Dodaj do ulubionych

Kilka pytań:

25.05.11, 09:19
Hej :-)
Dziś mój 3 dzień diety, faza uderzeniowa. Czuję się słabo i niepewnie. Próbuję wytrwać, bo zwykle pierwsze dni są trudne. Mam do Was kilka pytań co do I fazy:
1) Czy można pić czarną herbatę czy tylko zieloną (w książce jest o zielonej)? I czy zielona ma być koniecznie naturalna czy może być np pomarańczowa (moja ukochana)?
2) czy można jeść bezcukrowe gumy do żucia owocowe? Bo miętowe wiem, że można, ale np orbit truskawkowe?
3) Czy można jeść tic-tac'i?
4) Dukan pisze o galaretce na podwieczorek, i zastanawiam się czy chodzi mu o taką normalną, owocową galaretkę w proszku do zrobienia? Ona jest bardzo słodka przecież...
5) Czy jogurty 0% owocowe można? Czy tylko waniliowe lub naturalne?

Z góry dziękuję za odpowiedź

Magda
Obserwuj wątek
    • feel_good_inc Re: Kilka pytań: 25.05.11, 09:30
      next_baby napisała:
      > Hej :-)
      > Dziś mój 3 dzień diety, faza uderzeniowa. Czuję się słabo i niepewnie. Próbuję
      > wytrwać, bo zwykle pierwsze dni są trudne. Mam do Was kilka pytań co do I fazy:
      > 1) Czy można pić czarną herbatę czy tylko zieloną (w książce jest o zielonej)?
      > I czy zielona ma być koniecznie naturalna czy może być np pomarańczowa (moja uk
      > ochana)?

Można dowolną. Przeczytaj tylko, czy w składzie tej aromatyzowanej nie ma cukru.

> 2) czy można jeść bezcukrowe gumy do żucia owocowe? Bo miętowe wiem, że można,
      > ale np orbit truskawkowe?

Można.

> 3) Czy można jeść tic-tac'i?

Nie, to sam cukier.

> 4) Dukan pisze o galaretce na podwieczorek, i zastanawiam się czy chodzi mu o t
      > aką normalną, owocową galaretkę w proszku do zrobienia? Ona jest bardzo słodka
      > przecież...

Chodzi o galaretkę bez cukru, który zastępujesz słodzikiem.

> 5) Czy jogurty 0% owocowe można? Czy tylko waniliowe lub naturalne?

W zasadzie tylko naturalne. Czasem można się skusić na owocowy 0%, ale trzeba pilnować, żeby to było też 0% dodanego cukru, bo już ze względu na dużą koncentrację fruktozy w owocach te jogurty mają zazwyczaj ok 10% węglowodanów.
    • leluchow1 Re: Kilka pytań: 25.05.11, 09:46
      next_baby napisała:

> Hej :-)
      > Dziś mój 3 dzień diety, faza uderzeniowa. Czuję się słabo i niepewnie. Próbuję
      > wytrwać, bo zwykle pierwsze dni są trudne. Mam do Was kilka pytań co do I fazy:
      > 1) Czy można pić czarną herbatę czy tylko zieloną (w książce jest o zielonej)?
      Piję zieloną, czarną, czerwoną każdą byle gorzką
      > I czy zielona ma być koniecznie naturalna czy może być np pomarańczowa (moja uk
      > ochana)?
      jw
      > 2) czy można jeść bezcukrowe gumy do żucia owocowe? Bo miętowe wiem, że można,
      > ale np orbit truskawkowe?
      nie jem ale mysle ze mozna skoro można colę light np
      > 3) Czy można jeść tic-tac'i?
      jw
      > 4) Dukan pisze o galaretce na podwieczorek, i zastanawiam się czy chodzi mu o t
      > aką normalną, owocową galaretkę w proszku do zrobienia? Ona jest bardzo słodka
      > przecież...
      chodzi o galaretkę bezcukrową, choć ja takiej nigdzie nei widziałam
      > 5) Czy jogurty 0% owocowe można? Czy tylko waniliowe lub naturalne?
      jedni jedzą inni nie - w każdym razie z umiarem
      >
      > Z góry dziękuję za odpowiedź
      >
      > Magda
      • leluchow1 Re: Kilka pytań: 25.05.11, 09:47
        Tik taki chyba z aspartamem są coś mi się kojarzy
        • feel_good_inc Re: Kilka pytań: 25.05.11, 10:14
          leluchow1 napisała:
          > Tik taki chyba z aspartamem są coś mi się kojarzy

Bardzo źle ci się kojarzy. To praktycznie czysty cukier.
          www.ferrero.pl/produkty/tic-tac/
          • leluchow1 Re: Kilka pytań: 25.05.11, 10:48
            A ja zabroniłam jeść dzieciakom ze względu na aspartam :-)
            • feel_good_inc Re: Kilka pytań: 25.05.11, 10:57
              leluchow1 napisała:
              > A ja zabroniłam jeść dzieciakom ze względu na aspartam :-)

Też się kiedyś nasłuchałem bzdur o słodzikach. Potem zagłębiłem się w temat i praktycznie poza gorszym smakiem słodziki nie są wcale bardziej szkodliwe od cukru. Ba, w stężeniach w jakich się je stosuje są wręcz dużo zdrowsze.
    • next_baby Re: Kilka pytań: 25.05.11, 10:01
      Dziękuję za odpowiedzi :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka