozna zjesc.
Przeczytałam chyba gdzies ze to musi byc 1 porcja na dzien...tzn ze tego placka nie moge sobie podzielic na 2 porcje, 1 rano , 2ga wieczorem?
Obserwuj wątek
    • d_dora Re: Chleb/bułki/placki z otrębów? 06.02.11, 22:31
      możesz zjeść 2 łyżki owsianych i 1 pszennych otrębów i 1 łyżke skrobi. więc jak bierzesz większe porcje np. na chleb to obliczasz na łyżki i potem dzielisz ten chleb na dzienne porcje.należy pamietać że to porcja otrębów na cały dzień więc jeśli zjesz tyle np. w chlebie to juz nie możesz zjeść placków czy np.jakiegoś ciasta z otrębami lub owsianki
      • corelll Re: Chleb/bułki/placki z otrębów? 07.02.11, 09:26
        ok, ale czy to musi byc jedna porcja czy moge podzielić? czesc rano, czesc po południu z tej ilosci dozwolonej?
        • dorcia1234 Re: Chleb/bułki/placki z otrębów? 07.02.11, 10:56
          możesz podzielić nawet na 7 porcji. Byleby w ciągu dnia nie przekroczyć dozwolonej ilości
          • agi.nett Re: Chleb/bułki/placki z otrębów? 07.02.11, 18:43
            no ja sie do konca nie zgodze z przedmowczynią, podążajac za zaleceniami dukana i bazujac na jego ostatniej ksiazce. ja sie do tego w 100% stosowalam i nie bylo ani 1 dnia odstepstwa od tej reguly. NA RAZ jadlam dzienna porcje otrąb i to nei wieczorem. A dzienna porcja otrab wg nowej ksiazki to 2 lyzki owsianych. jak robie chleb czy cokolwiek to robie je np na 4 dni i daje 6 lyzek owsianych i 2 pszennych = 8 lyzek = 4 dni żarcia. Dukan zaleca na raz zjedzenie tych otrab, zeby mialy one swoje dzialanie, a mianowicie dzialanie na perystaltyke. Mnie to jest potrzebne, stosuję się i innym polecam. Oczywsicie, ze inni znajomi moi nie stosuja sie az tak restrykcyjnie, ale pyalas jak to jest, wiec odpowiadam jak jest :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka