bozena73 03.03.11, 15:20 NIe dbamy o diete dzisiaj! Jemy paczki - najlepsze sa w Syrenie na Greenpoincie.wiec jesli jestescie gdzies w poblizu, koniecznie musicie sie skusic przynajmniej na jednego! Smacznego! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta05 Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 15:41 bozena73 napisała: > NIe dbamy o diete dzisiaj! Jemy paczki - najlepsze sa w Syrenie na Greenpoincie > .wiec jesli jestescie gdzies w poblizu, koniecznie musicie sie skusic przynajmn > iej na jednego! Smacznego! niestety nie bede w poblizu...wielka szkoda bo mam wielka ochote na paczka!!! Odpowiedz Link
miskidomleka Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 16:29 W moim supermarkecie od paru dni leżą białe pudełka z dużym czerwonym napisem PĄCZKI. W środku coś, co wygląda na pączki. Jakieś napisy odwołujące się do Polski. Ale uwaga - dodatkowa naklejka na pudełku, jak również karteczka z ceną na półce, głoszą Bavarian paczki! Może czas na protest ambasady i zbieranie podpisów przez Fundację Kościuszkowską? ;-) Odpowiedz Link
staua Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 16:59 To znaczy, że mają w środku Bavarian creme, a nie dżem - czyli nie typowe polskie pączki (może zweryfikuj to, bo ja tylko tak intepretuję tę informację, być może błędnie). To może i ja dziś zjem pączka... Nie jadłam śniadania, bo zaspałam i jestem strasznie głodna! Odpowiedz Link
miskidomleka Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 21:19 staua napisała: > To znaczy, że mają w środku Bavarian creme, a nie dżem - czyli nie typowe polsk > ie pączki (może zweryfikuj to, bo ja tylko tak intepretuję tę informację, być m > oże błędnie). Może masz rację, ale nie będę weryfikował, bo one wyglądały jakby już trochę leżały w tym pudełku, i nie kupiłem. Odpowiedz Link
ewap_mama_alexa Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 17:20 Co pare lat zdarza mi sie nie oprzec tym kuszacym czerwonym napisom i kupuje paczki w Krogerze. Tym razem - oprocz dekorowanych niebieskim i zielonym lukrem - byly paczki z nadzieniem jagodowym, jablkowym, malinowym i z kremem. Daleko im do prawdziwych paczkow, choc nieco lepsze sa niz przecietne doughnats. W przyszlym roku mam nadzieje pamietac, ze to jednak wyrob paczkopodobny... U nas dzis beda faworki :) Odpowiedz Link
staua Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 17:40 W polskim sklepie na Rockville Pike pączki (klasyczne, z dżemem) są cały czas. Ale ja się oparłam i jednak zjadłam owsianke ;-) Odpowiedz Link
inletka Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 19:56 > Może czas na protest ambasady i zbieranie podpisów przez Fundację Kościuszkowsk > ą? ;-) > Im bym darowala, ale jak mi sie skojarzylo z bawarka to odechcialo mi sie jesc tego drugiego paczka (z dzemem sliwkowym). Odpowiedz Link
jaga_nj Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 20:37 Uwielbiam paczki ale nie po drodze mi dzisiaj do polskiego sklepu. Z diety jednak nici bo wlasnie jem pawelka do kawusi. Za nic silnej woli a lato tuz tuz... Odpowiedz Link
beatamc Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 21:10 zjadlam dwa, zagryzlam je ciastem delicjowym ha! Pycha! Odpowiedz Link
inka26 Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 21:22 My bedziemy smazyc, ale dopiero w weekend... Odpowiedz Link
skibunny Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 21:54 nie dajcie sie nabrac na male paczuszki z Syreny: nie maja nadzienia!!! :) Odpowiedz Link
klaudona Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 21:55 o to cos dla mnie, bo ja nie lubie nadzienia, gdzie je mozna kupic? Odpowiedz Link
skibunny Klaudona 04.03.11, 01:51 klaudona napisała: > o to cos dla mnie, bo ja nie lubie nadzienia, gdzie je mozna kupic? w piekarni Syreny na Greenpoincie; dobry rozmiar:) tak z polowe normalnego; tylko ze ja uwielbiam konfiture z rozy w paczku:) mniam Odpowiedz Link
edytkus Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 04.03.11, 06:27 jaga_nj napisała: > Uwielbiam paczki ale nie po drodze mi dzisiaj do polskiego sklepu. Jesli myslalas o Sawie to nie masz co zalowac, dzemu na rozmiar paznokcia, a same paczki - chociaz kupione na lunch - byly nieswieze: suche, bezsmakowe, z masowo odpadajacym lukrem. Odpowiedz Link
nanuk24 Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 04.03.11, 00:02 Ok,godzine temu wrocilam do domu z paczkami, zjadlam juz 4 i mam ochote na jeszcze, ale brac piatego mi jednak glupio. Odpowiedz Link
klaudona Smieszna scenka z wczoraj 04.03.11, 14:52 Mojemu 4-latkow dalam kawalek pączka mowiac: -Pączek na deser w nagrode za ladnie zjedzony obiad. Synek przygladal sie z niewyrazna mina i bez zachwytu. -Bączek z pupki? -Nie to p-pączek a nie b-bączek. Najwyrazniej nie widzial roznicy w wymowie i nadal dopytywal sie: -Bączek? W tym samym czesie moja 18 miesieczna corka na haslo "pączek" biegala trzymajac sie za pupe i krzyczac: -Bączek, bączek! Tak nam minal Tlusty Czwartek :-D Odpowiedz Link