Dodaj do ulubionych

Zginęli nad Smoleńskiem

23.03.11, 16:53
Dzisiejsza publikacja:
www.fakt.pl/Tusk-Zgineli-NAD-Smolenskiem-,artykuly,99219,1.html#miniPoll
Ciekawe co Pan Premier miał na myśli.
Obserwuj wątek
    • madameblanka Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 17:06

"Tusk powiedział wtedy, że pasażerowie prezydenckiego tu-154 "zginęli nad Smoleńskiem", zamiast "w Smoleńsku".

"Po pierwsze, sztabowcy PiS mogli tych słów premiera po prostu nie zauważyć z powodu przygnębiającej atmosfery..."

Aha, czyli Tusk z powodu przygnębiającej atmosfery nie mógł się przejęzyczyć ...

Zuzka przestań...z drugiej strony, w tej mgle przekraczając magiczne 100 metrów to właściwie już byli trupami...czyli "nad" nawet pasuje;

• zuzkazuzka111 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 18:16
        > Aha, czyli Tusk z powodu przygnębiającej atmosfery nie mógł się przejęzyczyć ..

Pewnie, że mógł, gdyby to co się po tym "przejęzyczeniu" działo w "śledztwie" i raportach wyglądało inaczej...
        A tak... "zginęli nad Smoleńskiem" nabiera dosłownego znaczenia.
        • qwakacz Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 20:29
          zuzkazuzka111 napisała:

> Pewnie, że mógł, gdyby to co się po tym "przejęzyczeniu" działo w "śledztwie" i
          > raportach wyglądało inaczej...

A co się działo ? Masz pretensje że grupa "spiskowców" zamiast prawdy chciała aby raport był napisany według ich wersji zdarzeń ?
          Piszesz tak jakbyś nabrała przekonania o fałszowaniu śledztwa i wypaczonym raporcie w trakcie śledztwa a to przecież już 10 kwietnia Nasz Dziennik napisał że "Zabito prezydenta" .
          Twoja wersja raportu to wersja napisana w redakcji Naszego Dziennika już 10 kwietnia oparta właśnie nie na analizach faktów ale plotek i przejęzyczeń i różnego znaczenia słów w innych językach .
    • state.of.independence Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 18:13
      Zuzka, wiesz że wiosna się zrobiła? U mnie ptaszki dobierają się w pary, i motylki, i komary nad strumykiem, i kleszcze w krzakach, coby się rozmnożyć na chwałę Pańską.

Ja mam takiego znajomego (biedny chłopak), który wiek chrystusowy już przekroczył i podobno jeszcze ani razu w życiu nie miał okazji... hmmm... no wiesz... ku chwale Pańskiej się przyczynić. Może byście razem się zajęli zwiększaniem przyrostu naturalnego w Polsce, bo szkoda czasu na te głupoty.

• zuzkazuzka111 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 18:20
        > U mnie ptaszki dobierają się w pary

Twoje problemy seksualne mało mnie obchodzą, a już zupełnie nie pasują do tego forum.
        Zdaje się, że zakładałaś jakieś swoje prywatne forum - nie możesz tam napisać rozprawki na temat twoich pragnień i problemów?
        Nikogo to nie interesuje? A to szkoda...
        • state.of.independence Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 18:23
          Zuzia, jak się ptaszki dobierają w pary to na pewno ani problemów, ani zahamowań seksualnych nie mają. No i powinnaś od czasu do czasu wziąć z nich przykład, bo przyroda jest dziełem Boga i Jego odbiciem.

A swojego prywatnego forum ni chu... chu... nie zakładałam.
          • zuzkazuzka111 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 18:33
            Pomniku głupoty internetowej... pisz na Berdyczów.
            • state.of.independence Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 18:35
              No, widzę Zuzia, że Ty też nie czyniłaś tego, co Jahwe ludziom nakazał w Księdze Rodzaju. A szkoda, bo to miła rzecz i obecna aura całkiem temu sprzyja ;-ppp
          • tojabogdan zuzki i tak nie zwiedziesz, 23.03.11, 18:35
            jeśli twierdzi, że zakładałaś, to zakładałaś i pogódź się z tym.
            Koniec.
            Przecież to właśnie założycielka wątku wytropiła tuskowe przejęzyczenie, a nawet dla mniej doświadczonego psychoanalityka takie przejęzyczenie, pomyłka, mówi (niemal) wszystko.
            • state.of.independence Co ja zakładałam dzisiaj na siebie... 23.03.11, 18:44
              to się nie godzi przy Zuzce na głos mówić, he he :-)

Ale ja jej zwodzić nie zamierzam. Ja tylko grzecznie mówię, że wiosna się robi i że sobie można znaleźć jakąś przyjemniejszą rozrywkę niż trzymanie Tuska za język, czy inną część ciała.

No nie wiem, może Ty masz jakieś argumenty, żeby na nią wpłynąć. To przecież dla jej dobra :-)
              • zuzkazuzka111 Re: Co ja zakładałam dzisiaj na siebie... 23.03.11, 18:50
                Mnie nie obchodzi czym ty jesteś, a zwłaszcza w co jesteś ubrane.

To nie jest forum o twojej chorobie, a o śmierci 96 osób. Ty robisz z tego forum śmietnik.
                • state.of.independence Re: Co ja zakładałam dzisiaj na siebie... 23.03.11, 18:54
                  Zuzia, to Ty nie nosisz koronkowej bielizny? Idź jutro, kup sobie koniecznie coś fajnego, od razu wiosnę poczujesz. Jeśli Triumph jest na Twoją kieszeń to mogę Ci polecić.
            • igor_uk [...] 23.03.11, 18:50
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • state.of.independence Re: Tusk mial racje. 23.03.11, 18:56
                Igorek, daremny trud. Zuzka wie lepiej - Tusk kazał zestrzelić Tutkę.

A tak by the way - jaka u Ciebie pogoda? Też masz taką piękną wiosnę jak ja?
                • igor_uk Re: Tusk mial racje. 23.03.11, 19:02
                  state,ja dzis mialem + 18 i nie chmurki na niebie.Wiosna !!!!
                  A jeszcze w sobote bylem w Polsce i na Slasku trafilem w prawdziwa zime.
                  • state.of.independence Re: Tusk mial racje. 23.03.11, 19:10
                    Gdzie na Śląsku zima? Na jakim Śląsku Ty byłeś? Czy aby na pewno to było w Polsce? Bo może na ch... w Sybir Cię wywieźli a nie zauważyłeś?

U mnie wprawdzie najwyżej +10 dzisiaj było, ale jutro ma być +14. W weekend (ten co był) też mieliśmy ciepło.
                    • igor_uk Re: Tusk mial racje. 23.03.11, 19:25
                      state,to bylo w Tarnowskich Gorach .A TU masz dowod.
                      • state.of.independence Re: Tusk mial racje. 23.03.11, 19:30
                        Cuda i dziwy mi tu pokazujesz. A u mnie od dawna ani płatka śniegu nie było.
                  • tojabogdan pewnie na śląsku cieszyńskim? 23.03.11, 19:15
                    bo tak było przed kilkoma dniami.
                    Chciałem się pochwalić (przy okazji zaśmiecić forum pomnikowo-zuzeczne), że też miałem ciepło i słonecznie, ok. 16 stopni, a teraz jeszcze koło 12.
                    Ale w weekend ma być znów zimniej.
                    State, droga, nie oczekujesz chyba, że założycielka tego wątku, czyli właściwie nasza gospodyni, ma poczucie humoru, że jest w stanie się na moment rozluźnić.
                    Ona w dodatku, jak twierdzi, niczego nie twierdzi, a jedynie stawia pytania i problemy.
                    A spróbuj myśleć nie "po linii ni na bazie", a od razu oberwiesz w łeb.
                    • state.of.independence Re: pewnie na śląsku cieszyńskim? 23.03.11, 19:24
                      Ha, może u Ciebie przez weekend się ma oziębić, ale u mnie ma być ciepło. No i mam nadzieję, że się to sprawdzi.

A co do oczekiwań wobec naszej gospodyni to ja rzeczywiście chciałam, żeby się na moment rozluźniła, sprawiła sobie jakąś małą przyjemność. Bo wiesz, dzisiaj taka pogoda, że jakby mnie ktoś zaproponował choćby coś tak bzdurnego jak gwałcenie wiewiórek w parku... to bym poszła gwałcić ;-)
                    • maccard Śląsk Cieszyński w tym temacie 23.03.11, 20:59
                      Natknąłem się na kolejną aferę. Oto zuzka odkryła niechcący krwawą tajemnicę śmierci Franciszka Żwirki i Stanisława Wigury. Ponoć zginęli oni NAD Cierlickiem, na Śląsku Cieszyńskim. Oto dowód:
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,4475504.html
                      Ani chybi, ruskie ich wykończyli z zemsty za 1920 rok.
                      • state.of.independence Podejrzane... 23.03.11, 21:07
                        Tu się skrzydło oderwało w locie, tam odpadł ogon. Ruskie to jednak od stu lat mają obcykane te nadprzewodzące elektromagnesy tytanowe zakamuflowane w brzozach.
                • gat45 A ja miałam nad głową figlarną chmurkę japońską ! 23.03.11, 20:06
                  Wcale jej widać nie było, ale Uczeni twierdzili, że fruwa po tym niebieskim nad nami. Panowie Geiger ani Mueller u mnie nie rezydują, więc nie mogli potwierdzić lub kłam zadać.
        • qwakacz Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 20:36
          zuzkazuzka111 napisała:

> Twoje problemy seksualne mało mnie obchodzą,

i słusznie Zuzka że cię nie obchodzą skoro masz swoje! Ale Zuzka teoria doboru naturalnego głosi że osobniki słabe , nie przystosowane do środowiska mają kłopoty z przekazaniem cech potomstwu i dzięki temu cechy negatywne są rugowane. I to jest plus doboru naturalnego .
          • state.of.independence Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 20:42
            Aha, to ja już jej nie będę namawiała do dobierania się (w parę) do jakiegoś mężczyzny. I tak nic z tego nie będzie - taka biologia i tyle. Stąd wycofuję swoją poradę, żeby sobie Zuzka koronkową bieliznę kupiła - szkoda pieniędzy wywalać w błoto. Zwłaszcza, że z mozołem je zarabia płodząc tutaj swoje wątki.
            • gat45 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 20:49
              No nie !!! Gatunek ludzki ma to do siebie, że spółkuje poza okresami rui. Daj jej pofiglować, to nie jest tożsame z rozmnażaniem się. Niech ma i na zdrowie !
              • state.of.independence Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 20:53
                Ale ja jej figlować nie bronię, ja ją nawet namawiałam. Mam w pracy jeden ciekawy egzemplarz przechodzonego dziewica do eksperymentów dla Zuzki. Ale ona nie chce. To co ja na to poradzę?
                • gat45 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 20:54
                  Może by ich upić ? Podstępnie ?
                  • state.of.independence Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 20:58
                    Nie wiem jak Zuzka, ale ten młody człowiek to moher. Jak go upić to nie mam pojęcia.
                    • gat45 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 21:00
                      Wycieczka do zabytkowej gorzelni. To jest to. Oglądasz XIX-wieczne cuda techniki i oparami się upijasz jak ta lala. Ale trzeba poczekać na upały.
                      • state.of.independence Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 21:10
                        No nie wiem czy zabytkowa gorzelnia to jest odpowiednie miejsce. Może jakby się zabytkowy składzik wina mszalnego trafił to kolega-moher by go zwiedził.
              • qwakacz Re: Zginęli nad Smoleńskiem 24.03.11, 16:37
                A zajmiesz się tym ? Bo ja mogę ale tylko w pozycji : na lisa .
                Ma nadzije że wiesz jak to wygląda ? - kita pod siebie i w nogi !
    • qwakacz Chory artykuł pisany przez hienę ! 23.03.11, 20:21
      Jeżeli juz to zginęłi koło Smoleńska a nie : w, nad, pod Smoleńskiem .
      Ale hieny dziennikarskie zyją z pisania takich bzdur a inne hieny forumowe dbaja o to aby takie bzdury nagłaśniać . Szczególnie ostatni akapit jest idiotyczny o tym co się będzie działo w siedzibie PIS - pewnie to samo co działo się po wystąpieniu Prezesa w którym zachęcał do głosowania na Platforme Obywatelską - ciekawe przejęzyczył się ? czy wiedział że głos oddany na PO będzie głosem na zwycięzców ?
    • maccard Re: Zginęli nad Smoleńskiem 23.03.11, 20:30
      zuzkazuzka111 napisała:

> Ciekawe co Pan Premier miał na myśli.

Inny tekst -
      Ciekawe co miał na myśli Pan Prezes?

Znałem jednego widza Szkła Kontaktowego, który zginął w wypadku samochodowym. Rozumiem, że rozpoczęto już proces eliminacji.
      • qwakacz Przegiął - to podżeganie do zbrodni ! 23.03.11, 20:40
        Znam juz takie ustroje których naza kończyła się na "zyzm" które zakładały eliminację ze społeczeństwa całych grup społecznych a nawet całych ras .
      • zuzkazuzka111 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 09:38
        Zacząłeś się bać, czy co?
        Bo ani w tym twoim wpisie związku, ani sensu.
        • maccard Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 10:22
          zuzkazuzka111 napisała:

> Zacząłeś się bać, czy co?
          > Bo ani w tym twoim wpisie związku, ani sensu.

A czego nie zrozumiałaś? Wytłumaczę.
          • zuzkazuzka111 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 10:27
            > A czego nie zrozumiałaś? Wytłumaczę.

I nie dość, że czytasz wszystko co napiszę, to jeszcze masz dyżur od rana :-)
            W sumie to mi cię żal.
            • maccard Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 10:46
              zuzkazuzka111 napisała:

> > A czego nie zrozumiałaś? Wytłumaczę.
              >
              > I nie dość, że czytasz wszystko co napiszę,

Ty nie czytasz co ja napiszę. Tak sobie tylko wklepujesz posty i przypadkiem trafiasz.

> to jeszcze masz dyżur od rana :-)
              > W sumie to mi cię żal.

Ależ, zbytek troski.
              • zuzkazuzka111 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 10:50
                maccard napisał:

> Ty nie czytasz co ja napiszę. Tak sobie tylko wklepujesz posty i przypadkiem tr
                > afiasz.

Chcesz tak dalej do mnie pisać - załóż bloga. Może ci się nawet wpiszę.
                • maccard Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 10:54
                  zuzkazuzka111 napisała:

> maccard napisał:
                  >
                  > > Ty nie czytasz co ja napiszę. Tak sobie tylko wklepujesz posty i przypadk
                  > iem tr
                  > > afiasz.
                  >
                  > Chcesz tak dalej do mnie pisać - załóż bloga. Może ci się nawet wpiszę.

Ty naprawdę nie rozumiesz co czytasz...
                  • zuzkazuzka111 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 11:06
                    maccard napisał:

> zuzkazuzka111 napisała:
                    >
                    > > maccard napisał:
                    > >
                    > > > Ty nie czytasz co ja napiszę. Tak sobie tylko wklepujesz posty i pr
                    > zypadk
                    > > iem tr
                    > > > afiasz.
                    > >
                    > > Chcesz tak dalej do mnie pisać - załóż bloga. Może ci się nawet wpiszę.
                    >
                    > Ty naprawdę nie rozumiesz co czytasz...

Masz rację. Coś jeszcze?
                • yoma Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 11:27
                  Maccard, załóż bloga, zalóż bloga! Niech ci się wpisze!

:)
                  • state.of.independence Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 12:13
                    A zapłacą jej za ten wpis? Bo z dobrego serca ona się chyba tam wpisywać nie zamierza?
        • qwakacz Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 21:44
          Dla ciebie ten wpis miał by sens gdyby te słowa wypowiedził Tusk lub Komorowski. Ponieważ wypowiedziła je prezes PIS to pewnie uznajesz je za szkalowanie a autora wpisu stawiasz w jednym szeregu z Moniką Olejnik.
    • vargtimmen Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 16:07
      Zuzka!

To, akurat, wygląda na przejęzyczenie, ale ten knajacki horror pod Twoim postem jest dowodem wprost, że wszystkie ręce są na pokładzie, żeby zawszeszczeć rocznicę tragedii i rok hańby kłamstw, matactw, manipulacji, nieudolności, pozorowanej nieudolności, prawdopodobnie skrywających - bardzo korzystną dla platformersów, starej agentury i nowej rosyjskiej agentury - zbrodnię.

Jak poczytać te wszystkie chamskie i głupie posty niżej, to się chce napisać "Welcome to Agora". To forum, to swoista wizytówka tego portalu i tej ekipy.

Pozdrowienia!
      • zuzkazuzka111 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 17:17
        > To, akurat, wygląda na przejęzyczenie,

być może i tak. Ale może i nie. Brzmi to podobnie jak "Prezydent będzie gdzieś leciał" Bronka.
        Marzeniem Tuska było zostać prezydentem. Zrezygnował z tego i oddał miejsce bronkowi.
        Musieli być na 100%, że leśniczy wygra wybory.
        Gdyby Tusk i jego ekipa nie prowadzili działań związanych ze śledztwem tak, jak to obserwujemy, też bym tak myślała. Ot błąd.
        Ale oni robią wszystko, by sprawę zamieść. Opluć i zobrzydzić.

Dziadowskie nicki z tego forum idealnie wpisują się w schemat postępowania.
        Sprowadzić temat do absurdu, wyśmiać, zanudzić czytających. Wyprodukować tyle bezsensownych wpisów, by odechciewało się wchodzić na to forum i cokolwiek komentować.
        Wreszcie starać się obrażać tych co piszą. Przy aplauzie administracji.
        Masz rację: "Welcome to Agora"
        • maccard Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 18:55
          Powiedzcie szczerze zamaszyste gnoje, ale krótko TAK lub NIE. Czy przestaniecie wreszcie zabijać widzów Szkła Kontaktowego?
          • vargtimmen Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 19:50
            Spadaj, za cienki jesteś, by nas obrazić, a za ordynarny, by rozśmieszyć.
            • maccard Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 21:46
              Przeceniasz się.
              Za głupi jesteś żeby cokolwiek zrozumieć, więc próba rozśmieszania byłaby bezcelowa. Do obrażania też trzeba by uznać, że adresat zrozumie obrazę; czyli to również odpada.
              • vargtimmen Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 22:02

Pa, Azorku.
          • zuzkazuzka111 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 14.01.13, 22:54
            Pani kublik i takie parszywe słowa... jak wy do siebie pasujecie.
    • don_eugenio Re: Zginęli nad Smoleńskiem 25.03.11, 17:13
      > Ciekawe co Pan Premier miał na myśli.

zuziu kochana ,leć z tym do prokuratora ,masz dowód na spisek
      • tojabogdan wreszcie zuzuzka znalazła swego rogalskiego 25.03.11, 21:48
        tupiącego nóżką bosą, plującego miłością, wymądrzającego się, a w gruncie rzeczy psującego wszystko.
        Tutaj nie chodzi o budowanie pomników ani o pięlęgniację chorych (paranoicznych) zapatrywań na świat z jedynym, dychotomicznym jego podziałem.
        Tu chodzi o wspólną zabawę. Zabawę wokół ducha niejakiego lecha ka.
        I zuzka to rozumie, nawet podchwytuje chwilami tę konwencję, jest przy tym do bólu szczera, autentyczna, nawet jeśli też naiwna.
        Dzięki niej właśnie mamy tu możliwość spotkania się i wspólnej zabawy wokół ducha lechy ka.
        A zuzkiniegracze4caty to są nasi animatorzy. jak ich nie ma, to forum zamiera, drętwieje, staje się nudno.
        • fury11 Re: wreszcie zuzuzka znalazła swego rogalskiego 26.03.11, 21:11
          Tu chodzi o permanentne cedzenie do mózgów, że był to zamach. Pomaga w tym wydatnie niemiecki polskojęzyczny tabloid, wiarygodny niesłychanie od czasów wieloryba w Wiśle pod Warszawą
          • state.of.independence Re: wreszcie zuzuzka znalazła swego rogalskiego 26.03.11, 21:24
            Hmmm... Chciałam skomentować, że nie o cedzenie, ale szczanie do mózgów chodzi... ale zmilczę ;-)
    • zuzkazuzka111 A może jednak Pan Tusk coś wiedział więcej... n/t 06.02.12, 00:14

• maccard.3 Taki post, o północy? 06.02.12, 08:29
        Chyba web-brygadzista mocno do roboty pogonił.
        • madameblanka Re: Taki post, o północy? 06.02.12, 08:40

Nie ma zmiłuj, to robota na trzy zmiany, widocznie dziś zuzka ma na trzecią, heh
          • yoma Re: Taki post, o północy? 06.02.12, 11:55
            Zuzka się wyczerpała, odświeża watki sprzed roku.
            • gat45 Ekshumuje, chciałaś rzec ? 06.02.12, 16:52
              yoma napisała:

> Zuzka się wyczerpała, odświeża watki sprzed roku.
              • yoma Re: Ekshumuje, chciałaś rzec ? 06.02.12, 20:40
                Istotnie :)
          • marbor1 Re: Taki post, o północy? 06.02.12, 13:43
            Ja myślę, że ją kochaś nie zaspokoił, stąd te nocne zwidy.
    • rzewuski1 Re: Zginęli nad Smoleńskiem 06.02.12, 13:30
      no to macie kolejny niezbity dowód na zamach
      buhaaaaaaaaa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka