Dodaj do ulubionych

Tlusty Czwartek dzisiaj!!!

03.03.11, 15:20
NIe dbamy o diete dzisiaj! Jemy paczki - najlepsze sa w Syrenie na Greenpoincie.wiec jesli jestescie gdzies w poblizu, koniecznie musicie sie skusic przynajmniej na jednego! Smacznego!
Obserwuj wątek
    • aneta05 Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 15:41
      bozena73 napisała:

> NIe dbamy o diete dzisiaj! Jemy paczki - najlepsze sa w Syrenie na Greenpoincie
      > .wiec jesli jestescie gdzies w poblizu, koniecznie musicie sie skusic przynajmn
      > iej na jednego! Smacznego!

niestety nie bede w poblizu...wielka szkoda bo mam wielka ochote na paczka!!!
    • miskidomleka Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 16:29
      W moim supermarkecie od paru dni leżą białe pudełka z dużym czerwonym napisem PĄCZKI. W środku coś, co wygląda na pączki. Jakieś napisy odwołujące się do Polski.

Ale uwaga - dodatkowa naklejka na pudełku, jak również karteczka z ceną na półce, głoszą Bavarian paczki!

Może czas na protest ambasady i zbieranie podpisów przez Fundację Kościuszkowską? ;-)
      • staua Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 16:59
        To znaczy, że mają w środku Bavarian creme, a nie dżem - czyli nie typowe polskie pączki (może zweryfikuj to, bo ja tylko tak intepretuję tę informację, być może błędnie).
        To może i ja dziś zjem pączka... Nie jadłam śniadania, bo zaspałam i jestem strasznie głodna!
        • miskidomleka Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 21:19
          staua napisała:

> To znaczy, że mają w środku Bavarian creme, a nie dżem - czyli nie typowe polsk
          > ie pączki (może zweryfikuj to, bo ja tylko tak intepretuję tę informację, być m
          > oże błędnie).

Może masz rację, ale nie będę weryfikował, bo one wyglądały jakby już trochę leżały w tym pudełku, i nie kupiłem.
      • ewap_mama_alexa Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 17:20
        Co pare lat zdarza mi sie nie oprzec tym kuszacym czerwonym napisom i kupuje paczki w Krogerze. Tym razem - oprocz dekorowanych niebieskim i zielonym lukrem - byly paczki z nadzieniem jagodowym, jablkowym, malinowym i z kremem. Daleko im do prawdziwych paczkow, choc nieco lepsze sa niz przecietne doughnats. W przyszlym roku mam nadzieje pamietac, ze to jednak wyrob paczkopodobny... U nas dzis beda faworki :)
        • staua Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 17:40
          W polskim sklepie na Rockville Pike pączki (klasyczne, z dżemem) są cały czas.
          Ale ja się oparłam i jednak zjadłam owsianke ;-)
      • inletka Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 19:56
        > Może czas na protest ambasady i zbieranie podpisów przez Fundację Kościuszkowsk
        > ą? ;-)
        >

Im bym darowala, ale jak mi sie skojarzylo z bawarka to odechcialo mi sie jesc tego drugiego paczka (z dzemem sliwkowym).
        • jaga_nj Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 20:37
          Uwielbiam paczki ale nie po drodze mi dzisiaj do polskiego sklepu. Z diety jednak nici bo wlasnie jem pawelka do kawusi. Za nic silnej woli a lato tuz tuz...
          • beatamc Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 21:10
            zjadlam dwa, zagryzlam je ciastem delicjowym ha! Pycha!
            • inka26 Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 21:22
              My bedziemy smazyc, ale dopiero w weekend...
              • skibunny Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 21:54
                nie dajcie sie nabrac na male paczuszki z Syreny: nie maja nadzienia!!!
                :)
                • klaudona Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 03.03.11, 21:55
                  o to cos dla mnie, bo ja nie lubie nadzienia, gdzie je mozna kupic?
                  • skibunny Klaudona 04.03.11, 01:51
                    klaudona napisała:

> o to cos dla mnie, bo ja nie lubie nadzienia, gdzie je mozna kupic?
                    w piekarni Syreny na Greenpoincie; dobry rozmiar:) tak z polowe normalnego;
                    tylko ze ja uwielbiam konfiture z rozy w paczku:)
                    mniam
          • edytkus Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 04.03.11, 06:27
            jaga_nj napisała:

> Uwielbiam paczki ale nie po drodze mi dzisiaj do polskiego sklepu.

Jesli myslalas o Sawie to nie masz co zalowac, dzemu na rozmiar paznokcia, a same paczki - chociaz kupione na lunch - byly nieswieze: suche, bezsmakowe, z masowo odpadajacym lukrem.
    • nanuk24 Re: Tlusty Czwartek dzisiaj!!! 04.03.11, 00:02
      Ok,godzine temu wrocilam do domu z paczkami, zjadlam juz 4 i mam ochote na jeszcze, ale brac piatego mi jednak glupio.
    • klaudona Smieszna scenka z wczoraj 04.03.11, 14:52
      Mojemu 4-latkow dalam kawalek pączka mowiac:
      -Pączek na deser w nagrode za ladnie zjedzony obiad.
      Synek przygladal sie z niewyrazna mina i bez zachwytu.
      -Bączek z pupki?
      -Nie to p-pączek a nie b-bączek.
      Najwyrazniej nie widzial roznicy w wymowie i nadal dopytywal sie:
      -Bączek?
      W tym samym czesie moja 18 miesieczna corka na haslo "pączek" biegala trzymajac sie za pupe i krzyczac:
      -Bączek, bączek!
      Tak nam minal Tlusty Czwartek :-D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka