Gość: artystka IP: *.icpnet.pl 05.04.12, 13:04 ładne zdjęcia, zwłascza jajek Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Nocny_Marek Nowe zasady odchudzania IP: *.internetunion.pl 05.04.12, 13:29 "Najważniejsze w odchudzaniu to nie jeść po 18.00" Bzdura! Pracuję na nocną zmianę.... to mam całą noc nie jeść??? Jem tylko po 18.00 i problem mam z przytyciem, ale trudno doszukać się artykułu, w którym byłaby mowa, jak przytyć. Szkoda, że uwzględnia się tylko część ludzi...a resztę pomija. Link Zgłoś
szarak_44 Odchudzani to stan umysłu 05.04.12, 13:49 Odchudzanie to zdaje się nie droga prowadząca do jakiegoś celu, tylko styl życia. Nieważne ile się waży, ważne, zeby żreć, co w serwisach podali;) Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jesteśmy Słowianie! Link Zgłoś
ania.voit Re: Odchudzani to stan umysłu 15.04.12, 19:17 Przede wszystkim to nie "napychać się" wieczorem ani w nocy, pić alkohol umiarkowanie bo to puste kalorie, a w ciągu dnia jeść mało a często no i zwłaszcza w sezonie wiosenno - letnim jeść dużo warzyw i owoców. Link Zgłoś
winnix Re: Nowe zasady odchudzania 05.04.12, 16:23 A znak zapytania i dalszy ciąg doczytałeś/-aś??? "Najważniejsze w odchudzaniu to nie jeść po 18.00 i zrezygnować z węglowodanów i alkoholu? Tak było kiedyś. Dzisiaj już niekoniecznie." Link Zgłoś
zamiastki Nowe zasady odchudzania 05.04.12, 13:34 Jedna zasada się nie zmienia. Śniadania jeść trzeba, choćby kaszę jaglaną. Alkoholu też nie za dużo. Niestety. empiro.blox.pl/2011/11/Sniadanie-zamiast-kolacji.html Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Nowe zasady odchudzania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.12, 14:10 Największa bzdura o odchudzaniu.... Prośba do autora o podanie kontaktu. Chętnie porozmawiam. Link Zgłoś
Gość: diety podaję dwie cud diety na święta IP: *.128.33.188.static.crowley.pl 05.04.12, 14:13 ŻM lub ŻP :) żryj mniej lub połowę, co kto lubi :) Link Zgłoś
Gość: cale zycie huda Re: podaję dwie cud diety na święta IP: *.adsl.alicedsl.de 05.04.12, 14:37 To jest jedyny sposb na dchudzenie,jesc malo.Nikmu nie polecam diety 5-6 psilkow dzienne.Po takiej djecie nawet hudy bedzie groby.Wielo daniowe obiady to tez zguba . Link Zgłoś
Gość: bietka Re: podaję dwie cud diety na święta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.12, 08:29 ".Nikmu nie polecam diety 5-6 psilkow dzienne.Po takiej djecie nawet hudy bedzie groby." I tu się waćpani mylisz !! Podstawą solidnego odchudzania jest właśnie CZĘSTE JEDZENIE o stałych porach. - bo Metabolizm przestawia się z cyklu odkładanie , na spalanie! -bo odruch głodu występuje tylko w porach wyznaczonych na posiłek. Rzadkie i nieregularne posiłki to odkładanie na zapas,czyli okres bez jedzenia. W czasie dłuższej przerwy, organizm potrzebuje energii. Uzyskuje ją z wcześniej odłożonej tkanki tłuszczowej. Przyzwyczajony do długich okresów głodu, zamiast posiłek od razu spalić odkłada go najpierw jako tłuszczyk, a dopiero w kolejnej fazie spala go!( to jak za czasów komuny, każda gospodyni kupowała i magazynowała wszelkie dobra na zaś, bo nie wiadomo było, kiedy znów coś będzie można zdobyć. - Dzisiaj nasze lodówki i spiżarnie zaopatrujemy na bieżąco, nie robiąc nadmiernych zapasów ) Przy posiłkach częstych jest inaczej. Najpierw spalamy posiłek, potem korzystamy z energii zmagazynowanej wcześniej jako tkanka tłuszczowa. Stały dowóz paliwa nie powoduje potrzeby magazynowania go na trudniejsze czasy, wszak jakieś zapasy na czarną godzinę już są :) Zgoda,że częste, niekontrolowane i niezaplanowane w diecie posiłki to droga do piekła. Wielodaniowe posiłki jeśli niskokaloryczne i niezbyt obfite też nie szkodzą. Podstawą pięknej sylwetki jest urozmaicona i dobrze zbilansowana dieta. Link Zgłoś
bri Re: podaję dwie cud diety na święta 11.04.12, 09:14 O matko, ale sprawdziłaś to czy tylko powtarzasz czyjeś farmazony? Żeby schudnąć trzeba zjadać mniej - nie ma znaczenia o jakich porach, na ile posiłków rozłożone itd. Jeśli wystąpi deficyt energetyczny nastąpi chudnięcie. Żeby zmniejszyć pobór kalorii można np. stosować 24-godzinne posty 2-3 w tygodniu. Takie posty mają też masę innych zalet. 5-6 posiłków dziennie prowadzi do jedzeniowej obsesji. Link Zgłoś
wj_2000 Nowe zasady odchudzania 05.04.12, 14:29 "bo dostarczają energii" - co za durny slogan! Po pierwsze, białka też dostarczają energii. Po drugie, w odchudzaniu chodzi o to, by zmusić organizm do skorzystania z NAGROMADZONEJ energii w postaci tkanki tłuszczowej. Musimy więc zadbać o DEFICYT energii w pożywieniu. Jednocześnie nie możemy organizmu pozbawić protein (bo zaczną być trawione mięśnie a nie o to nam chodzi przecież. Utrata wagi mięśni przy zachowaniu ilości tłuszczu to najgorsze co mogłoby nas spotkać!) Zjadanie pewniej ilości węglowodanów o niskim indeksie glikemicznym to racjonalny kompromis, gdyż takie potrawy dość długo zapewniają poczucie sytości pozwalając bez wielkich wyrzeczeń ograniczać kalorie. Jeśli ktoś ma WYSTARCZAJĄCO silną WOLĘ by nie jeść nawet gdy jest już bardzo głodny, to może sobie pozwolić na niemal całkowite wyrzucenie węglowodanów i zjadanie bardzo małej ilości kalorii. NIe należy tylko schodzić poniżej 100g białka dziennie (dokłdniej 1,5g/kg_masy ciała) Link Zgłoś
r_mol Zasady odchudzania są banalnie proste 05.04.12, 15:16 Trzeba mniej żreć, drogie panie. Znacznie mniej. Link Zgłoś
Gość: ANNA Re: Zasady odchudzania są banalnie proste IP: *.devs.futuro.pl 05.04.12, 15:27 ALE CO TO ZA JĘZYK ŻREĆ ? I TO PISZE KOBIETA A MOŻE BLACHARKA? Link Zgłoś
r_mol Re: Zasady odchudzania są banalnie proste 05.04.12, 17:54 Nie, nie kobieta. A język adekwatny do problemu. Polki z reguły nie jedzą, Polki ŻRĄ. Link Zgłoś
arkaim Re: Zasady odchudzania są banalnie proste 05.04.12, 16:37 Tak, bo problemy ze zbędnymi kilogramami mają wyłącznie Panie. Jak doskonale wiemy, wszyscy Panowie w Polsce mają wysportowane i szczupłe sylwetki. Żaden Polak nie musi ograniczać się w jedzeniu/stosować diety. Link Zgłoś
r_mol Re: Zasady odchudzania są banalnie proste 05.04.12, 17:53 1. Panowie nie mają na tym tle kompleksów. 2. Panowie zwykle nie podjadają słodyczy, nie "próbują" podczas gotowania itp. Link Zgłoś
Gość: piotr Re: Zasady odchudzania są banalnie proste IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.12, 09:54 ad 1. nie mają kompleksów powiadasz? to ciekawe czemu się gapią z taką nienawiścią w oczach, na plaży, na faceta w średnim wieku bez zwisającego (jak u nich) kołduna? ad. 2. nie podjadają słodyczy, albo podczas gotowania? co do słodyczy, to znam takich (i to niemało) co jak nie zeżrą jakiejś drożdzówki, ciasta z bitą śmietaną, czy podobnego słodkiego śmiecia, to uważają dzień za stracony co do podjadania, to fakt, większość nie umie gotować (lub jest na to zbyt gruba i leniwa) więc ciężko żeby podjadali w kuchni ;) ale te parę piwek i torba chipsów na kanapie wcale mniej kalorii nie dostarczają Link Zgłoś
maja2005 Dlaczego próbują nas nabić w butelkę??????? 05.04.12, 15:34 Czy przez te kilka lat człowiek uległ aż tak radykalnym zmianom, że jego dieta (taka lub inna) wymaga radykalnych zmian? NIE, bo ewolucja zmienia człowieka przez kilka milionów lat (zmieniając jego geny) a nie nawyki żywieniowe. Ale biznes musi się kręcić - dlatego nowe pseudo diety są niezbędne, jak nowe kosmetyki i pigułki. A zasady odchudzania są jedne - można o nich poczytać w każdym podręczniku akademickim z zakresu dietetyki - i tylko do nich się stosować, reszta to wyobraźnia w pprzygotowaniu posiłków. Link Zgłoś
Gość: gosc Nowe zasady odchudzania IP: 46.31.32.* 05.04.12, 16:10 W odchudzaniu najważniejsza jest zmiana nawyków żywieniowych. Ciekawie o tym pisze tutaj bit.ly/H2llOw żadnej reklamy, czy ściemy. Link Zgłoś
Gość: eli Nowe zasady odchudzania IP: *.home.aster.pl 05.04.12, 17:06 Mnie się udało zrzucić 9 kg ( w 9 tygodni) i polecam wszystkim 4 daniowe menu i odrobinę ruchu :) Link Zgłoś
Gość: wąski Re: Nowe zasady odchudzania IP: *.157.c80.petrotel.pl 05.04.12, 17:06 Bo prawda jest taka, że diety to tylko wskazówki. 80 % z nich to działanie marketingowe. Trzeba obserwować swój organizm, czytać i wyciągać wnioski. Każdy organizm reaguje inaczej. Ale osobiście ten artykuł uznaje za farsę, ponieważ nie ma czegoś takiego, że coś się zmieniło i nagle można jeść po 19 itd. Dieta 1200 kalorii też jest kontrowersyjna. Moim zdaniem dieta białkowa + węglowodany złożone ( ciemne pieczywo, brązowy ryż itd) zawsze będzie skuteczna. Ale każdy musi indywidualne spojrzeć. Dla niektórych wystarczy tak naprawdę odstawić słodkie napoje i słodycze i już mają dietę. Nie zawsze trzeba się katować :) Link Zgłoś
Gość: roza Nowe zasady odchudzania IP: 83.238.194.* 11.04.12, 07:57 Odchudzałam sie przez 8 miesięcy schudłam 17 kg / mam 53 lata/ Moja dieta polegała na tym,że nie było posiłków głownych, Jadłam po trochu nawet co dwie godziny, wykluczyłam z diety chleb i ziemniaki, mięso jadłam ale tylko duszone lub gotowane,alkohol piłam, parę drinków w ciągu tygodnia, ale z sokiem bez cukru.Żadnych cwiczeń, biegów. Jestem od roku od momentu zakończenia diety tylko 2 kg cięższa. Staram się nie przejadać, trochę uważam. Nigdy w ciągu tych miesięcy odchudzania się nie byłam głodna.Polecam ten sposób odchudzania, a efekty zobaczycie sami Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Nowe zasady odchudzania IP: 212.160.99.* 11.04.12, 08:58 "alkohol piłam, parę drinków w ciągu tygodnia" aż strach zapytać, ile piłaś wcześniej... Link Zgłoś
Gość: xxx Nowe zasady odchudzania IP: *.oc.oc.cox.net 11.04.12, 11:15 a ja zapie...m na zmywaku i myje sedesy i.t.p. i.t.d i w3-y miesiace schudlem 16.0 kg -czuje sie jak nowo narodzony - pracuj za wielka woda . a w portwelu przybywa . Link Zgłoś
aeb456 Re: Nowe zasady odchudzania 20.07.12, 14:50 Co chwilę można znaleźć czy w interenecie, czy na łamach kolorowych pisemek jakieś nowe diety. Nie ma co się na to nabierać - wszystko trzeba robić z głową. Stosowanie katorżniczych diet nigdy nie będzie skuteczne. Nawet jesli stracim parę kilo, później nastąpi efekt jojo. To takie błędne koło, którego musimy uniknąć. Link Zgłoś