Dodaj do ulubionych

POMOZCIE IMIGRANTOWI - AUTO W CHICAGO

11.02.05, 15:16
Witam zamierzam wlasnie wyjechac na dluzszyczas do Chicago i interesuja mnie
takie kwestie:
1 Jakie auto polecacie na poczatek prosze o opinie o konkretnych modelach aut
tj awaryjnosc , spalanie itd
2 jakie ubezpieczenie wybrac zeby bylo w miare i niezrojnowalo mnie

dzieki za wszystkie info pozdrawiam all
Obserwuj wątek
    • mrozosia Re: POMOZCIE IMIGRANTOWI - AUTO W CHICAGO 11.02.05, 15:36
      Wejdz sobie na google lub inna wyszukiwarke wpisz haslo "auto review" i napewno
      znajdzie Ci ocene aut. A ubezpiczeniem bedziesz sie przejmowal juz na miejscu...
      • arkadius206 Re: POMOZCIE IMIGRANTOWI - AUTO W CHICAGO 11.02.05, 16:32
        Kurcze czlowiek prosi a tu go odsylaja do google.
        Pytam Was poniewaz licze ze mozecie napisac cos sensownego i z wlasnego
        doswiadczenia
        Prosze o pomoc
        • efedra Re: POMOZCIE IMIGRANTOWI - AUTO W CHICAGO 11.02.05, 16:44
          arkadius206 napisał:

> Kurcze czlowiek prosi a tu go odsylaja do google.
          > Pytam Was poniewaz licze ze mozecie napisac cos sensownego i z wlasnego
          > doswiadczenia
          > Prosze o pomoc

A ty sie wybierasz kupowac sobie od razu nowy samochod, ze chcesz przebierac w
          modelach?
          Ja mysle, ze pochodzisz po dealerach ("salonach" samochodowych) i zobaczysz co
          tam stoi w miare przyzwoitego, na co cie bedzie stac.
          Taka jest normalna kolej rzeczy wsrod imigrantow, niezaleznie od tego, czy
          przyjezdzaja na stale, na dlugo, czy na krotko.
          • marxx Re: POMOZCIE IMIGRANTOWI - AUTO W CHICAGO 11.02.05, 18:21
            ile masz kasy na auto!!!
            ile masz kasy na ubezpieczenie? (czy ma byc w dwie strony?)
            czy masz numer SS , (czyli czy chcesz kupic cos na kreche?)

nie da rady Ci ot tak pomoc :( Musisz napisac cos wiecej. Ale od razu moge Ci
            napisac, ze samochod prosciej sie tu kupi niz gdziekolwiek indziej
            • arkadius206 Re: POMOZCIE IMIGRANTOWI - AUTO W CHICAGO 11.02.05, 18:58
              Przepraszam za pewne niescislosci.
              Opisze to teraz troche szerzej:
              Mam zamiar przyjechac do Chicago mam wize imigacyjna ssn i reszte papierow tez
              bede mial juz na miejscu.
              Chodzilo mi o to jakie marki samochodow Wy polecilibyscie poczatkujacemu ( i
              niechodzi mi tu o nowy samochod na poczatku napewno na taki sie nieporwe)
              chodzi o wasze doswiadczenie z samochodami w stanach tj jakimi jezdziliscie i
              byliscie zadowoleni ( maloawaryjne auta , ktore niestalyby sie skarbonka bez
              dna ) a jakie auta omijalibyscie szerokim lukiem.
              I prosze o opis jak wyglada ubezpieczenie auta wiem ze na poczatku sa wieksze
              stawki itd. chodzi mi o to jakie ubezpieczenie byloby w miare niedrogie i dobre.
              Z gory dziekuje za wszelkie info ;-)

POZDRAWIAM WSZYSTKICH i MARXXA
              Licze na pomocne rady
              • galax7 Re: POMOZCIE IMIGRANTOWI - AUTO W CHICAGO 11.02.05, 19:15
                Witam
                Zdecydowanie polecam auta japonskie. Mialem kiedys stara Corolle , przejechalem
                sporo mil ,lalem tylko benzyne i wymienialem olej co jakis czas i zadnych
                problemow.Jeszcze na nim zarobilem po tym jak mnie stukneli dwa razy ( nie brac
                tego doslownie :) ) i dostalem kase z ubezpieczalni. Auto jezdzi do dzis i ma
                sie dobrze.
                Powodzenia w zakupie
                • marxx Re: POMOZCIE IMIGRANTOWI - AUTO W CHICAGO 11.02.05, 19:30
                  Galax ma racje japonczyk bedzie chyba najlepszy , Honda, Toyota , jesli ma
                  kilka lat i nikt jej specjalnie nie dobil bedziesz zadowolony!
                  opcji ubezpieczeniowych jest tu full, lepiej sprawdzisz jak bedziesz juz na
                  miejscu!

PS: hondy civic robia na miejscu wiec i czesci sa ciut tansze....jesli chodzi o
                  Toyote to nie wiem

PS: a jesli chcesz tanio i cos amerykanskiego to polecam Chevrolet chevalier,
                  dobre silniki, tanie czesci, malo pali, ubezpieczenie bedzie niskie

m
                  • and_rzej Re: POMOZCIE IMIGRANTOWI - AUTO W CHICAGO 12.02.05, 06:30
                    Tak, tak, tak...galax7 i marxx maja racje!!!!! Japonskie! Tak mi poradzono
                    wiele lat temu na starcie i zycie to potwierdzilo!!!! Za 2500$ - 3000$ mozesz
                    wystartowac. Mozesz wystartowac i za 1500$ a moze i taniej, ale
                    wiadomo...Ubezpieczenie? Jednostronne na pol roku firma Handzel ( Central
                    niedaleko Belmont ) przyjmie Cie na poczatek. Ile mysle, ze 250$ na pol roku,
                    jednostronne. Japonczyk smialo moze przejechac 200000 mil i wiecej. Nigdy nie
                    kupuj u dealerow. Jak mozna czlowieka wysylac do dealera. Jak sama nazwa
                    wskazuje "dil" to robia "dilerzy" a nie kupujacy. O,luudzie!!!
    • arkadius206 Re: POMOZCIE IMIGRANTOWI - AUTO W CHICAGO 11.02.05, 19:37
      dzieki za odpowiedzi a czy ma ktos jeszcze jakies inne doswiadczenia z wozami w
      us.
      • and_rzej Re: POMOZCIE IMIGRANTOWI - AUTO W CHICAGO 12.02.05, 06:33
        Do tego jeszcze oplaty za tablice , jakis sticker na tablice z tylu i na szybe,
        Razem pewnie ze 200 - 300 $ dodatkowo. Good Luck, szerokiej drogi.
        • and_rzej Re: POMOZCIE IMIGRANTOWI - AUTO W CHICAGO 12.02.05, 06:38
          Jeszcze raz, ogloszenia prywatne w weekendowym Dzienniku Zwiazkowym, albo
          Trading Times ( cos podobnego) wychodzi w czwartki. Mozna kupic w sklepach
          7/11 ...seven/ eleven. 1.75$ lub prasa podmiejska lub Chicago Tribune, Sun
          Times..... Pamietaj dealerow.....omijaj duzym lukiem. O, God ! Why i hate them??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka