Dodaj do ulubionych

Odżywka białkowa

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.11, 20:44
Odchudzam się u dietetyczki i prócz 8kg tłuszczu zgubiłam również 2,2kg mięśnia (stan na 17.07.2011) więc dietetyczka zaleciła mi po każdym wysiłku fizycznym picie odżywki w celu uzupełnienia tego schudniętego mięśnia, tylko, że ja zauważyłam, że po odżywce mam zaparcia.. Tak mi się przynajmniej wydaje, że to od tego... dieta bardzo urozmaicona... Co zamiast odzywki mogę jeść, żeby mięsień nie chudł już? dzięki za radę
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Odżywka białkowa 27.07.11, 20:51
      Cwiczyc - zeby odtwarzac mase miesniowa.
    • Gość: AAAAA Re: Odżywka białkowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.11, 20:58
      ćwiczę.... co drugi dzień, czasem codziennie, 30-40 minut rowerek + 30-40 minut różne ćwiczenia jak brzuszki, hula hop, pajacyk, bieg w miejscu... do tego chodzę do pracy na nogach w jedną stronę około 20 minut (jakieś 3-3,5km), a mięsień leci.....
      • krzysztofsf Re: Odżywka białkowa 27.07.11, 21:03
        Zwieksz w takim razie ilosc miesa i nabialu w swojej diecie.
    • energoland Re: Odżywka białkowa 28.07.11, 00:31
      Witam serdecznie !

Ciekaw jestem skąd wiesz ile mięśni straciłaś ? :) To tak na marginesie.

Pewnie dietetyczka zrozumiała dosłownie i odchudziła Ciebie po całości. :) To najczęściej popełniany błąd. Aby tego uniknąć jedz dużo mięsa chudego koniecznie gotowane ( nie obciąża tak wątroby, to bardzo ważne ) więcej jajek i twarogów. Korzystaj z siłowni, stosuj ćwiczenia kulturystyczne, nie biegaj ( podczas biegania tracisz tkankę mięśniową ), zamiast tego rowerek stacjonarny po treningu kulturystycznym, dostosuj tępo by utrzymywać odpowiednie tętno. Zapytaj swojego trenera jak je kontrolować i jakie ma być :) .
      Przed każdym wysiłkiem spożyj AkuEnergy to pomoże spalać tylko tłuszcz dostarczając Ci niezbędnej energii do ćwiczeń jednocześnie wspomagając dotlenienie organizmu. AkuEnergy to prawdziwy KilerTłuszcz.

Odchudzanie to proces, który powinien dotyczyć redukcji zbędnego tłuszczu zapasowego w naszym organizmie. Nie redukujmy naszego ciała w całości.

Przeczytaj parę moich słów na temat mojego odchudzania a zrozumiesz o czym "mówię"
      forum.gazeta.pl/forum/w,1137,127345720,127345720,AkuEnergy_skuteczny_sposob_na_tluszcz_zapasowy_.html
      • mmsgallery Re: Odżywka białkowa 28.09.11, 11:38
        Dlaczego niby bieganie powoduje zanik mięśni?
        Jeśli ktoś biega 3x w tygodniu, po bieganiu pije koktajle białkowe to wg mnie nie straci mięśni, a je nawet rzeźbi. Co innego bieganie u mężczyzn a co innego u kobiet, no i liczy się ile.
    • emilia.gnybek-ciosek Re: Odżywka białkowa 29.07.11, 12:36
      Najprawdopodobniej Pana dieta była zbyt restrykcyjna w stosunku do potrzeb ustroju, przez co organizm zaczął czerpać energię z aminokwasów, stąd zmalała tkanka mięśniowa. Przede wszystkim jeśli Pan ćwiczy, proponowałabym ponownie zastanowić się nad podażą energii i jej zwiększeniem. Jeśli ćwiczy Pan siłowo, posiłek przedtreningowy powinien zawierać węglowodany złożone oraz długo wchłanialne białko. Po ćwiczeniach danie powinno obfitować w węglowodany proste i białko szybko wchłanialne np. koktajl z maślanki/chudego mleka i owoców z dodatkiem miodu. Może to być również odpowiednia odżywka np. opierająca się na białkach serwatkowych. Jej wielkość powinna jednak być odpowiednio dobrana. Oczywiście nadal dołożyć należy węglowodany proste, które pozwolą na odbudowanie rezerw glikogenu po wysiłku.

Co do zaparć, jeśli podaż składników odżywczych jest dobrze zbilansowana, jest zachowana odpowiednia ilość błonnika, płynów oraz pojawia się ruch, mimo stosowania odżywki białkowej (powinna być wliczona w bilans białka) zaparcia nie powinny się pojawiać.
      • energoland Re: Odżywka białkowa 30.07.11, 19:31
        Pani Emilio autorem tematu jest kobieta :)
    • joannadro Re: Odżywka białkowa 09.08.11, 11:30
      A może zmień po prostu odżywkę, bo wiesz odżywka odżywce nie równa. Shake proteinowy z błonnikiem, z pewnością po tym nie będzie zaparć, bo błonnik pobudza jelita do działania. Duży wybór odżywek białkowych ma inkospor sklep.inkospor.pl/Bialka-k76-0--default.html, tam też możesz zasięgnąć rady eksperta jaką odżywkę powinnaś stosować.
    • nitanka70 Re: Odżywka białkowa 10.08.11, 11:09
      Anabolizm wiąże się z nadmiarem kalorii. Jak dobrze wiesz kulturyści jedzą cztery do sześciu razy na dobę, by zwiększyć wchłanianie składników odżywczych i zapewnić stały dopływ węglowodanów, białem i tłuszczów. Zwiększ liczbę posiłków z czterech do sześciu dodając proteinowy napój np. Balance Low Carb z L-karnityną Inkospor, co dodatkowo pobudzi przyrost.
    • tharna Re: Odżywka białkowa 10.08.11, 18:43
      Możesz podjadać gotowane mięso (np. pierś z kurczaka) mięso zawiera białko.
      Polecam również lekturę: Zaklinacz wagi Bardzo fajna książka i fajnie napisana. Mogę podesłać fragment :)
      • joannadro Re: Odżywka białkowa 11.08.11, 11:30
        Owszem w mięsie jest białko, jednak aby odbudować mięśnie potrzebna jest kombinacja białek różnego pochodzenia nie tylko tych z mięsa. A w gotowych koktajlach białkowych zawartość białek jest tak skomponowana, że szybka odbudowa mięśni jest murowana.
        Można wejść na stronkę sklepu inkospor i tam o tym poczytać, lub zapytać za darmo eksperta mailem.
    • mrukmrukmruk Re: Odżywka białkowa 12.08.11, 10:30
      No to się skonsultuj z tą dietetyczką, może doradzi ci inną odżywkę, albo dorzuci ci do diety więcej błonnika, bo tutaj moim zdaniem leży przyczyna zaparć. Możesz też zintensyfikować aeroby, to zawsze przyśpiesza perystaltykę :)
    • tharna Re: Odżywka białkowa 13.08.11, 11:19
      Też tak może być. Moja matka zawsze miała problemy z zaparciami. Od kilku lat stosuje błonnik i chwali go sobie. Może być to też zmiana diety - być może organizm musi się przyzwyczaić do wprowadzonych zmian
      • joannadro Re: Odżywka białkowa 16.08.11, 11:32
        Dokładnie błonnik najlepszy jest na zaparcia, bo poprawia perystaltykę jelit. a odżywka białkowa inkosporu Balance Low Carb z L-karnityną zawiera błonnik, l-karnityne, wapń, potas, magnez i witaminy. Według mnie super rozwiązanie. Bo będziesz budowała mięśnie, i pozbywała się tkanki tłuszczowej, no i dzięki błonnikowi pozbędziesz się zaparć.
        • klaudia_84 Re: Odżywka białkowa 25.08.11, 17:43
          Ta odżywka proteinowa z inkosporu jest super i najważniejsze, że przynosi efekty :) Natomiast odnośnie błonnika, to najlepszy jest najzwyklejszy jabłkowy, który możesz dodać np. do jogurtu czy mleka.
          • lukrecja7777 Re: Odżywka białkowa 27.08.11, 13:55
            Ja uważam, że jak już stosuje się suplementację to jedną a nie kilka naraz. W odżywce Inkosporu jest zawarte wszystko co potrzebne więc po co jeszcze błonnik jabłkowy? Co za dużo to też jest niezdrowe.
            • klaudia_84 Re: Odżywka białkowa 29.08.11, 15:42
              Naturalny błonnik nie zaszkodzi - może jedynie wzbogacić smak potraw. Poza tym błonnik wypełnia żołądek, więc też jest to jakaś alternatywa dla łasuchów :))
              • joannadro Re: Odżywka białkowa 29.08.11, 20:39
                No ale uściślijmy o jakiej odżywce białkowej tu piszecie, bo inkospor ma różne odżywki. Zgodzę się, że jeśli to będzie taka zwykła np. active pro to można sobie dodatków błonnik zaserwować. Ale jeśli to będzie ta odżywka Balance Protein Shake z L-karnityną o której wcześniej pisałam to po co jeszcze błonnik, skoro ona w sobie zawiera błonnik. Można przedobrzyć i pół dnia w kibelku spędzić.
                • lukrecja7777 Re: Odżywka białkowa 30.08.11, 09:49
                  Zgadzam się z Tobą w 100 %. Ten produkt z Inkosporu - Shake proteinowy z L-karnityną i rozpuszczalnym błonnikiem zawiera aż 60% białka. I co więcej 1 porcja (szklanka) shake pokrywa 50% dziennego zapotrzebowania na wapń. Wiadomo, że wapń staje się coraz ważniejszy wraz z wiekiem w związku m.in. z osteoporozą.
                • klaudia_84 Re: Odżywka białkowa 31.08.11, 18:57
                  No ja pisze o tej active pro. Tego shake'a nawet nie próbowałam. Nie wiem czy bym skusiła się na taką bombę białkową przed ćwiczeniami - bałabym się, że dorobię się mięśni jak atleta :D
    • lavender334 Re: Odżywka białkowa 01.09.11, 13:47
      Mam na sobie trochę puszku. Zaczęłam ćwiczyć na orbitreku -40 min. dziennie.Nie mam już czasu na siłownię i fitnes.Czy taki Shake o którym piszesz jest dla mnie? Po ćwiczeniach na orbim już nie jem. Mam to szczęście,że nie podjadam wieczorem tylko obiad jem ok.18,30 ale nie taki typowo Polski. Boję się,że mogę sobie zaszkodzić i jeszcze przytyć po takim specyfiku.Mam do zrzucenia 5 kg.Czekam na Twoją opinię
      • joannadro Re: Odżywka białkowa 14.09.11, 13:26
        Zaopatrzenie organizmu w białko plus odpowiednia dieta i trening sprawia, że uzyskamy lepsze napięcie mięśni, redukcje tłuszczu i wzmocnienie tkanki łącznej co w efekcie oznacza, że uzyskamy bardzo ładnie ukształtowane jędrne ciałko. I teraz w zależności od tego jaka dietę preferujesz możesz w inkosporze znaleźć odpowiedni produkt białkowy, mianowicie: taki standardowy shake, shake bez laktozy, shake z białkiem sojowym-bardzo różne kombinacje, w zależności od potrzeby.
        • mmsgallery Re: Odżywka białkowa 28.09.11, 12:14
          Ja polecam koktajl białkowy z Oriflame, ale nie jest to zwykła odżywka białkowa, ale koktajl oparty na naturalnych składnikach i białkach z groszku, serwatki i jajek, a nie tylko serwatki.
          Ma profil aminokwasów mleka ludzkiego, więc jest najbliższy organizmowi ludzkiemu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka