Dodaj do ulubionych

Wygodna sofa sleeper poszukiwana!

25.04.11, 18:57
Poszukuje wygodnej sofy sleeper. Ponoc "American Leather" maja najlepsze ale kosztuja ok $3000. Ja szukam czegos w bardziej rozsadnej cenie. Mam rozkladana kanape "Natuzzi" ale jest bardzo niewygodna. Czuje po kosciach, ze tesciowie wkrotce nas odwiedza i pewnie zabawia z 2 miesiace. Chcialabym zeby sie wysypiali bo z niewyspanymi tesciami moze byc kiepsko :) Mozecie polecic cos sprawdzonego?
Obserwuj wątek
    • edytais Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 25.04.11, 23:38
      Cos taniego?... Futon/kanapa w Sam's Club za cos kolo $500. Materac jest bardzo wygodny. Moja tesciowa na tym spala 3 miesiace i chwalila, ze jej bylo bardzo wygodnie. Ja nieraz uciekam do bawialni dzieci (tam stoi) i na tym spie (jak nasze lozko robi sie zbyt pelne, bo dzieciarnia w nocy do nas sie schodzi) ...
      Wyglada prawie tak:
      www.samsclub.com/sams/shop/product.jsp?productId=prod2830151
      Nasz model juz chyba nie jest w sprzedazy, ale wyglada prawie identycznie.
    • majenkir Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 26.04.11, 05:06

www.ikea.com/us/en/catalog/products/S59874288
      Tez mielismy kiedys Natuzzi, ale faktycznie byla niewygodna. Ten futon jest o niebo lepszy.
    • lilazw Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 26.04.11, 18:50
      Dzieki dziewczyny :) Wolalabym jednak cos bardziej "kanapowego" :) a nie futon. Futon juz kiedys mielismy ale tesciowie nie byli zachwyceni :(
      • beatamc Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 26.04.11, 23:43
        uzywamy tego www.raymourflanigan.com/fontana-microfiber-queen-sleeper-sofa-264280074.aspx ok roku. Jak chce sie duzo spac na tym, trzeba wymienic materac na lepszy (step up mattress do 300$). Bed bath maja dobre (podobno) i tansze od raymour. My sie przymierzamy do wymiany materaca, bo za miesiac moze bedzie w codziennym uzytku. Sofa b wytrzymala, (nie robia w skorze) wlasciwie tylko jeden koniec jest uzytkowany codziennie i nie widac najmniejszego wgniecenia w siedzisku. Jest b dluga, wygodnie 4 osoby moga usiasc.
        Kiedys szukalam Nicoletti sleeper'a , ale chyba nie robia- szkoda. Sofy sa bardzo wygodne, skora przyjemna, mozna spac nawet na zwyklej sofie pare dni. Cenowo chyba tez nie sa konkurencyjni :/
        • edytais Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 27.04.11, 00:06
          Ha ha... my mielismy wlasnie odwrotne doswiadczenie jesli chodzi o sleeper sofa dlatego tym razem kupilismy futon. Nasza poprzednia kanapa rozkladana byla bardzo wygodna do siedzenia, ale do spania to byla wrecz jak narzedzie tortur. Miala tak cienka gabke na sprezynach, ze kazda bylo czuc jakby byly same sprezyny. My na to musielismy nakladac 2-3 kwadratowe spiwory (bardzo pulchne) zeby w ogole bylo mozna na tym chociaz jedna noc spac. Jak ktos mial spac dluzej to pozniej wyszlo wygodniej z tymi spiworami na podlodze niz na tym materacu! W koncu pozbylismy sie tej kanapy. Kupilismy futon, ale do spania byl tez niewygodny. W ogole po kilku miesiacach zrobil sie nieciekawy ten materac. Ten futon po roku wywalilismy do carportu. Jest ok do siedzenia w carporcie, bo fajnie jest jak pada deszcz i temperatura fajna (bo nie ma komarow), ale do spania tez byl niewygodny.
          Ten futon, ktory teraz mamy (o ktorym pisalam) jest o niebo wygodniejszy od poprzedniego i o dwa nieba :) wygodniejszy od naszej sofa sleeper....
          Na pewno bym do sofa sleeper kupila ten upgrade, zeby materac byl lepszy do spania jesli futonow nie lubisz.
          • skibunny Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 27.04.11, 05:18
            moze taka 'polska wersalka' (czy jak to sie tam nazywalo) z West Elm:
            www.westelm.com/search/results.html?words=clark+sofa&cm_sp=OnsiteSearch-_-GlobalNav-_-Button
            West Elm, sofa Clark;
            wygodna do siedzienia i do spania, jesli lubicie w miare twarde materace:) takie, w ktore sie czlowiek nie zapada:)
    • magdamajewski Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 27.04.11, 16:58
      ja juz nigdy nie kupie sofa sleeper cos okorpnego - na dluzsza mete nie da sie na tym spac. No i porzadny kosztuje dosc sporo + upgrade to dosc drogo wychodzi.
      My zaczynamy wykanczac basement i tam bedzie goscinny pokoj i wlasnie zamierzam postwawic cos takiego jak z west elm.
      w tej chwili mamy cos podobnego z ikea i jak na razie urzytkownicy sa zadowoleni. Najpierw mama spala na nim przez kilka miesiecy pozniej tesciowa . Teraz moi rodzice spia na niej juz 3 tygdzien i sa zadowoleni.
      • damiri Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 27.04.11, 19:02
        Ja juz od dluzszego czasu tez szukam czegos do spania do moich goscinnych pokoikow ale nadal nie znalazlam nic co by sie nadawalo. West Elm wyglada ladnie ale np dla mnie sie nie nadaje, bo zeby go rozlozyc trzeba sofe odsunac od sciany (albo w ogole ustawic troche odsunieta). A poniewaz nasze pokoiki sa takie malenkie, nawet 6 cali robi duza roznice. Nam nawet za bardzo nie zalezy zeby bylo wygodnie (goscie nie beda przedluzac pobytow :) ale zeby bylo skladane, na 2 osoby, ze skrzynia na posciel, zeby nie trzeba bylo odsowac do rozkladania i zeby wygladalo ladnie, tak kanapowo a nie futonowo-lozkowo.
        American Leather wyglada swietnie ale ceny sa powalajace. Szukalam w sklepach sprowadzajacych meble polskie (rosyjskie itp). Jest ich nawet sporo (glownie prowadzonych przez Rosjan wiec nie wiem czy meble polskie ale podobnego typu) i cos by sie znalazlo ale boje sie bedbugs. Znam osobiscie 3 osoby, ktore przywlekly sobie do mieszkan bedbugs wlasnie z meblami z "polskich" sklepow na Greenpoincie i chyba Garfield.
        W miare spelniaja moje warunki te (ta druga w wersji sofy nie chair):

furniturenyc.net/fantasymodernsofabed-p-552.html
        www.classicsofabed.com/product_info.php?products_id=3542
        Ale z powodu bedbugs pewnie w koncu skoncze na IKEA... Moze panikuje za bardzo?

................................
        Behind every great man is an even greater woman - and in most cases, she ought to be out front - Dan Abrams
        • zyta2003 Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 27.04.11, 23:29
          Skibunny niesmialo podpowiedzila staromodna wersalke. Po wieloletnich doswiadczeniach moich i mojej rodziny ze sprzetem z IKEI i Jennifer, co to zbankrutowala, a takze z Macy's przeprosilismy sie z wersalka. Ja wrocilam do wersalki, jako loza dla gosci, po wyrzuceniu jednej skorzanej sofy i dwoch wdziecznych sofeczek i IKEI. Moze i trzeba wersalke odsunac od sciany, ale w porownaniu z koromyslem o nazwie sofa- bed (kazdym, czy skorzanym, czy pozlacanym) to szczyt zgrabnosci i prostoty w uzyciu. Moje wnuki spia na wersalkach, posciel chowa sie "po polsku", tak, ze amerykanscy koledzy, ktorzy zawsze maja w swoich pokojach posciel na wierzchu sa zdziwieni, a gdzie spisz?
          Zreszta to najbardziej razi mnie w pokojach dla dzieci w Ameryce, ta posciel na wierzchu, na ktorej pokladaja sie wszyscy. To jest przeciez pokoj dzienny, co tylko na wieczor zamienia sie w sypialnie. No chyba, ze dziecko ma sypialnie i osobno pokoj do pracy i zabawy.
          • aniutek Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 29.04.11, 01:58
            zadna z podanych ( oprocz raymour and flannigan - strona sie nie otwiera) nie ma pojemnika na posciel, gdzie znalazlas taka jak w PL?

Moje dzieciaki maja zaslane lozka narzutami, lubia tak.
            • skibunny aniutek 29.04.11, 04:37
              aniutek napisała:

> zadna z podanych ( oprocz raymour and flannigan - strona sie nie otwiera) nie m
              > a pojemnika na posciel, gdzie znalazlas taka jak w PL?
              >
              > Moje dzieciaki maja zaslane lozka narzutami, lubia tak.

ta sofa z West Elm nie ma pojemnika na posciel; u nas stoi w living roomie, i tylko w czasie wizyt gosci sluzy do spania; wiec na co dzien nie ma problemu z posciela...
              rzeczywiscie, trzeba ja odsuwac od sciany w razie potrzeby rozlozenia jej, ale my nie mamy dywanow i ona jest b. lekka, wiec to nie jest zaden klopot (napewno nie jest to rozwiazanie do spania codziennego)
              dla mnie wazne bylo, zeby nie byla to taka sofa wielka i 'rozlozysta':) mamy male mieszkanie i ta jest jak w sam raz:)

• zyta2003 Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 04.05.11, 14:27
              Jesli zapytanie o pojemnik bylo do mnie, to musze ze wstydem sie przyznac, ze wspomniane przeze mnie wersalki byly kupowanie w polskich sklepach. Wprawdzie nie na Greenpoincie i w okresie, kiedy insekty w materacach nie byly jeszcze popularne, a moze jakosc i uroda byly lepsze. W Chicago w owym czasie mozna bylo nabyc skorzane kanapy, sofy itp firmy Klein z Polski. Nie widzialam w Ameryce tak pieknych, nowoczesnych, stylowych wyrobow. Jednak pan Klein nie byl zainteresowany sprowadzaniem towaru do NY.
              Ogladnelam na zywo towary z West Elm. Nie musze sie wstydzic za "moje" polskie wersalki. Powiem wiecej, moja synowa kupujac taka, przypadkowo rozpropagowala je w wsrod swoich amerykanskich kolezanek z pracy.
    • lilazw Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 28.04.11, 13:43
      Znalazlam kilka opcji:

www.overstock.com/Home-Garden/Trace-Sage-Green-Microfiber-Futon-Sofa-Sleeper/5542801/product.html
      www.daniafurniture.com/home_living_sofas_fabric/item/2355
      www.daniafurniture.com/home_living_sofas_leather/item/3399
      Troche boje sie w ciemno kupowac wiec chyba najpierw lokalnie poszukam. Troche nastraszylyscie mnie z tymi bed bugs z polskich sklepow :(

Niezaleznie kupie chyba ten materac do sofy ktora juz mam. Zobaczymy czy sie sprawdzi.

www.overstock.com/Home-Garden/AirDream-Sofa-Bed-Mattress/4750780/product.html
    • aputnam Re: Wygodna sofa sleeper poszukiwana! 28.04.11, 23:14
      Ja bym odradzala wszelke materace dmuchane , mialam kilka i niewygodne to i schodzi powietrze i latwo uszkodzic itd.

Ja kupilam ta www.walmart.com/ip/Baja-Sofa-Sleeper-Khaki/9893994
      w czerwcu tego roku .Najgorsza nie jest .Nic sie nie wglebilo( moj maz wazy 245f) Spimy na niej czasami , goscie tez nie narzekaja, w weekendy potrafimy przelezec kilka godzin ogladajac fimy. Niepodoba mi sie tylko obicie ale przykrylam kapa.

Overstock tez ma kilka ciekawych ofert.
      ada

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka