Dodaj do ulubionych

Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii?

08.02.11, 15:27
Tyle tu fajnych produktów proponowanych, ale z polskich supermarketów. Macie jakieś angielskie hity? Co z otrębami? Ja kupiłam Bran w sklepie ze zdrowa żywnością, ale nie doczytałam się jakie to są, bo i tak odstawiłam na razie. Podzielcie się doświadczeniem z początkująca :)
Obserwuj wątek
    • yaal Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 08.02.11, 16:58
      W jakich sklepach zwykle robisz zakupy?
      • lalota Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 08.02.11, 17:30
        W Sainsburym kupuję z serii "be good to yourself" odkąd dietuję zwłaszcza. W Tesco tez czasem kupuje. Do Asdy i Lidl daleko, czasem zamówię przez neta. Niektóre przysmaki z M&S. Bran kupowałam w Holland and Barrett.
        • bryanowa-1 Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 09.02.11, 01:14
          ja kupuje dokładnie tam gdzie lalota.u mnie na rynku stoi pani z przyprawami i 1,5kg otrebów ma za 1,20 to sie u niej zaopatruje na zapas.w galerii mam troszke dukanowych produktów ,które udało mi sie znależć w sainsburys i tesco.
          • lalota Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 09.02.11, 16:47
            Bryanowa mam głupie pytanie. Jak znaleźć ta twoja galerie?
    • agaciha Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 09.02.11, 13:00
      Ja zaczynam diete jutro :) Mieszkam w UK. Otreby tez kupilam Bran.
      • agazat Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 09.02.11, 22:51
        Ja na Dukanie w UK od pol roku, z sukcesami :)
        • bryanowa-1 Re: lalota 10.02.11, 13:53
          pytanie nie głupie:) od kilku miesiecy śpie po 3h na dobe i ze zmeczenia nie wiem co robie.
          tu prosze link do mojej galerii z produktami dukana
          fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2296996,5,2,47649,IMG-2236.html
          jelita wieprzowe do zrobienia kiełbasy z kurczaka kupiłam tu(to tak jakbys chciała kupić)
          www.weschenfelder.co.uk/catalog/806/natural_hog_casings
          a ksylitol tu
          www.xylitolshop.co.uk/enter-xylitol-shop-8-c.asp
          • lalota Re: lalota 11.02.11, 00:19
            Dziękuje Ci bardzo bryanowa. Czemu tak z amol spisz? Maluszka masz w domu? Ja z rana do Polski lecę, także nie będę miała czasu na forum, ale dietowac będę dalej.
            • bryanowa-1 Re: lalota 11.02.11, 01:00
              mało spie bo mam bardzo aktywnego 2,5 latka,pracuję fizycznie od 15 do 23.o północy jestem w domu,rozbudzona po pracy jestem to robie obiad na dzien nastepny,jakis serial na necie sobie obejrze,odcinek lub dwa:P potem sie kładę a za ,,chwile '' młody mnie budzi i tak w koło przez 5 dni he he he
              • morticia_79 Witam! 27.02.11, 13:28
                Hej To ja tez dolaczam do dietujacych w UK :).Zaczelam dzisiaj,bo dla mnie nagorzej zaczynac cos od poniedzialku...(wiecej info o mnie w watku powitalnym,dopoki nie zorganizuje sobie jakiegos suwaczka) Najgorsze,ze nie mam ksiazki. Gdzie kupowyscie swoje?
                • agazat Re: Witam! 27.02.11, 16:07
                  Witaj morticia :)
                  Starsza wersje ksiazki dostalam od mamy (jako aluzje i zachete), nowa zakupilam przy okazji pobytu w PL, angielska jest dostepna na Amazon.co.uk, takze ta z przepisami.
                  Powodzenia :)
                • nescafffe Re: Witam! 28.02.11, 02:22
                  Proszę bardzo - książki:

www.polbooks.co.uk/poradniki-przewodniki/2277-metoda-doktora-dukana.html
                  ksiazka.co.uk/index.php?s=karta&id=9788375150186
                  www.polskaksiegarnia.co.uk/metoda-doktora-dukana-p-145267.html
                  www.eksiegarnia.co.uk/metoda-doktora-dukana.html
                  www.poltrader.com/acatalog/metoda-doktora-dukana-dr-pierre-dukan-ksiazki-anglia.html
                  www.polish-shop.co.uk/dla-kobiet-ii/2385-metoda-doktora-dukana-pierre-dukan.html
                  To tak na szybko wpisując w [url= http://emoty.blox.pl][img]https://emoty.blox.pl/resource/414.gif[/img][/url] tytuł książki. :-)
        • lalota Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 27.02.11, 23:53
          Kupilam w Polsce otreby owsiane i to sa oat bran. Tutaj mialam wheat bran czyli pszenne. Inaczej smakuja i Dukan poleca owsiane.
          Odkrylam (a w zasadzie moj slubny wyslany po cottage cheese przyniosl) serek quark z serii be good to yourself. Ma super parametry (nie mam opakowania zeby wam wklepac) i super smakuje ze slodzikiem. Cos jak polski homogenizowany. Musze pomyslec o serniczku z niego. Kupilam tez grila elektrycznego i super mi smakuja cycki kurze albo steki i ryby. Robilam pizze z forumowego przepisu (dalam troche odtluszczonej mozzarelli na gore) i moj 3latek wszamal mi pol (a wybredny on bardzo, wiec sukces pelen) :)
          Dobrze sie czuje i waga leci :) Kupilam super kiecke, bede fajnie wygladac swiadkujac u kolezanki za 2 tygodnie :D
    • kinmalek Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 00:21
      Ja mieszkam w uk i na diecie po raz drugi.Polecam jeszcze galaretkę sugar free
      www.hartleysjelly.com/our-jellies.cfm
      Wędliny z lidl mają dobry skład i proporcje,serek wiejski też mają fajny.Otręby to w każdym sklepie ze zdrową żywnością.Grecki jogurt light z tesco.W fazie III odtłuszczony ser żółty,też jest w tesco.A zamiast coli np.sprite zero lub 7up zero.
    • kinmalek Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 00:30
      a tu stary wątek
      forum.gazeta.pl/forum/w,95274,110885935,,a_czy_jest_tu_ktos_z_Irlandii_.html?v=2
      • morticia_79 Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 08:58
        No tak... jak ja moglam nie pomyslec o internetowych ksiegarniach,sierota ze mnie ...
        Dzieki za linki,dzisiaj kupie ksiazke. Troche sie martwilam gdzie kupie otreby,ale poszlam wieczorem do lokalnego sklepu a tu cala sterta polskich otrab Sante i owisianych i pszenne,super. Nawet skrobie kuku mieli,obkupilam sie bez zbednego biegania :)
        p.s.mialam nie sprwadzac dzisiaj wagi,a po wszystkich dniach uderzeniowki,ale nie moglam sie powstrzymac...i...pol kilo mniej :)
        Dzieki tez za wskazowki zakupowe i link do starego watku :)
        Pozdrawiam M
        • lalota Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 17:20
          Tez dziekuje za stary watek. Sprawdzilam te batony atkinsowe i jak dla mnie za duzo wegli maja :) Kupilam serek wiejski z papryka w Tesco (nie pamietam jak sie dokladnie nazywal), ale dla mnie wstretny i w smieciach wyladowal. Mam ochote na gulasz z zoladkow kurczakowych, albo indyczych, ale nie wiem gdzie kupic :( w malym miescie mieszkam, rzeznika zamkneli niedawno. Macie pomysly?
          • agazat Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 18:32
            lalota,
            Zoladki w wiekszej ilosci to jednak raczej rzeznik niestety .... Moj sprowadza mi na zamowienie, hurtowo kilkanascie kilo mrozonych, i na dodatek je przechowuje dla mnie.
            Inaczej sa dostepne w zestawie - zoladek, watrobka, szyjka, serce.
            Gdzie dokladnie mieszkasz??
            • lalota Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 18:51
              W Winchester :) Czy ja nie od ciebie kupe ksiazek dostalam??? Bo cos mi tak swita. Ten zestaw tez u rzeznika? Popytam babek w pracy, moze mi ktoras zalatwi. Zaraz wygooglam, bo moze jednak inny w okolicy jest
              • agazat Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 19:07
                Ksiazki - mozliwe :) Uzywalas wczesniej inny nick?? Kasia??
                Jesli jestes w Winchesterze, to do mnie nie masz daleko (Hythe). Mozemy sie dogadac co do zoladkow :)
                Pisz jakby co na agazat007@hotmail.com
                • lalota Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 19:47
                  Nick byl ten sam z tego co pamietam :) Swiat jest maly :)
                  • agazat Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 03.03.11, 19:34
                    lalota, bylam dzis po paczki (III faza, uczta!!!!) w polskim sklepie w Southampton, Malinka na Shirley. Maja tam na wage swieze zoladki drobiowe, watrobke i serca.
                    • lalota Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 03.03.11, 22:37
                      Agazat dzieki za cynk. Jutro zoladki gotuje, bo od znajomej angielki dostalam, ale nastepnym razem sama sobie kupie. Dlugo na II bylas? Zreszta zaraz sprawdze czy suwaczka nie masz :)
                      • agazat Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 03.03.11, 23:07
                        Suwaczka nie mam, tu glownie podczytuje - chyba czas sie oficjalnie przedstawic :)
                        Na II od konca lipca do konca grudnia ubieglego roku, 18 kilo w plecy :) Teraz na III utrzymanie wagi na razie ok - no dzis zaszalalam z paczkami w ramach uczty, wiec nie wiem jak bedzie. Musze byc grzeczna - do nastepnej uczty (na razie raz w tygodniu). Ze mna dukanuje malzonek (tak latwiej, takze logistycznie), od wrzesnia do grudnia zrzucil 12 kilo.
                        • morticia_79 witamy agazat 05.03.11, 00:40
                          i gratuluje wyniku :)
                          ehh zeby moj malzonek tez chcial Dukanowo jesc,byloby latwiej,bo to on gotuje.
                          Ja zawsze powtarzam,ze tu jest trudno sie odchudzac,bo w dookola wszedzie same restauracje,na kazdym rogu jakies zarelko. Pamietam jak byl moj brat w odwiedzinach,to powtarzal codziennie,ze jakby tu mieszkal,to by ciagle jadl i glodny chodzil,bo mu wszedzie jedzeniem pachnialo :)
                          Ja nawet w pracy nie mam spokoju,bo zapachy dolatuja,mam przez sciane po jednej stronie wloska restauracje,a po drugiej piekarnio-cukiernie,ehhh
        • lesia28 Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 17:53
          Nie warto przeplacac oat bran , kupowalam w tesco po 0.99 za 500g , skrobia kukurydziana tez w tesco
          www.mysupermarket.co.uk/tesco-price-comparison/Flour/Tesco_Cornflour_500g.html
          a i to nie jest maka jak wynika z nazwy , ale wlasnie skrobia.
          • lesia28 Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 17:56
            o a teraz nawet 3za2 czyli macie 1,5kg za 2 funty
            • lesia28 Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 17:57
              sorki nie dodalam linku:)
              www.mysupermarket.co.uk/Shopping/FindProducts.aspx?Query=oatbran&SortBy=3
          • kinmalek Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 18:59
            > a i to nie jest maka jak wynika z nazwy , ale wlasnie skrobia.
            To znaczy że uważasz że tutaj nie znają tłumaczenia skrobi i dla picu napisali że to mąka,tak???
            To nie jest skrobia,skrobia nie jest zółta gdyż produkuje się ją z białych pręcików kukurydzy,natomiast mąka kukurydziana to zmielone całe ziarna kukurydzy i ona ma kolor żółty,zresztą jakby to była skrobia to nie nazywałoby się mąką.Skrobia kukurydziana po angielsku to corn starch lub maize starch.Nie wiem po czym wniosłaś że to w tesco jest skrobią,ale niepotrzebnie wprowadzasz w błąd.
            • agazat Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 19:11
              Cornflour z Tesco jest biale.
              • lalota Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 19:49
                Z sainsbury's tez biale
                • morticia_79 Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 20:13
                  Ja też kupiłam białą, choć na pudełku stoi corn flour. Były też żółte , ale wiedziałam, że potrzebuję białą:)
                  • lesia28 Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 20:31
                    Nie wiem czy sie znaja na nazewnictwie czy nie , ale to jest biale i nie wyglada jak maka kukurydziana, kupowana wczesniej w Polsce , ale wlasnie jak skrobia.
              • agazat Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 06.03.11, 14:12
                Jesli zaufamy Wikipedii, to :

Maize is a major source of starch. Cornstarch (maize flour) is a major ingredient in home cooking and in many industrialized food products.

Maize and cornmeal (ground dried maize) constitutes a staple food in many regions of the world.

Maize meal ma piekny zolty kolor (to juz ja, nie Wikipedia).
          • nescafffe Re: Czy są tu jeszcze jakies dietujące w Anglii? 28.02.11, 22:29
            W Asdzie 500g skrobii jest po £0.75
    • takajakwy skrobia kukurydziana 08.03.11, 21:17
      gdzie ja kupujecie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka