Dodaj do ulubionych

odwiedziny

23.01.02, 12:04
I bylam w Walczu. Zastanawiam sie jakie sa odczucia innych, ktorzy po dluzszej
nieobecnosci zagladaja do dawnego miasta.
Mnie zdziwilo wiele rzeczy, ale najbardziej zachownie niby przyszlosci narodu,
czyli mlodych ludzi, do ktorych w koncu tez sie zaliczam. Patrzac na czastke
mlodocianego spoleczenstwa przerazilo mnie ich podejscie do zycia, tzn zyc
latwo, szybko, nie patrzec na innych, wymagac od zycia przede wszystkim
pieniedzy, nie dawac nic z siebie...jejku nie mowie ze wszyscy tak postepuja,
bo to by bylo niesprawiedliwoscia z mojej strony...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ka Re: odwiedziny IP: 195.116.167.* 23.01.02, 15:39
      Ludzie są wszędzie tacy sami, czy w Wałczu czy gdzie indziej.Całe społeczeństwo
      ma do życia konsumpcyjne podejście więc nie ma co się dziwić.
      Myślę, że nie ma co patrzeć się na innych tylko zmieniać swoją postawę do życia.
      • konstancja Re: odwiedziny 23.01.02, 19:53
        Masz racje Sloneczko, ale oprocz zmiany wlasnej postawy nie mozna byc nieczulym
        na to co jest wokol. Nalezy nie tylko o tym mowic ale i szukac wyjsc by to
        zmienic...
        • Gość: Ka Re: odwiedziny IP: 195.116.167.* 23.01.02, 22:20
          Nie wiem jak chcesz zmienić innych ludzi. Tego nie da sie zrobić. Możesz tylko
          narzekać "o jacy ci ludzie są źli".Tu jesteś niestety bezsilna. Należy zmieniać
          siebie, tak uważam, innych sie nie da. Co Ci z tego że widzisz zło tego świata.
          Możesz mówić, że ludzie są źli, ale sama najpierw daj przykład jakie należy
          żyć. Co możesz zrobić by ludzie byli lepsi?
          Pozdrawiam.
          • Gość: tryb Re: odwiedziny IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 24.01.02, 18:41
            Tez bylem niedawno w Walczu. I rozumiem tych ludzi. Jesli wokol nie ma parcy, a
            nawet jak jest to za kilkaset zlotych, to o czym oni maja myslec, jak nie o tym
            jak przezyc. W szkole nas uczyli pieknego idealizmu a zycie jest, niestety
            brutalne. Dlatego ciesze sie, ze nie musialem dalej mieszkac w Walczu, tam
            gdzie jestem mozliwosci sa o niebo wieksze. Oczywiscie tez idzie ciezka walka o
            zycie, ale pozostaje jeszcze czas na cos dodatkowego,
            • Gość: Ka Re: odwiedziny IP: 195.116.167.* 24.01.02, 19:31
              Całkowicie się z Tobą zgadzam i też się cieszę, że już nie mieszkam w Wałczu.
              Wałcz to fajne miasto i ma piękne okolice, warto tu przyjeżdżać na wakacje, ale
              nie mieszkać.
              • Gość: waldek Re: odwiedziny IP: *.arach.net.au 26.01.02, 12:42
                A dlaczego nie mieszkac???
                Mozliwosci nalezy szukac tam....gdzie nic sie nie dzieje,
                bo to znaczy ze nie ma wielkiej konkurencji.
                A miasteczko naprawde ladne i co ????
                Tylko narzekania ze nic sie nie dzieje i ludzie sa zli ????
                • Gość: tryb Re: odwiedziny IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 26.01.02, 19:36
                  ja nie mowie, ze ludzie sa zli, lecz warunki w jakich zyja. Niestety takie
                  miasteczka jak Walcz nie maja wielu szans. Raczej skazane sa na wegetacje.
                  Ja Walcz tez bardzo lubie i chetnie tu przyjezdzam, ale...
                  • Gość: Ka i As Re: odwiedziny IP: 195.116.167.* 26.01.02, 23:44
                    Całkowicie się z Tobą zgadzamy
                    • Gość: waldek Re: odwiedziny IP: *.arach.net.au 27.01.02, 14:44
                      Chyba sie troche nie zrozumielismy.
                      A kto stwarza warunki do zycia ,jak nie ludzie ktorzy tam mieszkaja????
                      Chodzilo mi o apatie i chec ucieczki ktora ogarnia Was wszystkich .
                      Wiec po co piekne slowa ze "soba mozna byc wszedzie" ????????
                      • Gość: Ka i As Re: odwiedziny IP: 195.116.167.* 27.01.02, 21:32
                        Wszędzie można byc sobą, ale nikt nikogo nie zmusza żeby, był sobą w Wałczu. W
                        końcu możesz być kimś innym np. batmanem. (tu oczywiście żartuję).
                        • Gość: waldek Re: odwiedziny IP: *.arach.net.au 28.01.02, 08:48
                          Moze jestem zbyt ograniczony albo malo rozgarniety,
                          ale ciagle nie rozumie Waszych problemow.
                          Wiec jak to jest ?
                          Dlaczego w Walczu trzeba sie "zmuszac" zeby byc soba?
                          Pewnie ze nikt nikogo nie zmusza ,ale bez zmuszania czy ze zmuszaniem,
                          zawsze jestesmy tylko soba,a reszta to zwykle proby szukania wytlumaczen
                          dlaczego jest inaczej niz chcemy zeby bylo.
                          • Gość: ka Re: odwiedziny IP: 195.116.167.* 28.01.02, 16:27
                            Masz rację, że się nie rozumiemy. To są takie wypociny umysłu.
                            Skończmy ten temat, bo robi się nudno. Zacznijmy coś innego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka