Dodaj do ulubionych

Tramadol i odchudzanie

29.05.12, 17:52
Witajcie
Wiem ze to co teraz robie jest niemądre, niezdrowe i bóg wie jeszcze jakie ale przynosi rezultat.Otóz chce schudnąć i zauwazyłam ze po tabletkach Tradamol potrafie nie jesc przez trzy czwarte dnia i nie czuje głodu.Duzo piję wody bo mam takie zapotrzebowanie ale po tych tabletkach nie odczowam głodu co mnie cieszy.Oczywiscie nie chce ich lykac codziennie ale tak co trzeci dzien.Nakrzyczycie na mnie wiem ale chwytam sie juz wszystkiego a ograniczanie jedzenia i szykowanie sobie osobnych salatek czy innych cudów nie jest latwe jak sie ma w domu 2 dzieci i meza ktory pochlonal by konia z kopytami.A ja jak to tradycyjna kura domowa musze to wszystko im szykowac ciagle siedze w kuchni mam wrazenie ze kozenie tam zapuszcze.Jak nie jesc jak wszystkim trzeba naszykowac sniadanka,obiadki,kolacyjki,sniadanka przed praca do pracy wiecznie jestem otoczona jedzeniem.Schudlabym pewnie dopiero jakbym mieszkala sama i nie musiala stale w garach siedziec.
Obserwuj wątek
    • marika2872 Re: Tramadol i odchudzanie 29.05.12, 18:41
      Wskazania: Stosowany w silnych i średnio silnych bólach ostrych i przewlekłych: urazy, złamania, bóle objawowe, neuralgie, bóle w chorobach nowotworowych, bóle pooperacyjne, bolesne zabiegi diagnostyczne i lecznicze. Może być stosowany u ludzi w podeszłym wieku oraz w bólach towarzyszących dusznicy bolesnej.

Możliwe skutki uboczne: Nudności i zawroty głowy, wymioty, zaparcie, potliwość, suchość w ustach, ból głowy, dezorientacja. Ponadto może wystąpić: kołatanie serca, zaburzenia rytmu serca, hipotonia ortostatyczna, zapaść,odruch wymiotny, uczucie ucisku w żołądku, wzdęcia oraz reakcje skórne (świąd, pokrzywka). Sporadycznie występują spowolnienie ruchowe, zmiana apetytu, trudności w oddawaniu moczu; reakcje psychiczne (zmiany nastroju i aktywności, zmiany w zdolności odczuwania i rozpoznawania), podwyższenie ciśnienia tętniczego, a także reakcje nadwrażliwości (duszność, skurcz oskrzeli, świszczący oddech). Po tramadolu może się rozwinąć uzależnienie i mogą wystąpić objawy związane z reakcją odstawienia, podobne do obserwowanych po odstawieniu opioidów (pobudzenie, niepokój, drażliwość, bezsenność, nadmierna ruchliwość, drżenia oraz objawy ze strony przewodu pokarmowego). Podczas stosowania leku nie należy prowadzić pojazdów i obsługiwać urządzeń mechanicznych.

dobry sposób na odchudzanie. Każdy wybiera wedle swoich potrzeb, ale pytanie jestes w podeszłym wieku? a może nowotwór?
      powodzenia
      • helciamorelcia Re: Tramadol i odchudzanie 29.05.12, 20:16
        Nie jestem w podeszlym wieku mam 33 lata.Wiem ze nie tak powinno odbywac sie odchudzanie ale tonacy brzytwy sie chwyta.Niesety nie mam nadwagi 5,10 czy 15 kilo tylko znacznie wiecej po ciazach nie potrafilam sobie z tym poradzic i po latach sie nagromadzilo nie ma co sie oszukiwac sama sie tak zapuscilam ale walcze jak tylko potrafie.
        • Gość: marika2872 Re: Tramadol i odchudzanie IP: *.146.220.142.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.05.12, 20:27
          przecież jest sporo innych leków, nigdy nie słyszałam żeby ktoś odchudzal się lekami na nowotór itp- ogólnie przeciwbólowymi. To nie podchodzi pod TRAMAL?

kup tabl. z sibutra.... pomagają
        • Gość: kx Re: Tramadol i odchudzanie IP: *.aster.pl 05.06.12, 23:53
          idz do dietetyka, durna babo a nie lykaj tramadol. rece opadaja, naprawde. twoim problemem wiekszym niz kilkadziesiat kilogramow nadwagi jest brak myslenia. sama chcesz sobie krzywde zrobic czy co?
          • bobeczek5 Re: Tramadol i odchudzanie 14.05.14, 08:58
            ..."durna babo",? "brak myslenia"? Ja bardzo sobie wypraszam .
            Ja nie BRAŁAM tramal na odchudzanie tylko jako środek przeciw bólowy , ja nadmienilam tylko ze nie miałam apetytu przy braniu tych tabletek . Nikogo tutaj nie namawiam ,na ich branie , każdy na tym forum jest dorosły i musi sam wiedzieć , co pomaga a co szkodzi ... ludzie z nadwagą którzy chcą za wszelką cenę schudnąć, sięgają po tak drastyczne środki , że głowa boli ale biorą to świadomie , nikt ich nie zmusza do kupna , i nikt im ust na sile nie otwiera . Jest tak czy nie ?, ty jesteś świadom ze to trucizna , inni też to wiedza a mimo wszystko chcą brać ...

No więc bardzo proszę sobie oszczędzić z tą "Głupią babą" ...
            • Gość: neonila Re: Tramadol i odchudzanie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.07.14, 18:38
              Dla odchudzających się polecam przydatny ranking tabletek odchudzających
              track.ranking-tabletek.com/product/Ranking-tabletek-odchudzajacych/?pid=141&uid=2186
        • Gość: bietka Re: Jestem maratończykiem. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 16:52
          .Niesety nie mam nadwagi 5,10 czy 15 kil
          > o tylko znacznie wiecej po ciazach nie potrafilam sobie z tym poradzic i po lat
          > ach sie nagromadzilo nie ma co sie oszukiwac sama sie tak zapuscilam ale walcze
          > jak tylko potrafie.

Pomyśl rozsądnie i z głową. Wizyta u lekarz pierwszego kontaktu, skierowanie do przychodni chorób metabolicznych. Wizyta u dietetyka i dobrego trenera na siłowni lub fitness.
          Schudnąć się da, ale to maraton - nie sprint . Musi trwać !!
          Bądź sportowcem i walcz ze swoimi słabościami jak maratończyk a nie wybieraj drogi na skróty jak łachmyta na dopingu.

W ciągu dwóch lat zgubiłam ponad 40 kg.
          CHCIEĆ TO MÓC !!
    • na_zdrowie_sposob Re: Tramadol i odchudzanie 03.06.12, 09:37
      Witam. Rozumiem Cię, kiedy piszesz, że tonący brzytwy się chwyta i oczywiście bardzo trudno schudnąć przy robieniu posiłków dla członków rodziny. No ale jak masz dzieci to niestety ale musisz być zdrowa, żeby o nie dbać przez długie lata!!
      Może spróbuj monodiety jaglanej? - możesz jeść ile chcesz, a dzięki temu, że to monodieta, to nie będzie Ci się chciało dużo. Dzięki temu, że to kasza jaglana - będziesz dostarczała swojemu organizmowi niezbędnych witamin i minerałów - więc zdrowo! Schudniesz dlatego, że twój przewód pokarmowy skupi się na trawieniu tylko jednego rodzaju posiłku i dodatkowo jeszcze się wzmocni i oczyści z toksyn. Poczytaj na moim blogu jak przygotować kasze jaglaną i jakie ma właściwości itd. - monodieta jaglana
    • Gość: n. Re: Tramadol i odchudzanie IP: *.icpnet.pl 27.06.12, 14:18
      Branie co trzeci dzień może cię nie uchronić przed uzależnieniem fizycznym. Szczególnie, że po jakimś czasie już nie będziesz mieć nad tym kontroli. Uwierz, wolisz mieć nadwagę niż problemy z nałogiem, szczególnie, że masz już rodzinę i poukładane życie. Tramadol to środek, z którego bardzo trudno wyjść, a to się rozumie zawsze kiedy już jest za późno. Głupio byłoby popełnić ten sam błąd co tysiące innych ludzi - "bo to mi pomagało w - lekcjach, pracy, odchudzaniu, walce z lękami..." Chyba każdy po jakimś czasie żałuje.
    • Gość: ~M. Re: Tramadol i odchudzanie IP: *.adsl.inetia.pl 30.06.12, 00:14
      Brałam to g*wno 4 lata.. uzależnił mnie strasznie.. dawka 10x200mg była moja codziennością.. czasem dochodziło do 15x200mg. Ale gdy odjechalam (straciłam przytomność) oj bardzo się wystraszyłam.. postanowiłam rzucić to powolutku spokojnie zmniejszając dawki.. na początek zaczęłam brać mniej o 50 mg.. i tak co tydzień.. co 5 dni.. co 3 dni.. co 2 dzień.. zmniejszałam dawkę.. potem zmniejszałam o 100 o 200 o 300.... itp. i w końcu po strasznych 6 miesiącach.. UDAŁO MI SIĘ... :):) nie opowiem ile się nacierpiałam to tylko ja wiem.. ile km w koło przeszłam po pokoju.. ( bo ból mięśni był nie do zniesienia.. i tylko jak je napinałam troszkę było lepiej).. te ciągłe poty.. i nagle dreszcze.. ciężko jest opanować sama siebie.. mając całe opakowanie w torebce i mimo tego bólu nie sięgnąć po nie.. teraz nie biorę go już 3 lata.. JESTEM Z SIEBIE BARDZO DUMNA.. ŻE MI SIĘ UDAŁO.. :):):) to moja historia.. uwierz mi nie warto.. bo naprawdę nie zauważysz kiedy wciągnie Cię to na samo dno..
    • Gość: bietka Re: Tramadol i odchudzanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.12, 16:38
      Czy ktoś widział grubego narkomana? - raczej nie.
      Narkotyki zabijają łaknienie i apetyt, pobudzają, uzależniają, wyniszczają!!
      Głupcy szukający drogi na skróty wpadają w pułapkę, tracąc zdrowie i pieniądze.

• Gość: Me:) Re: Tramadol i odchudzanie IP: *.chelmnet.pl 28.10.12, 23:49
      Witaj? A nie miałam po ty efektu jo jo? A skąd bierzesz tramal? Masz jakieś swoje źródło? Pozdrawiam, daj znać, prosze:)
    • bobeczek5 Re: Tramadol i odchudzanie 05.05.14, 14:19
      Witam

no więc .... miałam niedawno operację na kolana lekarz przepisał mi tramal i musze przyznać ze tak jak helciamorelcia nie czulam głodu ani nie miałam apetytu jedynie to chciało mi się pić , fajna sprawa na zbędne kg 😉
    • blanka_1982 Re: Tramadol i odchudzanie 06.02.15, 13:39
      Jak chcecie się bezpiecznie odchudzić(i szybko), to polecam kurację Horaka. Teraz sama ją stosuję- odkwaszam i oczyszczam organizm- jem mniej i nie czuję głodu- czuję się, jak po Meridii, tyle że bez skutków ubocznych. Przy okazji jestem zdrowsza. Jeśli ktoś faktycznie chce schudnąć bez efektu Jo Jo, to polecam tę kurację z całego serca. Poza tym, że chudnę, to zaczęłam na tym nieco zarabiać. Jeśli ktoś byłby zainteresowany, to proszę o kontakt! 517-811-984 lub lrodkwaszanie@interia.pl
    • agnieszka_bialek Re: Tramadol i odchudzanie 09.02.15, 09:43
      Witam,

Branie jakichkolwiek tabletek w celu schudnięcia jest bardzo niebezpieczne. Tabletki dlatego są na receptę, ponieważ to lekarz decyduje kiedy, jak długo i w jakim celu powinniśmy je przyjmować. Odradzam stosowanie takich środków. Co Wam przyjdzie z kilku kilogramów mniej jeśli zaczną szwankować wątroba, nerki i inne organy? Uroda też na tym ucierpi, zaczną wypadać włosy, a paznokcie i cera staną się brzydkie.
      Ciało potrzebuje paliwa - zdrowego, pełnowartościowego pożywienia. Zamiast wydawać pieniądze na środki farmakologiczne lepiej jest udać się do dietetyka - doradzi, ułoży bezpieczną, zbilansowaną dietę, a Wy będziecie piękne, pełne energii, odżywione i nawodnione. Utrata zbędnych kilogramów będzie tylko miłym skutkiem ubocznym.
      Poczytajcie wypowiedzi ekspertów w wątkach - pozbierajcie w całość i spróbujcie stosować się do zaleceń. To na pewno przyniesie pozytywny, długotrwały efekt.

Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka