moniczk_aa 31.03.03, 14:47 Czy jeden dzien tylko na samej wodzie to dobry sposob na oczyszczenie organizmu?? Czy moze lepiej woda i owoce?? Link Zgłoś Obserwuj wątek
je4 Re: Mała głodówka 01.04.03, 18:14 Pełny cykl odbudowy wszystkich ciałek krwi przebiega w czasie 7 dni. Przez cały ten czas krew usuwa martwe komórki z organizmu w postaci złogów i toksyn. Jednodniowe oczyszczanie jest więc tylko namiastką pełnego oczyszczenia. Proponuję zapoznać się ze szczegółami głodówki zerowej na stronie: www.atw.ejgerd.prv.pl w zakładce PORADNIK. Jest tam także sporo istotnych informacji (w pytanich-odpowiedziach FAQ) Pozdrawiam Link Zgłoś
moniczk_aa Re: Mała głodówka 01.04.03, 21:06 Wydaje mi sie ze jestem za młoda na tak dluga glodowke. Ucze sie i nie moge sobie na to pozwolic bylabym za bardzo oslabiona. PS: Mam 18 lat. pozdrawiam Link Zgłoś
je4 Re: Mała głodówka 01.04.03, 23:32 Masz rację (gratuluję rozsądku) ! Ale jeśli zależy Ci na oczyszczeniu organizmu - proponuję tygodniową kurację kaszową. Najbogatsza z kasz - jaglana (ale można jeść różne). Przez 7 dni przyjmowanie samej kaszy jaglanej w ilościach nieograniczonych (oczywiście bez przesady :), wypijając niesłodzone napoje (najlepiej obojętne np. woda - nie soki) daje bardzo dobre rezultaty oczyszczające. Metodę tę omawiał radziecki lekarz w radiu Zet kilka lat temu. Miesiąc temu przeprowadziłem na sobie taką kurację i uważam, że jest bardzo skuteczna. Warunek istotny - wykluczony cukier, słodycze, a nawet przeciery z owoców. Im bardziej jałowe - tym lepiej. Kaszę można lekko posolić i okrasić małą ilością masła. Po pierwszych 2-3 dniach mogą wystąpić wypryski na skórze - jest to efekt intensywnego oczyszczania. Potem one znikają, a skóra staje się żywsza (zdecydowanie zdrowsza). Pozdrawiam Link Zgłoś