siodemeczka 01.05.03, 23:30 chcę schudnąć, ale, kurczę, jestem łakomczuchem Kocham słodycze!!! Mam 57 kg przy wzroście 168 cm. Chcę trochę schudnąć (kilka kg). Co zrobić z łakomstwem? Może chrom lub coś innego? Link Zgłoś Obserwuj wątek
amorek69 Re: siodemeczkla 01.05.03, 23:36 Chrom za wiele ci nie da. Skoro jesteś takim łakomczuchem i nie mozesz się oprzeć słodyczom, to spożywaj je do południa. Później broń Boże. Na noc to zabójstwo. Wszystko ci sie odkłada w boczki, brzuszek i poopkę ;) A tak, jedząc je do południe... przez dalszą cześć dnia nadwyżkę węglowodanow spalisz. Albo inny sposób. Kup sobie HCA (hydroksy kwas cytrynowy), krórego zadaniem jest łączenie cząsteczek pochodzących z nadwyżki węglowodanów i... wydalanie ich. :) W ten sposób zbędne węglowodany ze słodyczy nie odkładają się. Pozdrawiam :) Link Zgłoś
amorek69 Re: siodemeczkla 01.05.03, 23:40 Przeczytaj sobie ten opis i na prawdę, polecam HCA :) Kapsułki HCA zawierają pochodzący z owoców tamarynowca, naturalny kwas hydroksycytrynowy (HCA) - substancję z grupy hydroksykwasów alifatycznych - składników pokarmowych istotnych dla metabolizmu amfibolicznego - pośrednich przemian podstawowych składników pokarmowych - cukrów, tłuszczów i białek. Amfiboliczne szlaki przemian cukru (glukozy) odpowiadają za rozwój otyłości, związany z nieracjonalną dietą bogatowęglowodanową - obfitującą w słodycze i wyroby z białej mąki. W efekcie przemian pośrednich, pochodząca z pokarmów bogatowęglowodanowych glukoza przekształcana jest w kwasy tłuszczowe i aktywny glicerol - molekuły budujące cząsteczki tłuszczów zapasowych (glicerydy kwasów tłuszczowych). Pochodzący ze źródeł pokarmowych (np. z owoców tamarynowca), egzogenny kwas hydroksycytrynowy (HCA) wpływa na aktywność enzymów przemian pośrednich - jest inhibitorem hamującym amfiboliczny metabolizm glukozy. Ogranicza przemianę glukozy (cukru) w niepożądany tłuszcz zapasowy, hamuje rozwój i nasila rozpad tkanki tłuszczowej, ułatwia gromadzenie glikogenu - pożytecznego zapasu glukozy dla wątroby, układu nerwowego, mięśnia sercowego i mięśni szkieletowych. Zmniejsza tuczne (lipogeniczne) a zwiększa pracotwórcze (ergogeniczne) właściwości diety bogatowęglowodanowej HCA przeznaczony jest: - jako preparat ułatwiający odchudzanie, głównie dla osób, którym trudno całkowicie zrezygnować ze spożywania słodyczy oraz wyrobów z oczyszczonej mąki (białego pieczywa, makaronu, itp.); - jako dozwolony środek wspomagania wysiłku sportowego, w programach redukcji wagi, w dyscyplinach z limitami wagowymi i kulturystyce oraz w procesie kształtowania wydolności tlenowej, w dyscyplinach wytrzymałościowych. Sposób użycia: 1-2 kaps. 3 razy dziennie na ok. 30 min. przed głównymi posiłkami, popijając wodą. Link Zgłoś
wola1 Re: siodemeczkla 02.05.03, 10:50 Jesli masz !68 cm i wazysz 57kg to sie nie przejmuj! to dobra waga! Ja mam prawie tyle samo wzrostu co ty(170)i nie uwazam sie za jakas strasznie gruba a waze 62kg. Chcialabym wazyc 57kg - to waga marzenie dla mnie. Wiec troche wiecej ruchu chyba powinno ci wystarczyc, Link Zgłoś