Dodaj do ulubionych

Islamabad jak Smoleńsk!

20.04.12, 22:20
Już od pierwszych chwil po katastrofie rozpoczęły się rozmaite zabiegi zaciemniające prawdę o przyczynach i przebiegu tragedii istamabulskiej. I tak:

Bez żadnych badań rozpowszechnia się wersje wydarzeń oczerniającą pilotów.
Mimo tego, że nie przeszukano jeszcze całego obszaru katastrofy bezpodstawnie przekazuje się komunikat, że "wsie pogibli".
Nie podejmuje się prób reanimacji ofiar katastrofy.
Nie rozważa się możliwości wytworzenia sztucznego deszczu, chociaż wywołanie takiego zjawiska jest możliwe przy wykorzystaniu jodku srebra rozpylonego na dużej wysokości.
Mimo tego, że maszyna została kompletnie zniszczona, a ciała pasażerów porozwywane na drobne części nie rozważa się teorii wybuchu! W sposób oczywisty przeczy to ustaleniom wybitnych specjalistów polsko-amerykańsko-australijskich, którzy już dawno stwiedzili, że wgięcia blachy i pęknięcia kadłubu na kilka części to maksymalne uszkodzenia, które mogły powstać w warunkach upadku z tak niskiej wysokości przy niskiej prękości na miękki grunt. W miarę łagodny kontakt z gruntem powinien również spowodować, że wypadek część pasażerów powinna przeżyć, natomiast ciała zabitych nie powinny być aż tak uszkodzone! Zaświadczyć o tym może nie mniej wybitny amerykański patolog!

TAK WIĘC ZAMACH!

apokryfysmolenskie.salon24.pl/410760,islamabad-jak-smolensk
Obserwuj wątek
    • absurdello Nic tak dobrze się nie reanimuje ... 20.04.12, 22:27
      jak ciało bez nóg rąk i głowy ... a coś takiego pojawiło się w zeznaniach świadków przed Zespołem Parlamentarnym ...

Ty na prawdę myślisz, że ktoś miał szansę tam przeżyć skoro w samolocie nie pozostał nawet fragment miejsca, który mógłby ochronić jakiegoś pasażera ???

Metalowy samolot rozpadł się na kawałki a ludzie zrobieni z materiału niemetalicznego mieli pozostać cali ??

Obawiam się, że ludzie sobie nie zdają sprawy co piszą, bo płaskie zdjęcia nie oddają wszystkiego ale ci co to widzieli z bliska (zeznający to przez ZP p. Macierewicza) określili to mianem totalna miazga ...
      • niegracz ponad 100g a kilkanascie osób przeżyło 20.04.12, 22:33
        absurdello napisał:

>
        > Ty na prawdę myślisz, że ktoś miał szansę tam przeżyć skoro w samolocie nie poz
        > ostał nawet fragment miejsca, który mógłby ochronić jakiegoś pasażera ???
        >
        > Metalowy samolot rozpadł się na kawałki a ludzie zrobieni z materiału niemetali
        > cznego mieli pozostać cali ??
        .
        2 lata od Smolenska
        a nie masz pojećia o fizyce katastrof\

atastrofa Boienga 747 rok 1985
        JAL lot 123

samolot uderza w zbocze góry
        ( utracił sterownosc wskutek urwania większej częsci statecznika pionowego)

na ostatnim odcinku lotu ( prob utrzymania samolotu w powietrzu)
        samolot dośc stromo nurkuje przechylony na skrzydło
        zderza się z ziemią przy predkosci ok 400 km/h

w przedniej , środkowej czesci kadłuba przeciażenia mogly byc rzedu 100g

uratowanych zostało tylko 4 osoby
        ale przezyło katatrofe zapewne kilkanascie jak wynika z relacji ocalonej która cytowała głosy jakie słyszała, wołąnia o ratunek
        niestety katastrofa wydarzyła się wieczorem w górach i uznano ze nikt sie nie uratował
        ekpipy "ratownicze" dotarły na miejsce drugiego dnia o godz. 10.45
        14 godz po katastrofie

obszerny (plik) raport
        www.mlit.go.jp/jtsb/eng-air_report/JA8119.pdf
        samolot skosił kilka hektarów lasu
        naliczono ich ok 3300 ( trzy tysiace trzysta)
        lewe skrzydło było mocno uszkodzone ale w całości

Fizyka wg Naciskowców z forum katastrofa: W czasie chodzenia, w fazie podparcia, czyli gdy stoimy na jednej nodze, kolano przenosi czterokrotny ciężar naszego ciała-przy 100 kg wynosi to aż 400 kg.[/i] Ludzie nie mający wiedzy są podatni na manipulacje mediów.
        • nsfast 3300 drzew 21.04.12, 00:22
          Oj, niegracz... Przecież na P&G miałeś przykład z kataną uderzającą po wielokroć ostrzem lub raz na płask. Naprawdę nie zrozumiałeś o co chodziło? To chyba jakaś impregnacja... Jak się nie ma głowy do prostych intuicji fizycznych to i 3300 wykładów o kowalności i naprężeniach krytycznych nie pomoże...
          • niegracz przeżywalność 21.04.12, 08:39
            nsfast napisał:

... Naprawdę nie zrozumiałeś o co chodziło?
            .
            Naprawdę nie zrozumiałeś o co chodziło?
            w takim razie załozmy ze nie dopisałem tej
            dodatkowej informacji o 3300 drzew
            • nsfast Re: przeżywalność 21.04.12, 22:59
              Nie zrozumiałeś... Mieczem samurajskim też można przeciąć tysiące drzew bambusowych, ale starczy jak ostrze będzie RAZ poprowadzone pod niewłaściwym kątem lub drzewo będzie 2 lub 3 razy grubsze niż zazwyczaj i będzie po mieczu.
      • don_eugenio Re: Nic tak dobrze się nie reanimuje ... 20.04.12, 22:34
        > Ty na prawdę myślisz, że ktoś miał szansę tam przeżyć skoro w samolocie nie poz
        > ostał nawet fragment miejsca, który mógłby ochronić jakiegoś pasażera ???

a nie wydaje Ci się że tekst autora tematu jest ironią?
      • state.of.independence Re: Nic tak dobrze się nie reanimuje ... 21.04.12, 23:11
        absurdello napisał:

> jak ciało bez nóg rąk i głowy ...

Niektórym się wydaje, że tam z wraku ludzie o własnych siłach wychodzili. W końcu na filmikach ktoś się tego dopatrzył (tych wychodzących ludzi) w 2-3 pikselach podobnego koloru.
        • maccard.3 Re: Nic tak dobrze się nie reanimuje ... 22.04.12, 12:39
          Pamiętam z jednego z filmików gdzie w dymku zamieszczono wskazówkę jakoby widac było pilota wychodzącego z silnika.
          Może przed samą katastrofą się tam schował, bo wiedział, że silniki zwykle przetrwają?
          • state.of.independence Zagadka dwóch wstrząsów wyjaśniona 22.04.12, 14:23
            maccard.3 napisał:

> Pamiętam z jednego z filmików gdzie w dymku zamieszczono wskazówkę jakoby widac
            > było pilota wychodzącego z silnika.

Może to nie pilot był, tylko bocian albo jakiś inny duży ptak? Podobno dwa wstrząsy zarejestrowano: pierwszy, jak ten bocian wpadł do silnika, a drugi - jak się skrzydłami rozpychał, żeby się wydostać. Teraz to się wszystko zgadza z tymi wstrząsami.

Jeśliby natomiast ktoś się upierał, że były trzy wstrząsy, to mam taką teorię: bocian był samicą i ze strachu ta samica złożyła w silniku jajo, a takie jajo jest duże, więc to dodatkowo potrząsnęło samolotem. Bardzo źle się stało, że do tej pory nie zbadano wraku na obecność bocianiego jaja, albo przynajmniej - jajecznicy. Powinniśmy się domagać zwrotu wraku do Polski, chociaż i tak mam wrażenie, że albo jajecznicę głodne sołdaty zjadły od razu po katastrofie, albo zdążyła przez tyle czasu spleśnieć i pożytku już z niej nie będzie ;-)
            • maccard.3 Re: Zagadka dwóch wstrząsów wyjaśniona 22.04.12, 14:30
              A może te wstrząsy nastąpiły gdy pilot trzasnął drzwiami do silnika?
              • state.of.independence Re: Zagadka dwóch wstrząsów wyjaśniona 22.04.12, 14:37
                Wiesz co, przy otwieraniu trudno trzasnąć drzwiami. Znaczyłoby to, że obaj piloci nawiali i zatrzasnęli się w silnikach. Może dlatego Rosja nie chce oddać wraku, żeby się nie wydało, że drzwi do obu silników były w momencie katastrofy zaryglowane od wewnątrz?

Ale jest jedno ale... Jakim cudem piloci na oczach generałów opuścili kokpit? Nie, to jednak wszystko przez tego bociana...
      • abmiros Re: Nic tak dobrze się nie reanimuje ... 22.04.12, 05:30
        Absurdello, sadzisz ze nsfast 20.04.12, 22:20 byl serio w tej wypowiedzi? Ja sadze, ze raczej to jest czlowiek inteligentny, z poczuciem humoru, ktory ma dobra zabawe. Zreszta nie on jeden na tym watku.
        • abmiros Re: Nic tak dobrze się nie reanimuje ... 22.04.12, 05:34
          Ja bym zreszta nie pozwolil sobie nawet na slad zartu w sytuacjach tragicznych, ale ludzie sa rozni.
          • don_eugenio Re: Nic tak dobrze się nie reanimuje ... 22.04.12, 13:37
            abmiros napisał:

> Ja bym zreszta nie pozwolil sobie nawet na slad zartu w sytuacjach tragicznych
            > , ale ludzie sa rozni.

Ile jeszcze będzie ta tragiczna sytuacja trwać? Już dwa lata mija i ciągle mam przeżywać tragedię? Tysiące ludzi straciło w tym czasie kogos bliskiego,ale tylko kilka hien cmentarnych ciągle żeruje na trupach .Ja także uważałem zachować się stosownie po katastrofie,nawet Wawel przełknąłem.I co ? W zamian słyszę od największego gnoja w naszej polityce że jestem kanalią a od największego złodzieja że nie jestem prawdziwym katolikiem.
            Ile mozna milczeć? W latach trzydziestych w Niemczech ,taki sam psychol i gnojek jak Kaczyński także miał trupa (wessela bodaj),także latał z pochodniami ,także pokazywał kto jest prawdziwym Niemcem. A rozsądna i rozumna część Niemców z wyższością milczała .Wiemy jak to się skończyło.
            Dziś na naszych oczach rodzi się faszyzm - i już nie ludzie go powstrzymują,powstrzymuje go to że wyższy jest stopień wykształcenia i jest internet....ale jak długo jeszcze?
            Co się stanie jak ostry kryzys zapuka do tego kraju? Wygra demagogia czy rozsądek?
            • state.of.independence Re: Nic tak dobrze się nie reanimuje ... 22.04.12, 14:33
              Tu nawet nie chodzi o tragiczną sytuację, która rzeczywiście potrząsnęła całą Polską wkrótce po katastrofie. Tu chodzi o to, że na fundamencie tej katastrofy Kaczyński i jego świta budują swoją własną polityczną hucpę.

Jak na to patrzy ktoś przynajmniej średnio rozgarnięty to już sam nie wie, czy się śmiać, czy płakać z tego wszystkiego. A niestety śmiech jest w takich sytuacjach naturalnym i najprostszym mechanizmem rozładowania tego typu dysonansu poznawczego. Można się od niego powstrzymywać, ale w jednych taka tama pęka wcześniej, w innych później.
              • don_eugenio Re: Nic tak dobrze się nie reanimuje ... 22.04.12, 14:51
                state.of.independence napisała:
                >Można się od niego powstrzymywać, ale w jednych taka tama pę
                > ka wcześniej, w innych później.

I jesteś pewna że jak tama pęknie to nurt popłynie w oczekiwanym przez Ciebie kierunku?
                • state.of.independence Re: Nic tak dobrze się nie reanimuje ... 22.04.12, 14:57
                  Jaki tam oczekiwany kierunek, a tym bardziej oczekiwany przeze mnie? Ja tylko stwierdzam to, co psychologia już dawno odkryła.

Pytanie należy jednak postawić inaczej, czyli ilu my mamy w Polsce tych przynajmniej średnio rozgarniętych, żeby tama u nich pękła. Ja akurat w swoim otoczeniu mam samych ludzi inteligentnych i nie znam nikogo, kto by żył ta katastrofą i tropił zamachy. Ale ja nie mieszkam w "stolycy" i tu u mnie są zupełnie inne priorytety niż marsze z wieńcami, pochodniami czy namiotem.
                  • don_eugenio I tak właśnie zrodził się faszyzm.... 22.04.12, 15:04
                    75% Niemców(wtedy) też miało inne priorytety niż marsze z pochodniami,czczenie zamordowanego(?) Wessela i ściganie Żydów.
                    A potem się zdziwili....
                    • state.of.independence Re: I tak właśnie zrodził się faszyzm.... 22.04.12, 15:18
                      No nie żartuj, przecież Kaczyński i tak politycznie jest skończony, a w każdym razie się bardzo o to prosi. Trudno porównywać go do Hitlera, który w tamtych czasach był człowiekiem jeszcze dosyć młodym i był przez pewne środowiska promowany, jako osoba potencjalnie zdolna wyciągnąć Niemcy z głębokiego kryzysu gospodarczego. Spróbuj w ten sposób wypromować Kaczyńskiego, to usłyszysz śmiech na sali. Chyba nie wszyscy jeszcze pozapominali, jak się ślicznie spisał jako premier.
                      • don_eugenio Re: I tak właśnie zrodził się faszyzm.... 22.04.12, 15:34

> No nie żartuj, przecież Kaczyński i tak politycznie jest skończony...

Jesteś pewna? A jak rzeczywiście przyjdzie ostry kryzys .taki jak w Grecji i ludzie wyjdą na ulicę?Co wtedy będą chcieli? Chleba czy krwi?
                        • state.of.independence Re: I tak właśnie zrodził się faszyzm.... 22.04.12, 15:50
                          Jakoś nie widzę tych milionów żądnych krwi, podążających pod sztandarem Kaczyńskiego. Poza tym, kto mieczem wojuje, od miecza ginie, więc nie wiadomo, czy by się to na nim nie skupiło. Weź pod uwagę, że dobry materiał na fuhrera to jest świeża krew, ktoś nowy, kto za sobą porwie tłumy. A Kaczyńskiego już się wszyscy naoglądali.
                        • nsfast Re: I tak właśnie zrodził się faszyzm.... 22.04.12, 15:52
                          Jak przyjdzie kryzys to będzie więcej chętnych do tego by go wykorzystać. Lewica, Palikot...
                          • state.of.independence Re: I tak właśnie zrodził się faszyzm.... 22.04.12, 16:03
                            Ostatecznie swoją nieudolność pokazują własnie partie prawicowe, więc lewica mogłaby sporo na takim kryzysie ugrać dla siebie. To bardzo prawdopodobny scenariusz, tak na mój rozum.
                          • don_eugenio Re: I tak właśnie zrodził się faszyzm.... 22.04.12, 17:00
                            nsfast napisał:

> Jak przyjdzie kryzys to będzie więcej chętnych do tego by go wykorzystać. Lewic
                            > a, Palikot...

tak ,ale oni w miarę spokojny i demokratyczny sposób będą chcieli dojść do władzy.
                            I w demokratyczny sposób rządzić.
                            Danton i Robespierre także stali na początku po jednej stronie barykady.Ale to jednak rozsądny Danton wpierw położył głowę pod gilotynę a krwiopijca Robespierre tryumfował.
                            • state.of.independence Re: I tak właśnie zrodził się faszyzm.... 22.04.12, 17:16
                              Nie no, nie mieszaj dwóch spraw. Sam zacząłeś na temat, co by było gdyby przyszedł ostry kryzys i ludzie wyszliby na ulicę. Z pewnością Lewica nie bawiłaby się wtedy w grzeczniutkie i spokojne dochodzenie do władzy, bo w ciągu trzech dni zarąbałby im tę władzę sprzed nosa Palikot.

A że teraz tacy grzeczniutcy jak szare myszki i uładzeni... Teraz jeszcze być może nie czas na pokazanie pazurów. Jakbyś się bliżej przyjrzał osobie Napieralskiego to doszedłbyś szybko do wniosku, że on trochę gra na potrzebę chwili, ale gdyby czasy się zmieniły - bez trudu wcieliłby się w jakąś inną rolę. Ambicji z pewnością mu nie brakuje, bo inaczej nie startowałby w wyborach prezydenckich. Po nim się można wszystkiego spodziewać, chociaż wiele osób nie zdaje sobie z tego sprawy.
                              • don_eugenio Re: I tak właśnie zrodził się faszyzm.... 22.04.12, 17:26

> Nie no, nie mieszaj dwóch spraw.

Ja uważam że nie należy żyć historią ,jednak wnioski wyciągać i owszem.
                                Ale zostawmy już to.Mam nadzieję że nie będą musiał krakać: -a nie mówiłem!
                                Miłego popołudnia niedzielnego życzę :)
                      • nsfast Re: I tak właśnie zrodził się faszyzm.... 22.04.12, 15:57
                        Nie tylko Kaczyński. W kontekście wczorajszego marszu warto zobaczyć jak finansowo stoją "niezależne" media. Zarówno Rydzyk jak i Sakiewicz to niemal bankruci - jak się nie przytulą do państwowego finansowania to tyle ich będzie... To już nie te czasy kiedy RM było potęgą, choć wielu chciałoby żebyśmy tak myśleli.

www.finanse.senior.pl/98,0,Ojciec-Dyrektor-w-finansowych-tarapatach,14242.html
                        www.wirtualnemedia.pl/artykul/coraz-mniejsza-sprzedaz-gw-slabo-gazeta-polska-codziennie
                        Nakład 113tys, sprzedaż 26tys. Ktoś tu chyba leży na katafalku...
                        • state.of.independence Re: I tak właśnie zrodził się faszyzm.... 22.04.12, 16:10
                          Ależ ja jestem tego wszystkiego świadoma i dlatego tak niezłomnie bronię tezy, że Kaczyński jest skończony. Że nie on jeden? Nieszczęścia chodzą parami, cóż w tym dziwnego?

A tak serio: kimże jest dzisiaj Rydzyk z jego RM, telewizją Trwam i tym podobnymi rzeczami? Dzisiaj jest już nikim. Na początku ludzie to kupili, to były inne społeczne oczekiwania i nadzieje, inna mentalność. Teraz wszystko się pozmieniało i z wyjątkiem paru emerytów i mlodych nawiedzonych - nikt tego nie potrzebuje.
                    • propisone Re: I tak właśnie zrodził się faszyzm.... 23.04.12, 20:14
                      don_eugenio napisał:

> 75% Niemców(wtedy) też miało inne priorytety niż marsze z pochodniami,czczenie
                      > zamordowanego(?) Wessela i ściganie Żydów.
                      > A potem się zdziwili....

Zdziwić to się można po przeczytaniu takiego artykułu:

wyborcza.pl/1,75248,11536818,Bijatyka_na_ulicach_Katowic__Policja_zatrzymala_108.html#ixzz1s5JBrAjz
                      Antyfaszyści biją faszystów!!!!
            • abmiros Reaguje na: don_eugenio 22.04.12, 13:37 23.04.12, 17:17
              Zgadzam sie z Toba w tym co piszesz w tym poscie.
    • madameblanka Re: Islamabad jak Smoleńsk! 21.04.12, 08:44

Policja z Islamabadu uczy się od Sikorskiego, ....również chwilę po katastrofie stwierdziła że nikt nie przeżył. Skąd, no skąd oni to wiedzieli!!!! Pewnie mieli już przygotowaną odpowiednią ilość trumien, heh

Tak więc, kolejny argument za zamachem:)
      • rzewuski1 znowu Ruskie, to rozumiem 22.04.12, 20:44
        ale Tusk i Sikorski przesadzają
        co maja do Pakistańczyków?
        odcinam się od Tuska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka