Dodaj do ulubionych

Dżem ze słodzikiem

05.07.11, 11:55
Do 3 fazy jeszcze mi trochę zostało, ale dżemy już śnią mi się po nocach.
No i właśnie, czy są w ogóle dostępne dżemy na słodzikach bez dodatkowej fruktozy? Podobno w Lidlu jest coś takiego, ale słodzone i fruktozą i słodzikiem...
Strasznie się denerwuję, że przejdę na trójkę, a dżemu nie będzie gdzie kupić ;)
Obserwuj wątek
    • siata2 Re: Dżem ze słodzikiem 05.07.11, 16:24
      Istnieją. Ja kupiłam w Realu jakieś niemieckie Wellnescoś tam. Słodzone albo aspartamem albo cyklaminianem - nie pamietam. Leśne, truskawkowe i wiśniowe są:) Słoik taki... kobiecy:) Niebieski:)
      • siata2 Re: Dżem ze słodzikiem 05.07.11, 16:27
        www.dukan-shop.pl/product_thumb.php?img=images/dzem1.jpg&w=130&h=200
        tak wygląda.

ale mysle, ze nalezy podchodzić do niego nieco z rezerwą bo przecież zawiera owoce a one na dukanowej redukcji to średnio...
        • e.m.i1 Re: Dżem ze słodzikiem 05.07.11, 17:01
          Ale ja go nie zamierzam jeść teraz, tylko na 3 fazie. Na 3 chyba można, jako porcja owoców?
          Jakoś drogo wychodzi ten bez cukru...
          A taki dżem ze słodzikiem domowej roboty robi się dokładnie tak samo jak ten z cukrem? Bo może bym zrobiła, taniej by było, no ale boję się trochę że nie wyjdzie, dużo rzeczy mi nie wychodzi ;)
          Ile gram owoców może być w 100 gramach dżemu? (tak na przyszłość, chcę wiedzieć ile bedę mogła zjeść :D)
          • siata2 Re: Dżem ze słodzikiem 05.07.11, 17:17
            Sprawdź jaki jest udział owoców w składzie i masz wtedy ile gramów owoców jest w 100 gramach dżemu:)
    • niemogewtouwierzyc Re: Dżem ze słodzikiem 06.07.11, 19:32
      Chyba powariowałyście z tym dżemem ;)
      Ten Wellness ma 33 gramy wegli na 100 gram, to już mniej ma Materne - 24-29 a kosztuje 4 złote mniej. A już najmniej ma wegli Linessa z Lidla, i jest jej znacznie więcej za tę samą cenę co Materne. Ja niestety najpierw byłam w Realu i kupiłam Materne, ale nie wiem, czy się odważe spróbować ;)
      • 1dycha Re: Dżem ze słodzikiem 06.07.11, 22:31
        hej kobitki, pozdrawiam z sąsiedniego forum. nie udzialam się tu, ale czasem podczytuję.

jako miłośniczka dżemu, wklejam linka do przetestowanego przepisu i życzę smacznego.

forum.gazeta.pl/forum/w,20960,13907347,126729417,GALARETKA_MORELOWA_I_DZEM_PYCHA_.html?wv.x=2

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka