goldennwomenn9 24.04.10, 13:45 www.pardon.pl/artykul/11408/wajda_sprawdzic_czy_lech_kaczynski_kazal_ladowac ależ ten to jest dopiero mały człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bodo.2 [...] 24.04.10, 14:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tadzap Re: A. Wajda POszedł POżalić się Francuzom. 24.04.10, 14:08 Marność nad marnościami.Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A. Wajda POszedł POżalić się Francuzom. 24.04.10, 14:11 A córke mu w koncu sprawdzili? Odpowiedz Link Zgłoś
bikila.abebe Re: A. Wajda POszedł POżalić się Francuzom. 24.04.10, 14:18 Kolejny publiczny donos i paszkwil na Polskę w wydaniu autorytetu moralnego (vide Geremek, Michnik i tego typu środowisko). Ciekawe, skąd u dość utalentowanego człowieka, który całe życie udawał, że tworzy filmy o wydźwięku patriotycznym, tyle złej woli. I ostatnie pytanie, czy człowiek, którzy tak właśnie postępuje, nie jest idealnym materiałem na donosiciela? Odpowiedz Link Zgłoś
bodo.2 [...] 24.04.10, 14:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mr.sajgon Jemu po prostu na starosc odbilo 25.04.10, 11:27 moze mysli ze Napoleon to jego wczesniejsze wcielenie. Odpowiedz Link Zgłoś
okiko Re: Jemu po prostu na starosc odbilo 25.04.10, 11:31 tak sadzi Polański... Wajda celuje w jakiegoś króla (zbója?) Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka wykreowany przez PRL cieszy się, że komuna wraca 25.04.10, 11:43 Czego chciałabyś od starego czerwonego kabotyna? Odpowiedz Link Zgłoś
pearlinee Re: wykreowany przez PRL cieszy się, że komuna wr 25.04.10, 11:59 0ffka napisała: > Czego chciałabyś od starego czerwonego kabotyna? wiesz nie lubię Wajdy, ale czerwony kabotyn kochający komunę nakręcił katyn? no ciut jakos mi nie pasi. Odpowiedz Link Zgłoś
okiko kabotyn! 25.04.10, 12:53 Kabotyn - bardzo celne określenie Z sieci: ". Tak nawisem mówiąc film Katyń jest dziełem, ale jednak bardzo ,,delikatnie" a więc fałszywie pokazuje pojmanie i mord jeńców. Mój dziadek przedwojenny oficer Policji Państwowej z chwilą wkroczenia armii bolszewickiej został w nocy w bieliźnie wywleczony przez NKWD. Jego domu pilnowało trzy psy, nkwdziści je zastrzelili. Prawdopodobnie został on bestialsko zamordowany gdzieś pod Truskawcem. Z przekazów naocznych świdków nkawudziści zatłukli go bagnetami. Panie Wajda, niech już Pan więcej tak ważnych filmów nie robi, ponieważ nie ukazują one do końca całej prawdy. Czekam na film o mordach dokonanychch przez OUN - UPA na biednych Polakach ze wsi wołyńskich i Kresów Wschodnich, ale myślę, że Pan ma za mało w sobie odwagi aby taki dokument stworzyć" Odpowiedz Link Zgłoś
0ffka Re: kabotyn! 25.04.10, 13:24 On robi takie filmy, jaki wieje wiatr historii, ot chorągiewka na wietrze! Wazeliniarz wierny aktualnym politykom. Odpowiedz Link Zgłoś
cepesz Re: A. Wajda POszedł POżalić się Francuzom. 25.04.10, 16:22 Dobrze, że nie poleciał do Rosji prosić caraz o interwencję. Odpowiedz Link Zgłoś
luna1964 Re: A. Wajda POszedł POżalić się Francuzom. 25.04.10, 17:04 Mial odwage powiedziec prawde.To on jest rezyserem filmu KATYN - teraz ten film oglada caly swiat.Kazdy ma prawo do wyrazenia swojego zdania w demokratycznym kraju !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elena4.1 Re: A. Wajda POszedł POżalić się Francuzom. 25.04.10, 18:21 teraz ten film oglada caly swiat.Kazdy ma prawo do wyrazenia sw Bo on się postarał o to, aby nie było alternatywy, hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: A. Wajda POszedł POżalić się Francuzom. 25.04.10, 18:41 Nigdy za nim nie przepadałam,jego ostanie działania tylko wzmagają tą niechęć. Nie mam do tego człowieka nawet krzty szacunku. Gdyby nie ta katastrofa w Smoleńsku nikt by się jego filmem nie zainteresował. Odpowiedz Link Zgłoś
luna1964 Re: A. Wajda-sabriel -odpowiedz 25.04.10, 19:01 sabriel napiala > Gdyby nie ta katastrofa w Smoleńsku nikt by się jego filmem nie zainteresował Swiadczy to co piszesz -ze wogole nie masz pojecia dlaczego A.Wajda zrealizowal ten film.Film Katyn mial nominacje do oskara.Wiesz chociasz o czym byl ???? Odpowiedz Link Zgłoś
sabriel Re: A. Wajda-sabriel -odpowiedz 25.04.10, 19:25 Nie ekscytuj się tak, oczywiście że wiem, że był nominowany.I na tym się skończyło, do chwili katastrofy. Po tym wypadku nagłe zainteresowanie filmem za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
fox1984 Re: A. Wajda-sabriel -odpowiedz 25.04.10, 20:02 Guzik prawda że zainteresowano się filmem Wajdy dopiero po katastrofie. Ono tylko wzrosło to raz Dwa Wajda nie twierdzi w swoim filmie że to był jedyny sposób w jaki pozbywano się polskich oficerów. Film został nakręcony na podstawie pamiętnika jednego z oficerów odnalezionego w Katyniu. Trzy polecam przeczytać dokumentację dotyczącą ekshumacji grobów polskich na początku lat 90 akurat w Katyniu - w jakim stanie znajdowały się ciała, czy były nagie czy w mundurach, w jaki sposób została zadana śmierć. Cztery wyzywanie Wajdy od czerwonych kabotynów jest poniżej krytyki bo najwyraźniej ktoś absolutnie nie zna twórczości tego człowieka. Słyszało któreś z was drogie dzieci o "Człowieku z żelaza","Człowiek z marmuru" i reakcji na nie władz? Zdaje się że nie bo wtedy by takich farmazonów nie głosił Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: A. Wajda-sabriel -odpowiedz 25.04.10, 20:39 > Po tym wypadku nagłe zainteresowanie filmem za > granicą. No i co w związku z tym? Odpowiedz Link Zgłoś
ae911truthorg Re: A. Wajda POszedł POżalić się Francuzom. 25.04.10, 18:50 Na szczęścia była też wypowiedź Zanussiego, dyplomatycznie krytykująca postępowanie Wajdy. Wyważona wypowiedź przedstawiciela "żoliborskiej" inteligencji. Zgodna z najlepszymi polskimi tradycjami. Odpowiedz Link Zgłoś
robitussin Re: A. Wajda POszedł POżalić się Francuzom. 25.04.10, 20:40 "żoliborskiej" inteligencji. Źle postawiłeś cudzysłów. Odpowiedz Link Zgłoś
sammler Re: A. Wajda POszedł POżalić się Francuzom. 25.04.10, 19:34 Caps Lock ci się zacina? Lock w jego nazwie coś innego oznacza... S. Odpowiedz Link Zgłoś
matylda65 Re: A. Wajda POszedł POżalić się Francuzom. 26.04.10, 10:09 W głowie nie mieści mi się ciemnota piszących tu dzieciaków! Czy któreś zna filmy Wajdy?! Czy wiedzą za co dostał Oskara?! Plujcie gumą i oglądajcie dalej AXN itp., ale nie mówcie o tym, o czym nie macie bladego pojęcia! Z czystej zawiści wieszacie psy na każdym kto coś osiągnął, bo internet jest anonimowy i można wylewać jad. Odpowiedz Link Zgłoś