Dodaj do ulubionych

zatyczki do uszu

15.03.11, 13:20
Od jakiegoś czasu moja 12-letnia córka śpi w zatyczkach do uszu. Mamy również małe dziecko, które płacząc w nocy ciągle ją budziło. Czy te zatyczki mogą źle wpłynąć na jej uszy? Spowodować jakąś infekcję? (jeszcze nigdy infekcji ucha nie miała). Zaczopować przewód słuchowy woskowiną? Córka sama regularnie czyści uszy i ja jeszcze dodatkowo sprawdzam, czy nie ma zalegającej woskowiny w uszach. Zastanawiam się jednak, czy pozwalając jej spać w zatyczkach nie szkodzę w jakiś sposób?
Obserwuj wątek
    • k.plata-nazar Re: zatyczki do uszu 15.03.11, 22:03
      mysle, ze jest to bezpieczne; prosze jeszcze w miare mozliwosci zapytac laryngologa
      • zabojadek40 Re: zatyczki do uszu 16.03.11, 16:13
        Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam.
    • Gość: Mar. Re: zatyczki - mozna oszaleć IP: *.dynamic.chello.pl 02.01.14, 00:55
      Ostrzegam Was przed spaniem w zatyczkach w długich okresach czasu! Nie róbcie tego! Ja to robiłam i w koncu pojawiły sie halucynacje słuchowe włącznie z "wystrzałami armatnimi" przy uchu i straszna nadwrazliwość słuchowa na najcichszy dźwięk oraz (co najgorsze) nadwrażliwość ciała na drgania - pojawiło się jakby odbieranie dźwieków ciałem. Jest to straszny skutek. Stosujcie zatyczki tylko doraźnie!
      • Gość: gosc Re: zatyczki - mozna oszaleć IP: *.bredband.comhem.se 15.02.14, 21:05
        Uzywam zatyczek od 18lat -najzwyklejsze rozowe stoppery-nic takiego nie zaobserwowalam,to jakies bzdury!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka