Dodaj do ulubionych

Ninja vs Vitamax

07.05.13, 16:12
Szukam opinii szczesliwych (lub tez nie) posiadzaczy Ninja i/lub Vitamax. Maz mnie usilnie namawia na kupno Vitamax a mi sie wydaje, ze trzykrotnie tansza Ninja w zupelnosci wystarczy. Zaznaczam, ze nie potrzebuje ustrojstwa do gotowania zup tylko sprytnego urzadzenia do koktajli, sokow warzywnych, salsy itp. Jak zwykle bede wdzieczna za podpowiedzi :)
Obserwuj wątek
    • rhino1 Re: Ninja vs Vitamax 07.06.13, 08:50
      kupilem ninja i bardzo zaluje bo jak robie np green smoothie to nie mieli dobrze szpinaku . sa takie male kawaleczki. nawet taki najtanszy byl lepszy , nie iwem moze przez to ze w nijna jes inny ustaw nozy , nie sa one na samym spodzie tak jak winnych , tylko sa rozlozone na calej dlugosci .
    • edytais Re: Ninja vs Vitamax a moze Blendtec 19.09.13, 01:54
      Nie wiem czy nie za pozno odpisuje. Juz pewnie cos kupilas...
      Ja ma vitamix i sto innych urzadzen kuchennych. Jesli mialabym wybrac jedno jedyne a reszty sie pozbyc to bym zostawila vitamix :) Najczesciej jest w obrotach. Ten kij bardzo pomaga w mieleniu rzeczy suchszych i lepkich itp. W tym robie lody (mrozone trustawki i banany, bez mleka i kijem tak szybko sie to miele na gladka mase zanim sie roztopi, ze przestalam uzywac maszyne do lodow). Robie tez masla orzechowe, pesto, salsy itp. W tym tez swietnie sie miele ser parmesan na drobno, w ciagu paru sekund. Pojemnik kupilam ten najwiekszy (moj Vitamix to professional 5000 model). Dobrze, koniec zachwalania. Teraz negatywy. Wlasnie 30 sierpnia sie cos zepsulo (po 6 latach codziennego i czesto dosyc intensywnego uzywania). Wyglada jak nowka, ale silnik chyba sie odczepil odrobine od tego co obraca noz. Cos tam dobrze nie laczy i nakredka jest zbyt wysoko itp. Mysle, ze jakbym to sama rozlozyla to moglabym naprawic, ale sruba jest zaklejona tak, zeby nie majstrowac, wiec zeby nie psuc sobie gwarancji odeslalam do firmy. Gwarancja byla wtedy 7 letnia. Nie wiem ile ta gwarancja jest warta. Bylo kilka emaili i pare telefonow. Pierwszy telefon: Naklejka na UPS miala byc wyslana emailem w ciagu paru godzin. Udalo sie po nastepnym emailu i telefonie otrzymac po tygodniu. Na pierwszy email 2 tygodnie nie odpisywali. Narazie nadal jest w naprawie i nie wiem kiedy odesla. Ciezko mi bez Vitamixu :( Mam zwykly blender, ale mnie zlosci. Jesli Vitamix nie bedzie naprawione to albo kupie nowe albo cos bardzo podobnego z porzadnym silnikiem typu Blendtec. Znajoma bardzo chwali Blendtec, ale wyglada na bardzo podobne do Vitamix tylko krotsza jest gwarancja, mocniejszy silnik i troche inne przyciski. To co w Vitamix mi sie podoba to pokretlo: zamianst szukac programowania, przyciskac rozne guziki ja przyspieszam prace silnika pokretlem. Latwiej to czyscic niz rozne guziki. Niestety Ninja nie widzialam, wiec porownac nie moge.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka