emigrant_ka 27.03.11, 22:45 Witam:) Czy ktos z Was wybiera sie na" Festiwal Kwitnacych Wisni" do Washington DC?:) A moze ktos byl i ma jakies pomocne wskazowki:?:) emigrant_ka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miskidomleka Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 28.03.11, 00:04 Wybierz się nie w weekend. Bo w weekend to będzie wyglądać jak na ostatnim zdjęciu tutaj: sporothrix.wordpress.com/2009/04/04/cherry-blossom-festival/ Z drugiej strony, w dni powszednie też za luźno w Waszyngtonie nie jest... Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 28.03.11, 00:14 Dziekuje za zdjecia, wyglada "kwitnaco", mam nadzieje, ze do przyszlej niedzieli jeszcze tak zostanie:) Bede tam niedziela/poniedzialek/wtorek Oby pogoda dopisala, to nie straszne mi tlumy:)) emigrant_ka www.pbase.com/turystka Odpowiedz Link
tamsin Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 28.03.11, 00:53 moja wskazowka jest taka, ze uzywaj tylko i wylacznie metra bo szukanie parkingu w DC to stracony czas. Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 28.03.11, 01:47 Dziekuje, bardzo cenna, tylko gdzie wtedy zostawic auto?:) emigrant_ka Odpowiedz Link
tamsin Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 28.03.11, 02:14 my zostawialismy samochod w hotelowym parkingu, ktory nawiasem mowiac byl "tylko" $20/dzien. Poruszalismy sie metrem i piechota, nigdy sie tak nie nachodzilam jak w DC, ale musze powiedziec ze metro w DC jest wspaniale, w dodatku stacja metra byla w podziemiu naszego hotelu. Raz wybralismy sie samochodem i dodam, ze przy tlumach na ulicach, znalezienie platnego parkingu w garazu tez graniczylo z cudem, czesto byly one bardzo niskie (5.7ft!!) a nasz samochod ma ponad 6 ft wysokosci, wiec nie bylo mowy o wjezdzie. Odpowiedz Link
miskidomleka Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 28.03.11, 01:47 tamsin napisała: > moja wskazowka jest taka, ze uzywaj tylko i wylacznie metra bo szukanie parking > u w DC to stracony czas. Jak się jest gotowym zapłacić za parking pod budynkiem, to nie jest tak źle. Na ulicy rzeczywiście tragedia, poza tym trzeba uważać na znaki, na ulice z parkometrami na których w pewnych godzinach nie wolno parkować. Metro jest dobrym pomysłem, choć najbliższe stacje są dobry spacerek od Tidal Basin, gdzie są drzewka (parkingi pod budynkami są nie bliżej). Normalnie poleciłbym www.dccirculator.com/ ale właśnie widzę, że linię jeżdząca wokół National Mall zawiesili... Odpowiedz Link
staua Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 28.03.11, 04:45 Byłam w zeszłym roku, bo mąż mnie zaciągnął. Nienawidzę tłumów, więc nigdy więcej (drugi taki widziałam na paradzie z okazji dnia Św. Patryka w Dorchester w Bostonie, też mężowska zachcianka). W tym roku obejrzę sobie kwitnące wiśnie tutaj: www.notfortourists.com/LD.aspx/Washington-DC/Events/Kenwood-Cherry-Blossoms chevychase.patch.com/events/kenwood-cherry-blossoms-and-spring-flowers-walk Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 29.03.11, 00:47 Dziekuje za wskazowki, napewno tam tez podjade :) emigrant_ka Odpowiedz Link
mjermak Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 28.03.11, 17:45 My co roku jezdzimy w niedziele ale bardzo wczesnie rano tak, zeby byc na miejscu przed 8 rano (wiem, extremum) i jemy sobie sniadanko na trawie, lazimy na wyspe Roosevelta i wracamy do domu zanim pojawia sie tlumy. Owszem nawet juz o tej 8 jest troche ludzi ale mozna znalezc miejsce do prakowania i da sie zrobic przyzwoite zdjecia. Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 29.03.11, 00:45 Wlasnie tez tak planuje, gdzie wtedy parkujecie?:) emigrant_ka Odpowiedz Link
miskidomleka Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 29.03.11, 03:50 Ja bym miał jeszcze porady dla przylatujących samolotami, ale rozumiem, że będziesz przyjeżdżać samochodem? Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 29.03.11, 04:06 Tak, zdecydowalam sie na samochod, poniewaz chce jeszcze zahaczyc o Shenandoah National Park, Great Falls Park i pomedytowac na pustych plazach w Outer Banks:) emigrant_ka Odpowiedz Link
magdziol18 Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 30.03.11, 17:34 miejsca do parkowania sa jasno oznaczone, na pewno znajdziesz Zosia 20.XI.2005 Ania 22.XI.2008 Max 12.VII.2010 Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: Cherry Blossom Festival -Washington DC 05.04.11, 09:25 Mimo tlumow, warto bylo....Washington DV kwitnie imponujaco:) Tu kilka zdjec na biezaco, wiecej po powrocie: www.pbase.com/turystka/washington_dc Ps. Staua, w Kenwood tez bylam, tam niestety tez tlumy, a do tego waziutkie uliczki i zero parkingu:( Dziekuje za namiary:) emigrant_ka Odpowiedz Link
leosi Re: Cherry Blossom Festival -Newark-NJ 11.04.11, 14:03 Bylismy w Washington DC na Kwitnacych wisniach- tlumy ludzi ze nawet zdjecia zrobic nie mozna ?/ zapomnij o zaparkowanie samochodu. Skorzystalismy z autobusiku dowozacego ludzi do parku - co z tego ze jedzie jak smierdzi spalinami i sie stoi w korku. Tam nie byly tlumy tylko tabuny ludzi przewalajace sie po alejkach parkowych. Natomiast w Newarku Odpowiedz Link
miskidomleka Re: Cherry Blossom Festival -Newark-NJ 11.04.11, 15:51 >Natomiast w Newarku Odpowiedz Link
tamsin Re: Cherry Blossom Festival -Newark-NJ 11.04.11, 22:20 no popatrz, a ja myslalam ze Newark to armpit taki, ze bez pelnego uzbrojenia lepiej nie wjezdzac. Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: Cherry Blossom Festival -Newark-NJ 12.04.11, 00:56 Ja wrocilam bardzo zadowolona:) Pojechalam tam rano, znalazlam bez problemu parking na ulicy, blisko Tide Basin, obeszlam dookola, nawdychalam sie zapachu, nacieszylam oczy kolorami kwitnacych drzew i krzewow, porobilam troche zdjec:) Pozniej dojechali znajomi, wtedy razem juz relaksujaco obeszlismy znow Tade Basin dookola, juz bylo "troche ciasniej" popoludniu...ale w sumie, co mi tlumy straszne, jak TAKIE widoki dookola;)) Przy okazji odwiedzilam tez Great Falls Park: www.pbase.com/turystka/great_falls_park_virginia Wrocilam przez Shenandoah National Park: www.pbase.com/turystka/shenandoah_national_park_virginia Wrocilam zadowolona, zrelaksowana i nasycona kolorami wiosny:)) emigrant_ka Odpowiedz Link
miskidomleka Re: Cherry Blossom Festival -Newark-NJ 12.04.11, 03:26 emigrant_ka napisała: > Przy okazji odwiedzilam tez Great Falls Park: > rel="nofollow">www.pbase.com/turystka/great_falls_park_virginia Fajnie, widzę że dzięki niedawnym deszczom sporo wody było! Bo czasem jak się pojedzie to ledwie coś ciurka. A kajakarzy zjeżdżających po wodospadach nie było? A z miasta do Great Falls którędy jechałas? Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: Cherry Blossom Festival -Newark-NJ 12.04.11, 03:49 Nocowalam w Sheraton Herndon Dulles Airport Hotel , stamtad rano pojechalam do Great Falls,[niestety kajakarzy nie widzialam, ale bylo bardzo wcesnie, natomiast sporo grup z plecakami na calodniowa wedrowke] a z parku dopiero do centrum, pierwsze moje zalozenie bylo, dojechac do East Potomac Park, bo wyczytalam, ze tam sa parkingi, ale pozamykane ulice wyprowadzily mnie na E streat i 17th, tam znalazlam parking :) emigrant_ka Odpowiedz Link
miskidomleka Re: Cherry Blossom Festival -Newark-NJ 12.04.11, 05:31 Pytam o drogę z miast do GF (czy z GF do miasta, wszystko jedno), bo tam jest bardzo ładna kręta droga Georgetown Pike którą warto jechać między GF a Capital Beltway. Odpowiedz Link
emigrant_ka Re: Cherry Blossom Festival -Newark-NJ 12.04.11, 13:03 Wlasnie po Georgetown Pike jechalam:) enigrant_ka Odpowiedz Link