jot-es49
01.05.10, 12:53
Zastanawiam się, słuchając, oglądając TV, czytając prasę dlaczego to właśnie JA oraz minimum 70% polskiego społeczeństwa odpowiada za śmierć UKOCHANEGO WODZA NARODU ORAZ JEGO ŚWITY no i tych innych (nieistotnych dla "prawdziwych Polaków i Patriotów"), którzy przypadkowo zaplątali się na pokładzie feralnego samolotu?
Wszyscy dookoła winni są tragedii, Klich - bo nie zabronił sadzać wszystkich do jednego samolotu, BOR - bo nie wykonał tego co do niego nie należało, Premier - bo przeżył lot do Smoleńska, Rosjanie - bo wykręcili żarówki i nie zamknęli lotniska, NATO - bo nie wypowiedziało wojny sowietom, Naród - bo żądał od Prezydenta aby był Prezydentem...
A prawdziwa Narodowa Tragedia - to SKLEROZA NARODOWA!!!
Sprowadza się Nas wszystkich do poziomu bezmózgiego "przypadkowego społeczeństwa", które w błogim letargu trwało przez ostatnie 4 lata - nic nie widząc, nic nie słysząc...
A więc dla przypomnienia:
Rozmowa Roberta Mazurka "Kownacki: Prezydent jest wielkoduszny" (Dziennik.pl - sobota 18 lipca 2009 11:13):
...Sporo jest takich rzeczy. Fundamentalnie nie zgadzam się z jego praktyką działania bez żadnego planu. Sądzę, że powinny być wytyczone konkretne cele i sposoby ich realizacji. Uważam też, że prezydent powinien mieć ustalony kalendarz zajęć i jego się trzymać.(...)Teraz nie ma żadnego planowania, nic nie jest święte, wszystko jest rozedrgane i nigdy nie wiadomo, co człowieka czeka jutro. Wszystko można z dnia na dzień, z godziny na godzinę zmienić. To wprowadza tylko chaos i nerwowość. Wielokrotnie o tym panu prezydentowi mówiłem, przyjmując do wiadomości, że ma w tej kwestii inne zdanie...
A odnośnie "Prezydenckiej Akcji KATYŃ" - pisałem:
forum.gazeta.pl/forum/w,902,107697308,107718779,Troche_logiki_blagam_.html
forum.gazeta.pl/forum/w,904,107435989,107665551,Katyn_miejsce_pojednania_.html
forum.gazeta.pl/forum/w,902,107638714,107667238,Co_jest_grane_.html
A po wszystkim zwracałem uwagę na zachowanie się "mendiów" i "patryjotów":
forum.gazeta.pl/forum/w,29,109907621,110250465,Juz_znasz_odpowiedz_jak_.html
A ostatnio popełniłem:
forum.gazeta.pl/forum/w,1157,110658583,110658583,Zaklety_krag_nie_do_rozerwania.html
Wniosek jaki chcę postawić jest prosty: rozmywanie odpowiedzialności nic im nie da, nie dam z siebie zrobić kretyna, nawet jeśli ogłoszą WSZYSTKICH ŚWIĘTYCH KACZYŃSKICH - winę za Katastrofę, za śmierć tych "przypadkowych" pasażerów TU 154M, załogi i "borowików" ponosi Lech Kaczyński wraz ze swoją Kancelarią. To PiS - nikt inny powinien ponosić wszelkie koszty polityczne, społeczne i finansowe - nie Państwo Polskie. Bronić tego mogę przed każdym Sądem.
TO jest mój OSTATNI WĄTEK na tym forum. Bicie piany nie jest moim ulubionym zajęciem.