nannyjo32 06.04.13, 19:43 czy ktos stosuje? prosze o napisanie jak stosowac i mniejwiecej co jesc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Misia Re: dieta 5:2 IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.13, 10:17 Ja miałam wczoraj pierwszy postny dzień. Dwa posiłki: rano chleb ciemny żytni z białym serem, rzeżuchą i ogórkiem, wieczorem indyk z warzywami i brązowym ryżem. Trochę mnie ssało, śniło mi się, że coś jem, ale spoko. Rano 0,6 kg mniej. Link Zgłoś
Gość: Monia Re: dieta 5:2 IP: *.static.entel.pl 09.04.13, 13:34 Jeżeli chcesz poznać szczegóły, to zakup sobie książkę "Dieta 5:2" dr. Mosleya, wyd. Muza. Tam dowiesz się wszystkiego. Ja stosowałam i jest naprawdę extra! Link Zgłoś
Gość: Olga Re: dieta 5:2 IP: *.chomiczowka.waw.pl 10.04.13, 13:37 Moja siostra jest na tej diecie od 7 dni i dzisiaj ma drugi dzień z ograniczeniem kalorii. Póki co nie narzeka. Link Zgłoś
Gość: ola Re: dieta 5:2 IP: *.static.entel.pl 10.04.13, 14:47 Dieta jest bardzo skuteczna. Ja schudłam na niej sporo w ciągu ostatniego miesiąca. Dwa dni wyrzeczeń to na prawdę nie wiele na tylko dwa dni poświęceń. Nie jest jakaś a\bardzo wymyślna, chodzi głównie o to żeby w ciągu tych dwóch dni nie przekroczyć 500 kcal, a jeść można wszystko np. twarożek z jakimś ulubionym owocem. Moim zdaniem warto wypróbować dietę bo nie dość ze jest się lżejszym to jeszcze się dużo lepiej czuję. Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: dieta 5:2 12.04.13, 15:57 A czy te dni postne muszą po sobie postępować jeden po drugim? Bo znajoma z innego forum jest na tej diecie (bardzo poleca) i pości dwa razy w tygodniu, ale nie są to dni jeden po drugim. To jak to z tym jest? Bo na pewno prościej byłoby pościć powiedzmy we wtorek i piątek, niż np. w środę i czwartek. Link Zgłoś
rotkaeppchen1 Re: dieta 5:2 12.04.13, 16:15 Ja stosuje ten rodzaj odzywiania niejako przypadkowo. Generalnie jestem od poltora roku na metabolic balance i bardzo sobie te metode chwale. W ciagu tygodnia mam jednak takie dni, kiedy jem poza domem - to znaczy biore ze soba przygotowane jedzenie, najczesciej w najprostrzej formie, i nie ma szansy, zeby zjesc cos wiecej (w domu zdarza mi sie powiekszac porcje). Tak wiec przykladowo jem sniadanie, np pol bolki zytniej z serkiem kozim, marchewke, pol pomaranczy, na obiad dwa jajka, pol ogorka i jablko, na kolacje rybe z warzywami i w ten sposob "przypadkowo" ograniczam kalorie przez 1-2 dni w tygodniu. W pozostale dni przynajmniej dwa posilki jem w domu i czasem zdarza mi sie zjesc "cos dobrego" po kolacji. Dzieki tym dniom "postnym" zachowuje rownowage kaloryczna i nie tyje a nawet czasem chudne, jezeli ograniczam to "cos dobrego" do kolacji w pozostale dni :-) Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: dieta 5:2 21.04.13, 08:04 Powiem Wam, że już miałam 4 dni tej diety 500 kalorii i jestem zadowolona z efektu. Ok 2,8 kg mi spadło. Mój mąż jest na diecie 1500 kalorii, czyli 5 posiłków co 3 godziny. Byłam razem z nim na tej diecie, ale tak jak na początku coś tam spadło, tak później waga stała w miejscu i dopiero jak przeszłam na 2:5 waga zaczęła lecieć w dól. Co mnie dziwi, to nie chudnę tylko w dni postne, ale i później coś tam spada, więc pod koniec żywienia się normalnego i tak jestem troszkę lżejsza niż rano w dzień po 500 kalorii. Ogólnie po każdym 500 kalorii ważę o 0,5 kilograma mniej, a potem jeszcze odrobinkę mi spada. W dni niepostne nie rzucam się na jedzenie, ale na 1500 kalorii wypracowałam sobie potrzebę jedzenia dość regularnego, czego wcześniej w ogóle nie posiadałam. Obiady jem dietetyczne, te same, które przygotowuję mężowi, choć pozwalam sobie na trochę więcej. Zdarza mi się pójść na lody czy na kebaba, zjeść jakieś ciastko, choć wszystko w granicach rozsądku. Nie mam potrzeby jeść codziennie takich rzeczy, ale tak ogólnie to jem co chcę, tylko na 1500 troszkę żołądek mi się skurczył ;)). Co do jedzenia, to zapisuję jak jestem na 500 kalorii, żeby nie przekroczyć tej ilości. W pierwszy dzień zjadłam 5 jabłek. Na późniejsze dni miałam już nieco bardziej zróżnicowane menu 2 dzień jajko - 90 kalorii chleb chrupki - 20 kalorii pomidor cherry x 2 - 22 kalorie jabłko - 70 kalorii jajko - 90 kalorii jabłko - 70 kalorii chleb chrupki - 20 2 dzień Chleb chrupki - 20 kalorii jogurt z otrębami - 100 kalorii jabłko - 70 kalorii chleb chrupki - 20 kalorii parówka + chleb chrupki - 170 kalorii marchewka - 60 kalorii 3 dzień Marchewka - 60 kalorii jajecznica - 100 kalorii kotlet - 120 kalorii ziemniak - 50 kalorii 1/3 banana - 30 kalorii Ponoć w dni postne można jeść co się chce, byle tylko nie przekroczyć 500 (dla mężczyzn to 600). Link Zgłoś
Gość: kornelka88 Re: dieta 5:2 IP: *.play-internet.pl 23.04.13, 17:14 Tyyyle osób się tym ostatnio zachwyca i chyba też się przekonałam do tego, żeby spróbować =D Szczególnie, że to tylko dwa dni w tygodniu, w pozostałe można spokojnie jeść normalne ilości kalorii. Boję się tylko, bo w ramach przygotowań spooro poczytałam ciekawych tekstów o tym jak się zdrowo odżywiać po zimie (tak w ramach przykładu – artykuł) i żeby jakoś nie przeforsować organizmu… =( Link Zgłoś
Gość: Misia Re: dieta 5:2 IP: *.adsl.inetia.pl 02.05.13, 08:06 Stosuję już miesiąc. Po każdym dniu postnym jest ok. 0,5 kg mniej. Głód nie jest męczący, można wytrzymać, bo to nie jest uczucie ciągłe, przychodzi falami, więc trzeba po prostu przeczekać. Do tego stosuję yuccę dla oczyszczenia organizmu. No i oczywiście ćwiczę ;-) Najważniejsze jest to, że mogę sobie czegoś dzisiaj odmówić bez żalu, bo dieta nie trwa wiecznie i jutro będę już mogła zgrzeszyć. A w praktyce wygląda to tak, że w pozostłe dni też jem mniej, bo szkoda zaprzepaścić efekty. Link Zgłoś
Gość: Marta Re: dieta 5:2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.13, 21:31 stosujemy z męzem siodmy tydzień, schudliśmy sporo, wchodzę w spódnicę np. która nie przechodziła przez biodra przed dietą, mąż też widzi że po spodniach, że ubyło mu w pasie parę centymetrów, dosyć sporo się ruszamy (praca w ogrodzie, czasem callanetics) zaletą tej diety jest komfort psychiczny (jutro mogę zjeść lody) i zmniejszenie apetytu w pozostałe dni, już nie jesteśmy w stanie zjeść na spółkę dużej pizzy, tylko średnią:-) polecam Link Zgłoś
Gość: Majka Re: dieta 5:2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 15:53 Ja od dziś zaczęłam tą dietę :) Czytałam dobre opinie, może to w końcu dieta na której schudnę! Ja zaczynam od dni postnych, ssie porządnie ;) Czekam teraz na obiad. Poza tym niestety boli głowa. Ale właśnie w tej diecie motywujące są szybkie efekty i perspektywa normalnego jedzenia za 2 dni :) Z tego co ja czytałam dni postne muszą następować po sobie. Ja zmodyfikowałam ilość posiłków, te 500 kalorii podzieliłam na 4 posiłki, wydaje mi się, ze jest to zdrowsze i łatwiejsze do zniesienia. Link Zgłoś
Gość: Misia Re: dieta 5:2 IP: 83.142.187.* 27.08.13, 21:26 Mylisz się: 2 dni postne nie mają nastepowac po sobie! To ma być 2 razy w tygodniu, czyli np. poniedziałek i czwartek. Kup książkę - dowiesz się dokładnie jakie są zasady tej diety. Link Zgłoś
Gość: Majka Re: dieta 5:2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 10:22 Hm, ja wyraźnie czytałam, że po sobie... No nic, dzisiaj też poszczę, zobaczymy. Dziś rano na wadze 1 kg mniej juhu :) Link Zgłoś
Gość: Majka Re: dieta 5:2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.13, 16:07 No 2 dzień jest gorszy. Nie mam zupełnie sił i po jakimś wysiłku np coś dźwignę robi mi się słabo. Byle przetrwać do jutra :) Link Zgłoś
astarlnyjoe Re: dieta 5:2 10.10.14, 18:12 a slyszeliscie o tabletkach dietbooster na diecie 5:2? :) zapraszam na strone producenta - goo.gl/vOEkdN Link Zgłoś