ania26a 25.07.12, 08:39 jem codziennie otręby ale to nie pomaga co jeszcze można w II fazie Link Zgłoś Obserwuj wątek
aka21 Re: co na zaparcia 25.07.12, 09:52 A czy tych otrębów nie jesz za dużo? To też moze zakleić. A w II to dużo warzyw, no i oczywiscie płynu. Nie wiem jaki masz cykl II fazy, ja wzięłam 1p/1wp i nie miałam problemów. Może przy dłuższej proteinowej się pojawiają? Nie wiem... Link Zgłoś
ania26a Re: co na zaparcia 25.07.12, 13:31 jem 2 łyżki w owsiance, lub ok 2,5 łyżek jak jem chleb (ale to żadko) system mam też 1/1 ale zastanawiam się nad zmianą 2/2 Link Zgłoś
madzioreck Re: co na zaparcia 25.07.12, 21:48 Może za mało pijesz, a może po prostu tak reagujesz na dukanową dietę. Teoretycznie, jedząc co drugi dzień warzywa, nie powinnaś mieć takich problemów. Ja poza początkami też nie miałam, ale hm... kawa i fajek działają niezawodnie bez względu na rodzaj diety ;) Ale na początku, kiedy organizm się buntował, fundowałam sobie ćwierć kilo kiszonej kapusty (albo szklankę soku z kiszonej kapusty) tudzież 3-4 duże ogórki kiszone. Bez względu na dzień P/PW. O ile naprawdę miałam zaparcie, a nie po prostu rzadsze wizyty na porcelanie, bo to jednak nie to samo, jelita to nie skrzynka pocztowa. Można sobie pomóc też masując brzuch albo ćwicząc trochę brzuszków. Link Zgłoś
aloe_v_era Re: co na zaparcia 26.07.12, 16:57 "Jelita to nie skrzynka pocztowa" - dobre! :D :D Link Zgłoś
yassa Re: co na zaparcia 26.07.12, 22:35 Pomaga też sok z kiszonych ogórków, popity wodą mineralną *np szklanka soku i szklanka wody). Mnie kiedyś znajomy zielarz zalecił rano wypić 4 szklanki (litr) soku z ogórków i popić wodą - ile wlezie. I przez najbliższe godziny nie oddalać się od toalety. Mówię Wam, Niagara to szemrzący łagodnie strumyk w porównaniu z działaniem tego, co wypiłam. W moim przypadku był to numer na raz, bo od tej pory nie mogę patrzeć na ogórki kiszone, a przy kolejnej próbie (po jakim roku) pochorowałam się już przy drugim łyku soku:-((( więcej prób nie było:-( Link Zgłoś
madzioreck Re: co na zaparcia 26.07.12, 22:40 No litr to lekka przesada... chciał, żebyś się pozbyła flaków czy co... Link Zgłoś
yassa Re: co na zaparcia 27.07.12, 09:34 Miałam oczyścić "kosmki jelitowe" (tak je nazwał) przed dietą, aby dobrze działały i przyswajały co potrzeba. Efekt był spektakularny:-) ale nigdy więcej!!! Link Zgłoś
madzioreck Re: co na zaparcia 27.07.12, 17:35 Pff... powiem Ci, że ja te wszelkie płukania jelit, oczyszczania kosmków, usuwanie złogów itp uważam za lekką... szarlatanerię. W dodatku zagrożoną odwodnieniem :/ Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: co na zaparcia 28.07.12, 13:19 Surowe warzywa w duzej ilosci i bardzo duzo wody!!! A jak to nie pomaga, to suszone sliwki. Link Zgłoś
madzioreck Re: co na zaparcia 28.07.12, 15:05 Przypominam nieśmiało, że na Dukanie sliwki, suszone czy nie, są zakazane. I nie działają specjalnie spektakularnie u osób, które naprawdę cierpią na zaparcia, a nie jakieś epizodyczne trudności. Link Zgłoś