Dodaj do ulubionych

psy są złe!

09.10.14, 19:59
mam problem z psami. otóż większość z nich zachowuje się jakbym im nadepnął na ogon a potem go podpalił. Warczą, szczekają, rzucają się na płot bądź próbują zerwać ze smyczy. Dziś to jeden akurat bez smyczy prawie mnie przewalił (nie usłyszałem nawet przepraszam od baby, która go wyprowadziła na spacer) spory był :/ Czy ja coś psom zrobiłem, że tak mnie nie lubią? Moje kości wyglądają smakowicie? Wydzielam jakiś zapach który powoduje wzrost agresji? Są wyjątki bo pies sąsiadów radośnie merda ogonem na mój widok za każdym razem jak mnie widzi.
A więc jak przed atakiem psa się bronić? Ktoś ma z tym jakieś doświadczenia? Przecież nie zacznę biegać z nożem :P Ktoś mi kiedyś opowiadał, że skuteczne jest wydanie jakiegoś okrzyku bojowego + porządne tupnięcie. Ale co jak pies już człowieka przewróci? I skąd nieodpowiedzialni ludzie, którzy nie trzymają na smyczy psa który dorosłej osobie sięga do ud? Bo nie chodzi mi przecież o psy niewiele większe od kotów ;) A może jest jakaś rasa psów, która lubi z ludźmi biegać + obroni właściciela w razie problemów z innym psem? Kiedyś lubiłem psy...
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: psy są złe! 09.10.14, 20:35
      Kup sobie gaz pieprzowy i po problemie. Psikniesz takiemu raz w nos, to będzie zwiewał na twój widok następnym razem. Ja bez gazu nie wychodzę z domu, panicznie boję się psów i maksymalnie mnie wkurzają pańcie, tłumaczące się głupio "ale on nie gryzie" :-/
      • chantal10 Re: psy są złe! 09.10.14, 21:56
        Jak nie gryzie to łyka w całości? ;) tak zawsze odpowiadam.
    • chantal10 Re: psy są złe! 09.10.14, 21:57
      Muszki też - pchają się do buzi/nosa - zależy czym się oddycha :/
    • rosemary84 Re: psy są złe! 11.10.14, 13:34
      Ja biegam z gazem pieprzowym, szczególnie gdy zapuszczam się w rejony jakiś osiedli domków jednorodzinnych gdzie niejednokrotnie zdarzyło mi się, że ulubieńcy rodziny, takie małe, słodkie, milutkie psiaczki wybiegały przez niezamknięte bramy czy furtki i prosto do kostek leciały. Przyznaję że niestety zdarzyło mi się kilka z nich poczęstować gazem, trochę mi ich żal, ale nie będę ryzykowała swojego bezpieczeństwa, tym bardziej, że zdarzyło mi się już pogryzienie przez psa. Bliższych spotkań z duzymi egzemplarzami na szczęście nie miałam, ale widywałam faktycznie ludzi beztrosko spacerujących z wielkimi psiskami bez smyczy i nie mogę pojąć tej nieodpowiedzialności... rozumiem, że taki pies w domu może być najukochańszym pieszczochem, ale zwierze to zawsze zwierze i nigdy nie wiadomo co tam w jego głowie siedzi...
      • nn33 Re: psy są złe! 13.10.14, 01:30
        Jak chodziłem do dziewczyny to zawsze kilka psów po drodze mnie obszczekiwało , mniejsze potraktowałem z buta , nawet wysoko latały a na durze kupiłem małe petardy odpalałem jak zapałkę i rzucałem w psa najpierw odskakiwały ale , że od razu nie wybuchało to jak to pies zawsze podchodziły obwąchać i wtedy buch!!!! Nie wiem jak inni ale ja później miałem z nimi spokój .
        • homohominilupus Re: psy są złe! 16.10.14, 23:09
          OJP lecz się człowieku
          co za burak
          mam nadzieję że troll
          • nn33 Re: psy są złe! 17.10.14, 17:55
            Żaden burak tylko młody wtedy jeszcze i głupi człowiek co najwyżej. Dziś bym się z petardami nie bawił , ale małego psa jak by mi do nogi doskoczył to na pewno bym kopną bo co bym miał zrobić? Dać się pogryźć?.
          • nn33 Re: psy są złe! 18.10.14, 19:36
            A i jeszcze jedno buraku to nie były żadne tam duże petardy tylko malutkie kupione w sklepie ze śmiesznymi rzeczami i żadnej krzywdy nikomu tym nie można było zrobić co najwyżej przestraszyć i zadziałało. Nie wiem czy gaz nie robi większej szkody a zresztą jakoś trzeba się bronić przed psami a jak ty chcesz to się z nimi szarp może ci się uda
    • maretina za to koty są takie kochane!:-) 20.10.14, 18:06
      kiedyś taki czarniuteńki czmychnął mi przed nogami na leśnej ścieżce, malutki kociak.
    • maretina kiedy biegam, bardziej boję się rowerzystów 20.10.14, 18:07
      parę razy w lesie ratowałam się uskokiem w krzaczory.
      • nn33 Re: kiedy biegam, bardziej boję się rowerzystów 21.10.14, 00:07
        A mnie dziś sarna wystraszyła , biegłem lasem i spłoszyła się tuż obok mnie nawet jej nie zauważyłem .
    • budzik11 Re: psy są złe! 04.01.15, 14:51
      Gorzej jak trzeba bronić przez agresywnymi psami nie tylko siebie, ale i swojego psa :-/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka