Dodaj do ulubionych

rowerek stacjonarny/ efekty

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 08:57
Powiedzcie mi, czy jeżdżenie na rowerku stacjonarnym przez 5 dni w tygodniu przyniesie jakieś efekty w odchudzaniu oczywiście plus dieta.
Jeżdżę z prędkością 30-34km/h, więc pokonuję 30km. Obciążenie mam na dwójce.
Jeżeli macie jakieś doświadczenie z rowerkiem stacjonarnym to proszę napiszcie mi, czy takie jeżdżenie pomoże mi schudnąć.
Obserwuj wątek
    • Gość: jamajka Re: rowerek stacjonarny/ efekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 09:16
      jeżdżę przez całą godzinę z równą prędkością.
      • Gość: asx Re: rowerek stacjonarny/ efekty IP: *.as13285.net 23.03.12, 11:08
        Też jeżdżę - 5 dni po 35 minut tylko na maksymalnym obciążeniu (ale nie jest baardzo ciężkie). Ostatnie 5 minut pędzę jak szalona. Po pierwszym tygodniu schudłam 1,9 kg, po drugim 1,2 oczywiście wraz z dietą. Więc myślę, że to działa. Jeżdżę z pustym żołądkiem, a dopiero po ok. godzinie zjadam posiłek. A z pewnością dobrze robi na cellulitis. :)
        • Gość: jamajka Re: rowerek stacjonarny/ efekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.12, 11:17
          Za tydzień wejdę na wagę i sprawdzę, czy są jakiekolwiek efekty. Ważę 76kg przy wzroście 160cm. Kiedy przyznaję się do swojej wagi ludzie mi nie wierzą, że az tyle ważę. W pasie mam 88cm. Odchudzam się całe życie hehe, ale tym razem mam zamiar podejść tego na poważnie.
          Mówisz większe obciążenie? Nie wiem, czy dałabym radę. Sprawdzę mój sposób i dam znać.
      • koontza Re: rowerek stacjonarny/ efekty 23.03.12, 12:02
        Popatrz tu i dostosuj do rowerka :)
        Polecam trening interwałowy (np:1 minuta wolno i 30 sekund szybko- w sumie ok. 15-20 minut) , spalanie kalori do kilku godzin po cwiczeniach......

schudnieszskutecznie.pl/cwiczenia-na-orbitreku/
        • Gość: asx Re: rowerek stacjonarny/ efekty IP: *.as13285.net 23.03.12, 16:52
          Może niekoniecznie należy zwiększać obciążenie. Czytałam, że w przypadku kobiet lepiej robić lżejsze ćwiczenia, za to dłużej. Jest to związane z naszą budową. Zawsze możesz przecież dodawać sobie obciążenia po trochu, tak, żeby od razu się nie "spalić".
          A co do wymiarów i wagi - mam bardzo podobnie i ludzie też mi nie wierzą, że tyle ważę. Nawet pielęgniarka w szpitalu była zaskoczona. Być może dlatego, że mięśnie są cięższe od tłuszczu. Zresztą waga nie powiina być wyznacznikiem. Przede wszystkim zdrowy wygląd i samopoczucie :) Ważenie się jednak może być motywujące - zauważalny spadek. Ja najbardziej lubię, kiedy spodnie z obcisłych zmieniają się w luźne :)
          Powodzenia !
          • Gość: jamajka Re: rowerek stacjonarny/ efekty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.12, 07:52

Dzisiaj dzień ważenia. Schudłam 1,3 kg :) Więc chyba mój sposób jeżdżenia działa, bo diety jakoś specjalnie nie przestrzegałam, zrezygnowałam tylko z coli. Przez cały tydzień wypiłam może z szklankę. W pasie ubyło mi 1 cm, ale biodra, uda i łydki bez zmian.
            • Gość: ja Re: rowerek stacjonarny/ efekty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.03.14, 10:39
              no to wam zazdroszczę.jeżdzę od 4 miesięcy średnio 4x tygodniowo po ok. 17-20 km z obiązeniem 7 w 9 stopniowej skali, przy sredniej prędkosci 22 km zajmuje mi to jakieś 50 min z plusem, do tego hula-hoop z wypustkami 10 minut i przytyłam. Nie obżeram się. Jem "normalnie".kolacji nie jadam. słodycze ograniczam.Podziwiam wszystkich którym sie udało schudnąć. u mnie jest odwrotnie.Powoli mi się odechciewa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka