Dodaj do ulubionych

Początkująca- parę pytań

03.03.12, 11:28
Witam.
Od wczoraj odchudzam sie dietą dukana.
Mam pytanie, czy ogórek kiszony może być zamiennikiem korniszona???
Od kiedy te otręby??? Czy chlebek dukanowy, albo bułeczki mogę jesć już teraz w I fazie??
Co sądzidzie o daniach proteinowych w proszku? Takie typu szejki smakowe dla sportowców, itp.
Obserwuj wątek
    • robak.rawback Re: Początkująca- parę pytań 03.03.12, 13:09
      kup ksiazke i przeczytaj bo na necie jest sporo blednych informacji wiec lepiej miec ksiazke. jakkolwiek troche jest denerwujaco napisana. ale nie szkodzi.

o ile pamietam to w ksiazce wyraznie napisal zeby nie zamieniac na zadne szejki etc bo masz po prostu siasc i sie najesc a nie wypic koktail. bo to psychicznie i mentalnie nie wyglada jak posilek i jeszcze cos ale juz nie pamietam co. chyba chodzilo o wartosci odzywcze. i tez nie wiem co tak powkladali czy jakies dodaki zmakowe i cukrowe. ja osobiscie unikam takich szejkow - tak samo jak diety cambridge i podobnych.

na pierwszej fazie jedna i pol lyzki otrebow na dzien - pierwsza faza to ta tylko bialkowa/ataku prawda? bo juz nie pamietam. jak tylko bialkowa to jesli te buleczki i chlebek zawieraja to co dozwolone to sobie zrob.
      jak nie dodali cukru to mozesz sobie zamieniac te ogorki.
      • dorcia1234 Re: Początkująca- parę pytań 03.03.12, 23:01
        Dukan wszelkie gotowe białkowe szejki dopuszcza jako możliwe gdy nie masz innej opcji- na przykład podczas podróży. Ale jako ostateczność jedynie
        • vanilia_cz do adamczykowa 21.03.12, 22:40
          cześć a my zawsze gdzieś sie znajdziemy;) powodzenia na dietce:)
          • adamczykowa Re: do adamczykowa 22.03.12, 14:30
            hej. :)
            Jak tam dziecię- rośnie zdrowo??
            Mój urwis kończy dziś 13 miesięcy i wszędzie go pełno... :)
            Pozdrawiam :)
            • vanilia_cz Re: do adamczykowa 23.03.12, 13:24
              Karolek za tydzień kończy 16 miesiecy i rosnie zdrowo tylko teraz ma zapslenie oskrzeli ale to pierwsza jego choroba:) mnie tez zaraził i gardło mnie boli, goraczka jade na ferweksie bo jeszcze dzisiaj jestem w pracy 24h:( oczywiscie Karolka tez wszedzie pełno;) wchodzi na krzesła i stoły wiec bardzo trzeba go pilnować bo jakby spadł to od razu nieszczescie, ale wszystko ma swój urok:)
              • adamczykowa Re: do adamczykowa 23.03.12, 14:48
                No to zdrowia Wam obojgu życzę :D
                Widzę nawet że startowałyśmy z dietką z podobną wagą. Ja zaczynałam 3 tygodnie temu mając 73kg, a dziś na wadze 68,4kg. Docelowo chcę schudnąć do 62kg, mam 168cm. A jak u Ciebie, ile już jesteś na dukanie?
                • vanilia_cz Re: do adamczykowa 23.03.12, 15:06
                  No to faktycznie podobnie. Ja zaczęłam 2 tyg temu (wczoraj minęło). Ale widze i czuje ogromną różnicę:) a co mówic jak dojde do swojej upragnionej wagi 60kg czyli jeszcze 2 razy tyle!! satysfakcje mam ogromną!! dopiero kilka dni temu usiadłam do kompa i posciągałam przepisy na pizze, bigos, zapiekanki czy kotlety. wczoraj robiłam tortille i poprostu uwazam ze to jedzenie jest przepyszne!! az dziwne ze to dieta;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka