Dodaj do ulubionych

wszamałam hamburgera!!:)

02.04.11, 21:24
i nie krzyczcie, bo był w 99% dukanowy (ten jeden procent grzechu to kropla keczupu normalnego bo nie miałam light, nigdzie takiego nie mogę znaleźć)
nawet szanowny małżonek pochwalił ( dostał identycznego tylko z serem żółtym)
mhmm jestem w niebie;)
Obserwuj wątek
    • madzioreck Re: wszamałam hamburgera!!:) 03.04.11, 11:23
      Przepis dawaaaaj:D
      • rene1231 Re: wszamałam hamburgera!!:) 03.04.11, 11:43
        Właśnie ...PRZEPIS!!!!
        Ale temat postu przerażający :D :D Dieta i hamburger :D :D
        • bryanowa-1 Re: wszamałam hamburgera!!:) 03.04.11, 12:50
          ja kupuje keczup tu
          www.xylitolshop.co.uk/xylitol-ketchup-63-p.asp
          nie wiem czy maja dostawe do pl ale sprawdzic mozesz:)
          • kama_msz Re: wszamałam hamburgera!!:) 03.04.11, 13:52
            na mój chłopski rozum, to ja bym zrobiła kotleta mielonego z wołowiny, do tego bułkę dukanową z mikrofali a dodatki dowolne:D
            ale może jest jakiś inny magiczny składnik;)
            • bilbao07 Re: przepis na mojego hamburgera 03.04.11, 15:53
              kama dobrze kombinuje, ale po kolei:
              bułki z przepisu rubeusa ( w dodatkach) - wychodza fajne - większe
              kotlet: ( zmodyfikowałam przepis z rewolucji na talerzu)mięso wołowe mielone lub siekane (ok 300gr) + trochę musztardy dijon, sól, pieprz, tymianek i 3 łyżeczki serka wiejskiego granulowanego - bez serwatki, wymieszać i podsmażyć na małym ogniu na teflonie - mi wyszły 4 płaskie kotleciki
              w międzyczasie, poprzekrajałam buły i wrzuciłam do tostera ( najpierw "spody") potem na bułę idą ulubione dodatki - u mnie musztarda, sałata lodowa, 1 kotlet, kapka keczupu, ogórki konserwowe, drugi kotlet pomidor cebula, musztarda, sałata no i góra bułki też z tostera
              proste i szybkie, prawie normalny hamburger, dla fastfoodomaniaczek
              • gochalip ketchup 04.04.11, 13:05
                możesz sobie zrobić: przyprawy: sól, pieprz, papryka, słodzik, KONIECZNIE bazylia (dużo), cebula, czosnek, pomidory albo normalne (tylko, że obrane ze skórki), albo z puszki, można dodać kawałek czerwonej papryki też surowej. Do smaku ocet winny lub jabłkowy. Jeśli ktoś lubi ostrzej, to trzeba dodać więcej cebuli i czosnku. Zmiksować. Pycha.
                • wielkiczlowiek Re: ketchup 04.04.11, 14:52
                  super - musze wyprobowac w weekend. a swoja droga, to przez te 3 miechy co sie dukanuje, doszedlem do wniosku, ze dzieki pomyslowosci uczestnikow/czek tego forum, to nie ma rzeczy, ktorych nie mozna "przerobic" na zgodne z dieta Dukana... jak sie tutaj kiedys pojawi przepis na piwo albo gin Dukana, to tez sie nie zdziwie.... :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka